Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Pitanje za znalce?!!!
STRANA 1 OD 2  
urosk Pitanje za znalce?!!! 18.01.2009. 23:40 T14673

status: user
broj poruka: 462
Jedan problem mi se javlja periodicno evo vec nekoliko meseci, od kada sam uzeo novu konfu i nikako ne znam sta je, i kako da ga resim pa mi treba savet nekoga ko ima malo vise iskustva?! Naime problem se javlja samo u igricama, komp prosto zabode i posle rucnog restarta komp ne moze da bootuje win xp sp2 tj. prijavljuje gresku pri citanju hard diska i nece da bootuje (error reading disk). Problem resim jedino kada otvorim kuciste i ispremestam kablove od harda, kabl od napajanja i sata kabl, izvucem i utaknem opet i to je to, posle toga sistem bootuje normalno! Kada odem na Event viewer/sistem, zapazim desetak errora u nizu i svi su vezani za hard disk (The driver detected a controller error on DeviceHarddisk0D.)-10 puta, i jedan error (A parity error was detected on DeviceIdeIdePort4.) Sta moze da bude uzrok, da li je hard neispravan ili ima bed sectore, ili moze da bude jos nesto?! Stvar je u tome sto mi se to desava periodicno pa hocu da budem siguran da li je do njega da mogu da ga reklamiram?

Konfa:intel e7200, dfi p45 dr t2rs plus, 2x1 ocz reaper 1066, gigabyte nvidia 8800gt, wd 640gb(sistem i igrice), seagate 250gb(filmovi,muzika) lc power gp2 550w, termaltake soprano dx(temperature perfektne).

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 18.01.2009. 23:45 #90407

broj poruka: 12057

Mislim da ti HDD pravi probleme. Napajanje nije, RAM ne verujem ( ne bi treskao takve graške zbo njega), CPU nikako, 1% ploča.

Ono što bi ti ja predložio je da skloniš tu muziku i filmove na 640 privrmeno (ili ne moraš ako ima mesta) i instaliraš OS na njega i 640 isključi. Mislim da će ti to sve reći. HDD se izuzetno maltretira u igrama. Instaliraj igre koje igraš na 250-ku i testiraj.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

SkyFire Jeste a mozda i nije,trebalo bi,kako da ne.. 18.01.2009. 23:52 #90408

broj poruka: 18472
Jesi ti procitao naslov ?Pise pitanje za znalce!Sta trazis ti onda ovde? Pobrkao si thread..Ves masine su pod bela tehnika

I Want to believe - The truth is out there

::
:: Mislim da ti HDD pravi probleme. Napajanje nije, RAM ne verujem ( ne bi treskao takve graške zbo njega), CPU nikako, 1% ploča
:: Ono što bi ti ja predložio je da skloniš tu muziku i filmove na 640 privrmeno (ili ne moraš ako ima mesta) i instaliraš OS na njega i 640 isključi. Mislim da će ti to sve reći. HDD se izuzetno maltretira u igrama. Instaliraj igre koje igraš na 250-ku i testiraj
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: Jeste a mozda i nije,trebalo bi,kako da ne.. 18.01.2009. 23:58 #90411

U ja se izvinjavam. Inače Sky, doći ću u sredu da ti sredim onaj kubanski preklopnik ispod rajbera na gumenoj vešalici.

:: Jesi ti procitao naslov ?Pise pitanje za znalce!Sta trazis ti onda ovde? Pobrkao si thread..Ves masine su pod bela tehnika
:: I Want to believe - The truth is out there
:: ::
:: :: Mislim da ti HDD pravi probleme. Napajanje nije, RAM ne verujem ( ne bi treskao takve graške zbo njega), CPU nikako, 1% ploča
:: :: Ono što bi ti ja predložio je da skloniš tu muziku i filmove na 640 privrmeno (ili ne moraš ako ima mesta) i instaliraš OS na njega i 640 isključi. Mislim da će ti to sve reći. HDD se izuzetno maltretira u igrama. Instaliraj igre koje igraš na 250-ku i testiraj
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
urosk Mislis da je hdd. 19.01.2009. 00:02 #90412

Pa ne znam tako i ja nesto mislim, mislis da nije do memorije sigurno?! A da li moze napajanje da pravi problem na ovaj nacin?! Pre sam na starom kompu na seagejtu imao win i igre i radio je super, a sad mi je preveliko cimanje da prebacujem win na njega a filmove ovamo jer sam maltene pre neki dan instalirao svez win misleci da je mozda do njega, i to mi se problem javio u menageru jer sam samo njega stigao da instaliram! Ali sto ti kazes igre dosta muce hard pogotovo menager koji stalno snima pozicije i ucitava utakmice. nego jel mogu hard da istestiram sa nekim ozbiljnim programom pa da budem siguran da je ne ispravan ili da ima neki feler! Inace je tih i ne ispusta nikakve zvuke!!!

MilosNBG ... 19.01.2009. 00:03 #90413

broj poruka: 1586
Ne, ne ne Sky... ves masine nisu ovde, ovde je termo-oprema, klime, razna grejna tela, rashaldne vitrine...

Licno sumnjam na Seagate, imao sam par komada koji su pravili identican problem a jedan se kao slag na tortu pored mestimicnih errora i gasio u toku rada.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

Equinoxe Re: Mislis da je hdd. 19.01.2009. 00:08 #90414

Nije RAM garant. To napajanje mora da gura tu mašinu, i ono takođe ne bi prouzrokaovalo takve probleme. To što je tih ne mora ništa da znači. Problem reši što pre da ne bi izgubio podatke.

:: Pa ne znam tako i ja nesto mislim, mislis da nije do memorije sigurno?! A da li moze napajanje da pravi problem na ovaj nacin?! Pre sam na starom kompu na seagejtu imao win i igre i radio je super, a sad mi je preveliko cimanje da prebacujem win na njega a filmove ovamo jer sam maltene pre neki dan instalirao svez win misleci da je mozda do njega, i to mi se problem javio u menageru jer sam samo njega stigao da instaliram! Ali sto ti kazes igre dosta muce hard pogotovo menager koji stalno snima pozicije i ucitava utakmice. nego jel mogu hard da istestiram sa nekim ozbiljnim programom pa da budem siguran da je ne ispravan ili da ima neki feler! Inace je tih i ne ispusta nikakve zvuke!!
urosk Znalci..... 19.01.2009. 00:09 #90415

Kada sam rekao znalci, podrazumevao sam vas dvojcu! Mislis da moze da bude do seageta iako na njemu nije instaliran windows niti bilo sta od igrica i programa?! I da li ova zadnja oznaka (D) u error-u(The driver detected a controller error on DeviceHarddisk0D) mozda oznacava ime particije tj. oznaku?!!!

Equinoxe Re: Znalci..... 19.01.2009. 00:12 #90417

Igre su ti na 640 GB, i komp se upucava u njima,..........sve je moguće. Ugasi Seagate-a pa probaj. Ja ne verujem.

@Ishmerish
Šala prijatelju, šta ti je ?

:: Kada sam rekao znalci, podrazumevao sam vas dvojcu! Mislis da moze da bude do seageta iako na njemu nije instaliran windows niti bilo sta od igrica i programa?! I da li ova zadnja oznaka (D) u error-u(The driver detected a controller error on DeviceHarddisk0D) mozda oznacava ime particije tj. oznaku?!!
urosk ok 19.01.2009. 00:16 #90419

Pa na kraju cu morati to da uradim, samo se pitam da li ove oznake u error-u mogu da mi ukazu na hard koji je puknuo tokom rada, a to su ove zadnje (Device/Harddisk0/D), mislim na `disk0` i `D`???

SkyFire Re: Re: Znalci..... 19.01.2009. 00:17 #90420

broj poruka: 18472
Da mu nije boot sector?

P.S. Ovaj Irac puko skroz

I Want to believe - The truth is out there

:: Igre su ti na 640 GB, i komp se upucava u njima,..........sve je moguće. Ugasi Seagate-a pa probaj. Ja ne verujem
:: @Ishmeris
:: Šala prijatelju, šta ti je
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Kada sam rekao znalci, podrazumevao sam vas dvojcu! Mislis da moze da bude do seageta iako na njemu nije instaliran windows niti bilo sta od igrica i programa?! I da li ova zadnja oznaka (D) u error-u(The driver detected a controller error on DeviceHarddisk0D) mozda oznacava ime particije tj. oznaku?!!
dachabg Ne mora da znaci 19.01.2009. 00:20 #90423

broj poruka: 13
ali mozda je do napajanja, je sam imao slican problem bilo je do naponskog kabla koji ide u hard da li je oksidirao ili sta vec probaj sa napajanjem pre nego se odlucis za bilo sta drugo
Saske ... 19.01.2009. 00:23 #90424

broj poruka: 1117
ako pise da je disk0 onda mora da bude sistemski disk...

Overclocking is the way of life!!!

Equinoxe Re: ok 19.01.2009. 00:26 #90425

Ima veze sa particijom. Verovatno su ti igre na D particiji tog 640GB diska. WD6400AAKS ima samo SATA napajanje koje oskidiše malo teže od standardnog molexa tako da ne verijem da je to problem. Možeš da probaš drugi SATA konektor (napajanje).

:: Pa na kraju cu morati to da uradim, samo se pitam da li ove oznake u error-u mogu da mi ukazu na hard koji je puknuo tokom rada, a to su ove zadnje (Device/Harddisk0/D), mislim na `disk0` i `D`??
urosk Ok 19.01.2009. 00:30 #90427

Jer si siguran saske da mora da bude sistemski?!Verovatno jeste posto posle manuelnog restarta windows nece da butuje i prijavljuje gresku u citanju harda, a sistem dize sa njega (wd) tako da mora da bude on!!! I da jednom mi se desilo pre mesec dana da padne sistem, tj. samo mi je trokirao komp dok sam bio na netu i kad sam restartovao rucno komp nije hteo da bootuje i ispisao je gresku , kao sistem32 file not found cannot read file, repair windows with sistem cd.

MACHINE Ma nemaju ovi paceri pojma 19.01.2009. 00:32 #90428

broj poruka: 5710
Nisam znalac ali 101% je u pitanju monitor :)

A N G E L

Equinoxe Re: Ma nemaju ovi paceri pojma 19.01.2009. 00:35 #90430

Ako mene pitaš, ja sam ubeđen da je bregasta al nisam hteo čoveka da brinem.

:: 101% je u pitanju monitor :
:: A N G E L
urosk EEEE deo ode ovaj forum!!! 19.01.2009. 00:39 #90431

Samo se vi zajeb*** a ja cu na kraju da slomim komp i da ga bacim kroz prozor! Promenio sam sata kablove, i prikacio sam drugi strujni kabl od napajanja u hardove!!!

Equinoxe Re: EEEE deo ode ovaj forum!!! 19.01.2009. 00:44 #90433

Odlično, first step complete. Ako se problem pojavi, uradi ono što sam ti rekao. Stavi recimo samo igre na drugi HDD pa probaj. Mada ja bi odmah sve sa OS-om stavio na drugi HDD.

:: Samo se vi zajeb*** a ja cu na kraju da slomim komp i da ga bacim kroz prozor! Promenio sam sata kablove, i prikacio sam drugi strujni kabl od napajanja u hardove!!
vukdusan re 19.01.2009. 00:46 #90435

broj poruka: 800

Razmisli i sam, kakve veze ima zardjali konektor sa ovim problemom,kad se on dogadja samo pod opterecenjem??! Ako ti nekoliko strucnjaka kaze da hdd nije u redu sta ti jos treba?Ponesi ti to na reklamaciju.
Ishmerish ^^^^^^^^ 19.01.2009. 00:51 #90436

broj poruka: 7285
Lepo ti kaze covek,odnesi ga na reklamaciju pa nek oni vade oci sa njim.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

OCz re 19.01.2009. 01:46 #90438

broj poruka: 2900
A da lepo skine npr. HDTune i sa njime za cas provrti da li ima bad sector-a ili ne.
BEmpire SATA kabel do hard diska 19.01.2009. 05:22 #90446

broj poruka: 439
ti pravi problem,99% ako ne i 100%!Stavi nov i resit ces problem!!!

Equinoxe Re: SATA kabel do hard diska 19.01.2009. 05:31 #90447

Nema šanse, da je kabl, imao bi stalno probleme.

:: ti pravi problem,99% ako ne i 100%!Stavi nov i resit ces problem!!
BEmpire Re: bax2003 19.01.2009. 05:43 #90448

broj poruka: 439
Imao sam slican problem,ni ja nisam mogao verovati,ali odkad sam menjeao kabel nekih 20 dana nemam nijedan jedini problem,a pre bas isto!Da kladimo?...Ma samo zaj..avam,ali ja sam skoro siguran da je SATA kabel u pitanju!!!

urosk Ok! 19.01.2009. 06:11 #90449

Evo promenio sam kablove pa cemo da vidimo! A skinucu i hd tune, hvala na savetima!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs