Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Koji rezac?
STRANA 1 OD 1
MaliBaneBG Koji rezac? 13.01.2009. 19:26 T14486

status: user
broj poruka: 487
Znaci imam LG H58N ali je u zadnje vreme poceo PREVISE da se kilavi...
Sljakao je normalno do skoro, znaci treba mi da moze da reze dual layere, sve vrste DVDjeva, obicne CDove i da moze sve to da cita...Eto, e da, i da je SATA, posto sam cuo da je brze...
Uzeo bih mozda ponovo LG ali neki koji ce bolje da sljaka ili mozda pak Pioneer, pa sta mi vi velite?
Hvala unapred.
PoZ

==========
BLEJA:)))
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Ja ti mogu samo reci 13.01.2009. 19:29 #89116

broj poruka: 6502
da imam Pinoneer DVR-212D i da me dobro sluzi cita sve, reze obicne CD-ove i DVD-e odlicno, dual layer nisam probao.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 13.01.2009. 19:38 #89119

broj poruka: 12057

Pioneer 216D nije loš. Nije zlo kao 215D. A od LG-a beži ko đavo od krsta.
Može i LITEON iHAS422 22x ili Samsung SH-S223F.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Scyter Re: 13.01.2009. 19:50 #89122

broj poruka: 8138
imam i ja piooner 212d sata,evo vec godinu dana fantasticno radi,brz,pouzdan i necujan.

Palit je zakon!

aco ja koristim 13.01.2009. 19:56 #89126

broj poruka: 2788
lg GH22NS40 ,ogu ti reci da me odlicno sluzi uzeo sam ga pre jedno mesec dana rezem svaki dan po 50diskova i nista mu ne fali a i rezem dual layer i nema nikakvih preoblema
na tebi je da odlucis koi ces uzeti

Scyter Re: 13.01.2009. 19:57 #89127

broj poruka: 8138
Lg su bili ranije mnogo dobri rezaci,neznam sad kakvi su,verovatno losi cim kaze bax.

Palit je zakon!

Equinoxe Re: Re: 13.01.2009. 20:08 #89130

Probirljivo, crkavaju, prave brazde po diskovima. Ubaciš im CD/DVD, a SuperMulti đubre se zbuni kao da si mu ubacio teflonski tiganj.

:: Lg su bili ranije mnogo dobri rezaci,neznam sad kakvi su,verovatno losi cim kaze bax
::
:: Palit je zakon!
Panta019 Re: Re: 13.01.2009. 20:22 #89140

broj poruka: 1583
Da li mozes da me prosvetlis kakve brljotine pravi 215D ? Ja isti imam od letos 2008 i za sada da kucnem u drvo nista ne brljavi.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

:: Pioneer 216D nije loš. Nije zlo kao 215D. A od LG-a beži ko đavo od krsta
:: Može i LITEON iHAS422 22x ili Samsung SH-S223F
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: Re: Re: 13.01.2009. 20:28 #89142

Uživaj dok ti radi. Kad bude počelo burning failed, i da ti buffer pada na 0 znaćeš.

:: Da li mozes da me prosvetlis kakve brljotine pravi 215D ? Ja isti imam od letos 2008 i za sada da kucnem u drvo nista ne brljavi.
:: ___________________________________
:: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
:: ::
:: :: Pioneer 216D nije loš. Nije zlo kao 215D. A od LG-a beži ko đavo od krsta
:: :: Može i LITEON iHAS422 22x ili Samsung SH-S223F
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
NMY OPTIARC 13.01.2009. 20:51 #89144

broj poruka: 1509
Koristim OptiArc 7203s (SONY-NEC brand), sluzi me extra, i jos jedan plus sto ima mogucnost LABEL FLASH... EXTRA uradi...

Na lapu mi je MATSHITA BD-MLT UJ230AS , BLU RAY rezac, takodje savrseno sluzi za sada, nisam jos rezao blu diskove, skupi su kod mene u Republici Srpskoj ... (25KM, znaci preko 1000 din disk od 25 GB)...

Nisam siguran koja je to tacno firma pa ako neko zna neka kaze (MATSHITA) !

SONY VAIO VGN-FW285J

Panta019 Re: Re: Re: Re: 13.01.2009. 20:53 #89146

broj poruka: 1583
Da li se to odnosi na sve dvd-ove koje mu ubacim ili samo neke ?

Zadnja 3 Verbatim DVD-R diska koja sam mu gurnuo su prsla. Verbatim DVD+R reze bez problema.

Za jednog lika sam nesto rezao na jednom DVD-RW disku bez problema.

Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.

:: Uživaj dok ti radi. Kad bude počelo burning failed, i da ti buffer pada na 0 znaćeš
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Da li mozes da me prosvetlis kakve brljotine pravi 215D ? Ja isti imam od letos 2008 i za sada da kucnem u drvo nista ne brljavi.
:: :: ___________________________________
:: :: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
:: :: ::
:: :: :: Pioneer 216D nije loš. Nije zlo kao 215D. A od LG-a beži ko đavo od krsta
:: :: :: Može i LITEON iHAS422 22x ili Samsung SH-S223F
:: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: Re: Re: Re: Re: 13.01.2009. 21:00 #89147

Skini ovaj firmware pa vidi da li će ti pomoći.
http://www.pioneerelectronics.com/ephox/StaticFiles/PUSA/Files/DVR215D_FW122.exe

:: Da li se to odnosi na sve dvd-ove koje mu ubacim ili samo neke ?
:: Zadnja 3 Verbatim DVD-R diska koja sam mu gurnuo su prsla. Verbatim DVD+R reze bez problema.
:: Za jednog lika sam nesto rezao na jednom DVD-RW disku bez problema.
:: ___________________________________
:: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
:: :: Uživaj dok ti radi. Kad bude počelo burning failed, i da ti buffer pada na 0 znaćeš
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: Da li mozes da me prosvetlis kakve brljotine pravi 215D ? Ja isti imam od letos 2008 i za sada da kucnem u drvo nista ne brljavi.
:: :: :: ___________________________________
:: :: :: Oh drat these computers, they`re so naughty and so complex, I could pinch them.
:: :: :: ::
:: :: :: :: Pioneer 216D nije loš. Nije zlo kao 215D. A od LG-a beži ko đavo od krsta
:: :: :: :: Može i LITEON iHAS422 22x ili Samsung SH-S223F
:: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst.
Pisko RE: NMY 13.01.2009. 22:03 #89163

broj poruka: 6650
MATSUSHITA je pravi naziv, izbačeno jei U u reči da bi se skratio naziv uređaja upisan u firmware.... Inače, radi se o firmi Matsushita Electric Industrial Co., Ltd čiji je to original naziv ali koja je mnogo poznatija danas (od 2003. tačnije) isključivo kao PANASONIC, mada je prodavala i tehničke uređaje i pod brendovima TECHNICS i NATIONAL (čak i: National Panasonic, kad sam ja bio mali, a to je bilo stvarno davno). U zadnjih godina, Panasonic je kao brend preovladao za skoro sve što rade, ali, eto, u optičkim drajvovima ostaje relikt prošlosti....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

JonSilvers re 13.01.2009. 22:27 #89170

broj poruka: 19
1 Plextor - najbolji
2 Pioneer - Odlican (215 odlicno reze kao i stara 108,kao sto kazu brzo crkava,sto je relativna stvar od modela do modela,a mene zeza samo sa dl diskovima)
3nec - vecina delova su identicni sa pioneerom
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Samsun i lg su najgori
NMY Re: re 13.01.2009. 23:04 #89181

NEC se vise ne pravi, oni sada imaju sa SONY-jem brand (nisam siguran da su vise zajedno u tom brandu ali eto) OPTIARC koji nema veze sa PIONEER-om !

Koliko sam upoznat, ASUS i PIONEER imaju slicne ako ne i iste mehanizme i cipove unutar drajvova !

SONY VAIO VGN-FW285J

:: 1 Plextor - najbolj
:: 2 Pioneer - Odlican (215 odlicno reze kao i stara 108,kao sto kazu brzo crkava,sto je relativna stvar od modela do modela,a mene zeza samo sa dl diskovima
:: 3nec - vecina delova su identicni sa pioneero
:: Samsun i lg su najgor
NMY Re: RE: NMY 13.01.2009. 23:09 #89186

Hvala!

Ja sam se dvoumio izmedju Panasonica i Toshibe :), nisam bio siguran koji je tacno!

A sto se tice rezaca, za sada sam rezao svakakve DVD-ove i CD-ove i nisam nikakvih problema imao, a za blu cu vidjeti da reznem koji dok pojeftine diskovi (gledam u DESK-u 25GB oko 1400din), tako da za sada FULL HD filmove cuvam na HDD (Dok ne skinem jos jedno dva tri filma, bice prostora)

Hvala jos jednom!

Pozz

SONY VAIO VGN-FW285J

:: MATSUSHITA je pravi naziv, izbačeno jei U u reči da bi se skratio naziv uređaja upisan u firmware.... Inače, radi se o firmi Matsushita Electric Industrial Co., Ltd čiji je to original naziv ali koja je mnogo poznatija danas (od 2003. tačnije) isključivo kao PANASONIC, mada je prodavala i tehničke uređaje i pod brendovima TECHNICS i NATIONAL (čak i: National Panasonic, kad sam ja bio mali, a to je bilo stvarno davno). U zadnjih godina, Panasonic je kao brend preovladao za skoro sve što rade, ali, eto, u optičkim drajvovima ostaje relikt prošlosti...
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Vaskev re 13.01.2009. 23:31 #89190

broj poruka: 1673
Koliko sam upoznat, ASUS i PIONEER imaju slicne ako ne i iste mehanizme i cipove unutar drajvova !

Ne vise od 16x rezaca Asus je napustio saradnju sa Pioneer-om jer je (a i dalje ) insistirao na podrzci za LabelFlash tehnologiju koja ima manju podrsku od proizvodjaca medijuma i okrenuo se sopstvenom razvoju optike. Ja posle nekoliko Pioneera (Asus DRW0804 = Pioneer 106 ili 107 vise se i ne secam) imao sam dva NEC-a koji su bili ocajni ponovo sam se vratio na Asus DRW 2014L1T koji ima podrsku za LightScribe i to radi ekstra i prilicno sam diskova narezao sa njim i pogotovo DL Verbatime koji su deklarisani na 2,4x on uspesno reze sa 8x i do sada mi nijedan nije bio lose narezan. Ranije sam vec pisao o tome (pre 5-6 meseci) i nista se nije promenilo. Sve diskove koje ubacis mozes rezati sa vecom brzinom potpuno bezbedno jer ima tehnologiju konstantnog pracenja kvaliteta i podesavanja optimalne brzine kako bi se ocuvao kvalitet zapisa. Prakticno on ce sam oboriti brzinu tamo gde je potrebno i disk nece puci kao kod drugih rezaca. Do sada nijedan disk nisam bacio u kantu (doduse uzimam samo Verbatim kao neki zadovoljavajuci kvalitet), HP (Fuji DVD sa podrskom za LightScribe), Verbatim CD LightScribe. Druge medijume u malim klicinama kada mi donese neki prijatelj, Datawrite DVD, DVD DL i ni sa njima nije bilo problema.

gman asus 13.01.2009. 23:34 #89191

broj poruka: 1111
1604
imam ga otkad e pojavio, valjda tri godine, secam se da je bio 7900 dinara kad sam ga uzeo, znaci bas davno
uglavnom, radi kao sat, nisam mu cak ni dizao struju diode, naravno uvek mu mecem novi firmware kad se pojavi
i mislim da nijednom nije zajebao disk

ulsi

MaliBaneBG OK! 14.01.2009. 00:13 #89205

Sveo sam izbor na:
Pioneer 216D
Plextor...dajte neki model ali da ne dere sa parama...
SAMSUNG - SH-S182, nisam mogao da nadjem nigde onaj bax-ov model...

Sta najbolje?
:)

==========

NMY Preporuka ! 14.01.2009. 02:00 #89236

Uzmi PIONEER , neces pogrijesiti , a PLEXTOR ionako nije radjen za nas, skupo je to ! :D

@ LABELFLASH ne treba podrsku medija , samo drajva, bitno je samo finalizirati DVD pdnosno CD (nisam na CD ni probavao, a na DVD ekstra ispisuje, sada stalno napisem takoreci `odozdo` a ne flomasterom!) i on odredi kojom sirinom moze da pise, a mozes napisati koliko god imas slobodnog prostora na disku! (iako je loma neisplativo jer ukidas prostor za podatke)

SONY VAIO VGN-FW285J
MaliBaneBG Re: Preporuka ! 14.01.2009. 02:51 #89244

Sta je taj LabelFlash uopste? Kako se radi? Koji CDovi ga podrzavaju i koji rezaci to rade? Kako to ide:)? Koji program? Sta je to?xD

==========

:: Uzmi PIONEER , neces pogrijesiti , a PLEXTOR ionako nije radjen za nas, skupo je to ! :
:: @ LABELFLASH ne treba podrsku medija , samo drajva, bitno je samo finalizirati DVD pdnosno CD (nisam na CD ni probavao, a na DVD ekstra ispisuje, sada stalno napisem takoreci `odozdo` a ne flomasterom!) i on odredi kojom sirinom moze da pise, a mozes napisati koliko god imas slobodnog prostora na disku! (iako je loma neisplativo jer ukidas prostor za podatke)
:: SONY VAIO VGN-FW285J
Vaskev re 14.01.2009. 21:32 #89411

broj poruka: 1673
LabelFlash drajv moze upisati sa donje strane diska (Yamahina tehnologija poznatija kao Tatoo) ali onda moraz zrtvovati odredjeni deo od ukupnog kapaciteta, drugi nacin je da kupis LabelFlash medijum koji ima specijalan premaz sa gornje strane i onda disk posle (ili pre) rezanja ubacis naopako (povrsina na kojoj su upisani podaci onda ide gore) i sa softverom kreiras sliku ili tekst ili sta vec zelis i onda to narezes. LabelFlash diskovi su skupi i tesko se nabavljaju. LightScribe radi po istom principu ali su diskovi kodirani sa specijalnim bar kodom i na osnovu njega imaju precizno pozicioniranje lasera i omogucavaju visestruki upis na istom disku cime se postize jos tamniji zapis ili naknadno dodavanje grafike ili teksta na delu koji nije bio `odstampan`. Inace za njega se instalira softver (drajver) koji rezac sa LightScribe tehnologijom sistemu prijavi kao printing device i prakticno radi kao stampac. Medijumi su nesto malo skuplji od obicnih medijuma a prikaz je stvarno dobar. Vise o ovim tehnologijama mozes naci na netu.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs