Koliko sam čuo iz priča drugih, Lajt Onovi bi trebalo da budu dobri. Samsung SH-S203B je svojevremeno bio najbolji, ali danas ne verujem da ćeš ga naći. Sada ima taj 203D, koji ne bi trebalo da bude nešto lošiji, kao i taj 22x 223. Ja imam prvi Samsungov SATA model SH-S183A i dobro me služi već nekih 15-16 meseci. Dok sam rezao diskove sa 16x dešavalo se da neki neće u potpunosti da iščita, ali sa 8x reže perfektno. Kod ovih novijih verevatno su takve stvari otklonjene, tako da su verovatno samo još bolji od mog. Šta god da uzmeš ne verujem da ćeš se prevariti.
Sticajem okolnosti trenutno imam oba samsungova modela koja si naveo u kucistu. Samsung SH-S223 (sata) - oko 20e Samsung SH-S203D (sata) - oko 20e
Model 203 nekih 6-7 meseci a 223 2 meseca. Nisam primetio neke razlike sto se tice citanja i pisanja izmedju njih. Skoro sam prebacivao neke filmove sa CD-a narezanih pre 4 godine (princo rezao ko zna ko i sa cim). Od 6 diskova samo jedan nisu mogli da procitaju i to na istom mestu (zakuca na oko 85%), ali taj isti disk nisu procitali ni pioneer uredjaji 112 i 215, kao ni neki sony combo. Nijedan disk koji sam narezao nije pravio problem prilikom citanja bilo gde da sam nosio ili nekome dao. Ne znam kakav je lite-on ali znam da bi ponovo kupio samsung kada bi sada uzimao.
Prvi koji sam kupio je bio SOHO 1693s pa me nervirao sto nije hteo da reze Maxel DVD+RW, zatim se tokom upotrebe pokazao kao jako robustna zver (vec tri godine bez vecih problema radi u starom racunaru) ... ALI...
... uvek je tu neki ALI...
... ALI ovi novi modeli su `kerin djoka`, medju prvima sam se odlucio za SATA LH-20A1S i za 18 meseci sam vec dva puta zamenio, ovaj drugi nisu hteli da mi zamene nego su mi vratili novac po zadnjoj prodajnoj ceni iako sam ga platio 2800 dinara tada ekvivalent 35 evra. Morao sam da doplatim za sadasnji iHAS19 - 6, nadam se da ce on izdrzati do pojeftinjenja BR rezaca.
Poenta mog pisanija je da je novi LiteON krs i da ga ne uzimas u razmatranje, ali da budem iskren kad sam ja reklamirao LiteON lik ispred mene je reklamirao treci Samsung za mesec dana, e taj se bas usrecio.
Sta god da kupujes uzmi ono sto je najjeftinije lakse ce ti biti kad ga odlozis u kantu.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.