kupicu za 2-3 dana HD od 500gb... imao sam WD i posle njega WD i sad bi znaci uzeo WD ali ipak a pitam za misljenje... ko je sta uzeo i kako se pokazalo? da li da ostanem kod WD-a? ili moze i hitachi? cena je znaci oko 50-55 evrica... i ako je neko kupio gde je kupio taj dobar HD po kojoj ceni... hwala
Samsung HD642JJ 640Gb, do juce je bio jedinac ali je najzad dobio brata blizanca. Smesno ali istinito meni sluzi kao skladiste a sistem je na starom WD 160gb, no sa novim diskom stari dobri WD 160gb x2 idu na zasluzeno bolje radno mesto kod dece u staru masinu i u USB rack.
Generalno nekako ne mogu da se otmem utisku da se sve vise ljudi zali na WD (verovatno zato sto ta robna marka pocinje da preovladjuje na ovdasnjem trzistu) dok na Samsunga jos uvek ima malo prituzbi.
Hitachi od 500 GB ili Seagate 500 GB. Razlike u performansama minimalne, a u temperaturi za jedan stepen, eventualno do dva. Slobodna procena. Kod WD-a je mana što zavisi od serije do serije. Od 640 samo Samsung od 640 i nijedan drugi. Srećno pri kupovini.
Mala je razlika u ceni a dobijes ~140Gb vise + brzi disk. WD-ov AAKS od 640GB je odlican disk. Ne znam kako AAKS stoji sa kvarovima i da li su cesti, ali, ne znam nikoga licno da mu je njegov otisao u vecna lovista ..:)
Ukoliko par ides na 500Gb dao bih i ja glas Barakudi sa 32Mb.
Jos jedan glas za WD5000AAKS, radi 24/7, a utisci su isti kao sto kaze Bax2003. Takodje posedujem i WD6400AAKS, pa ako se odlucis za 640GB onda glas ide za njega. Za malu razliku u ceni dobijas priblizno 140GB i u nekim stvarima i do 20% brzi hard.
Po meni je sada glupost uzeti diksove sa 16 MB cache tehnologijom..Ja bih isao na Seagate Barracuda 500 GB 32MB cache i jer je bolja od svakog WD-a vec pomenutog!Kad vec nema Samsung koji je na prvom mestu po izboru Seagate odradjuje odlican posao!
@Daum@ Firma Seagate je otkupila Maxtor i daleko je profesionalnija firma na vecem stadijumu tehnologije i kvaliteta proizvoda nego li Maxtor..Inace izbegao bih samo Maxtor ili Seagate Maxtor koji je klasican Maxtor ustvari!Ako se uzima Seagate onda samo cista Barracuda i tu nema greske..Tih,hladan,pouzdan HD i veoma brz!
Inace uporedjivao sam i samu zavrsnu izradu-kvalitet Seagate 500 GB 32 MB cache sa WD-om i jadno je kako WD izgleda u poredjenju sa Seagate!
Na to sam i mislio. Gomila tih modela Seagate-a koji se prodaju su maxtori, sem ako nije u pitanju baracuda... __________________ Scourge of PCBerza
:: Po meni je sada glupost uzeti diksove sa 16 MB cache tehnologijom..Ja bih isao na Seagate Barracuda 500 GB 32MB cache i jer je bolja od svakog WD-a vec pomenutog!Kad vec nema Samsung koji je na prvom mestu po izboru Seagate odradjuje odlican posao :: :: :: @Daum@ Firma Seagate je otkupila Maxtor i daleko je profesionalnija firma na vecem stadijumu tehnologije i kvaliteta proizvoda nego li Maxtor..Inace izbegao bih samo Maxtor ili Seagate Maxtor koji je klasican Maxtor ustvari!Ako se uzima Seagate onda samo cista Barracuda i tu nema greske..Tih,hladan,pouzdan HD i veoma brz :: :: Inace uporedjivao sam i samu zavrsnu izradu-kvalitet Seagate 500 GB 32 MB cache sa WD-om i jadno je kako WD izgleda u poredjenju sa Seagate :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: ::
i evo, svoje mesto u kucistu je nasao jos jedan WD640AAKS :) widecemo kako ce da se pokaze... :) a kako je on brzi kad ima isti kes kao i njegov mladji brat 320AAKS(koji inace isto imam) ?
Uzmi HDTach ili HDTune pa sa njima provrti na brzaka oba diska. WD640Gb ima dve ploce, i avrg. read ~85-90mb. A neki ( ne znam tacnu oznaku ) WD320Gb AAKS imaju samo jednu plocu i avrg. read ~100Mb. Ti su jako brzi. Ostali su sporiji ~60mb avrg. read.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.