Pioneer 215D invalid block adress error kada reze DVD-R
STRANA 1 OD 1
Panta019
Pioneer 215D invalid block adress error kada reze DVD-R
16.01.2009. 16:25
T14584
status: user broj poruka: 1583
Zamenio sam i Nero, fleshovao rezac na firmware 1.22, probao i u xp i u win 7, eksperimentisao sa DVD-R diskovima od nekoliko proizvodjaca i nece da ih reze. Nece cak ni Verbatim. Odustane posle skoro 1 minut od pocetka rezanja uz gore navedenu error poruku i ni u jednom momentu buffer level za rezac ne mrdne sa nule. Do pre nedelju dana je rezao i DVD-R bez problema.
Ali zato DVD+R diskove reze bez problema.
Bez problema cita i DVD-R i DVD+R diskove.
Moje je pitanje da li je ova stoka od rezaca krenula nepovratnim putem vecnih lovista i da li to moze biti brzo ?
Koji su vasi predlozi za eventualnog naslednika ali napominjem da mora biti Sata jer sam ja definitivno raskrstio sa Pata standardom.
:: lepo je bax rekao da 215d ne valja a vi kupujete i dalje njega.Preporucujem ti piooner 212d,imam ga vec godinu dana i nista mu ne fali.Brz,pouzdan i ne cuje se.Moze i 216d :: :: Palit je zakon! :: ::
izbegavam. Imao sam 111d super je radio, otishao je sa starim kompom. Vec tada je bio uveliko kopiran, i mnogi su imali problema sa 110 i 111 serijom. Problemi i dalje postoje i samo je stvar srece da naletite na dobar primerak. Sada imam Optiarc koji sam vec jednom reklamirao, i dobio novi, drugi model koji opet dobro radi. U ovom trenutku bih probao LiteOn, jedina mana koju sam primetio je da je mnogo buchan dok radi sa diskom, stvarno preglasno. Moja teorija shto se tiche rezacha od 20-ak evra je:`Kupiti sa shto duzom garancijom` Rezach sa dve godine garancije ce se svakako isplatiti.
... problem se i kod mene javlja, samo kod mene je u pitanju Optiarc AD-7173S i ako se ne varam poruka je malo drugačija. Takođe samo DVD-R neće da reže.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
Re: Pioneer 215D invalid block adress error kada reze DVD-R
16.01.2009. 18:07
status: user broj poruka: 9121
Meni je 115D, sasvim ok rezac za ovih 4 meseci, nikakvih problema, a imam i neki stari Asus nikakvih problema nisam imao sa njim vec 3 i po godine,...
Pozdrav!
:: Zamenio sam i Nero, fleshovao rezac na firmware 1.22, probao i u xp i u win 7, eksperimentisao sa DVD-R diskovima od nekoliko proizvodjaca i nece da ih reze. Nece cak ni Verbatim. Odustane posle skoro 1 minut od pocetka rezanja uz gore navedenu error poruku i ni u jednom momentu buffer level za rezac ne mrdne sa nule. Do pre nedelju dana je rezao i DVD-R bez problema :: :: Ali zato DVD+R diskove reze bez problema. :: :: Bez problema cita i DVD-R i DVD+R diskove :: :: Moje je pitanje da li je ova stoka od rezaca krenula nepovratnim putem vecnih lovista i da li to moze biti brzo ? :: :: Koji su vasi predlozi za eventualnog naslednika ali napominjem da mora biti Sata jer sam ja definitivno raskrstio sa Pata standardom. :: :: :: ___________________________________ :: :: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
koristim vec 3-4 dine i radi savrseno, brz i pouzdan... trebao mi jos jedan dvd rw pa da se ne bi klao sa IDE ja uzeo 216D... za sada radi super... i nikad me Pioneer do sada nije izneverio (ne kkazem da nece)... imao sam jos jedan 111D (2.5 godine) radio savrseno dok nisam uzeo da menjam onu statuusnu diodicu zelenu u plavu sa lemilicom koja ne moze da lemi vec samo da greje pa sam ga spalio, vrh nije valjao... XD sta ces taka tura!!! XD
Ta poruka je verovatno `power calibration error`, zbog toga sam posle reklamacije dobio novi rezach. U pitanju je bio 7170s Optiarc posle 4 meseca, sada vozim 5200 A Optiarc.
:: ... problem se i kod mene javlja, samo kod mene je u pitanju Optiarc AD-7173S i ako se ne varam poruka je malo drugačija. Takođe samo DVD-R neće da reže :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: I Don`t Know What That Means :: ::
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
:: Ta poruka je verovatno `power calibration error`, zbog toga sam posle reklamacije dobio novi rezach. U pitanju je bio 7170s Optiarc posle 4 meseca, sada vozim 5200 A Optiarc :: :: :: :: ... problem se i kod mene javlja, samo kod mene je u pitanju Optiarc AD-7173S i ako se ne varam poruka je malo drugačija. Takođe samo DVD-R neće da reže :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: I Don`t Know What That Means :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.