Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Nestala particija...!
STRANA 1 OD 1
pavlaka Nestala particija...! 05.01.2009. 01:19 T14242

status: user
broj poruka: 41
Prvo,pozdrav svima. Problem je sledeci,upalio sam racunar posle 2 dana(pre toga je normalno radio) i vidim da se sistem podize 10min. Sve radi strasno usporeno,lampica koja pokazuje rad hard-a je non stop upaljena. U my computeru mi je pokazuje,ali ne mogu da joj pristupim, vec mi samo nudi mogucnost da je formatiram. Nije u pitanju sistemska particija,vec E,ali imam bitnih podataka na njoj pa me intresuju moguca resenja bez formatiranja.
Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zmajko ... 05.01.2009. 05:58 #87179

broj poruka: 1228
Sta god da se desilo, a tipujem da je virus ili slicna napast u pitanju, dobro pripazi sta radis i ne pokusavaj nista dok ne dobijes par odgovora i ne budes siguran koji ce ti najvise pomoci.
Meni su u par navrata pomogle ove alatke pa ako neko ne bude imao bolji predlog, probaj.
http://www.uneraser.com/
http://www.file-recovery.net/

Spremi jos jedan hard ako nemas mesta na istom.

Good luck!

Equinoxe Re: 05.01.2009. 06:30 #87186

broj poruka: 12057
Koji je HDD u pitanju ?
Probaj prvo najprostije, uradi mu windows-ov scandisk. I pre bilo kakvog pokušavnja povratka podataka, probaj da ubodeš hdd u drugu SATA/IDE granu i to sa drugim kablom. Ako imaš kod koga odnesi hdd u drugu mašinu.

Ako se posle svega toga particija ne odšlogira, skidaj Hiren`s Boot CD i igra može da počne. Partition Table Doctor 3.5 je program koji reševa problem poremećene FAT/NTFS tabele koji mislim da je kod tebe problem. Možeš probati i HDD Regenerator 1.5x ako ti PTD ništa ne uradi. Imaš na disku i specijalizovane alate za određene HD brendove, pa i njih prelistaj.
Probaj i Active Partition Recovery i Winternals Disk Commander,.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

pavlaka re 05.01.2009. 08:57 #87190

U pitanju je WD 160Gb sata 2...Probacu ovo sto ste mi predlozili u toku dana, pa vam javljam.

rasa007 resenje u 3 koraka 05.01.2009. 12:27 #87197

broj poruka: 456
1. Ukljuci sata napajanje i molex u hd
2. Ako i dalje imas problema kupi jos jedan hard takav ili veci da mozes da bekapujes celu particiju
3. Za bekap koristi Active Partition Recovery

nije tesko biti fin

pavlaka re 05.01.2009. 22:51 #87285

Ja sam formatirao particiju i sve je otislo u zaborav.U svakom slucaju hvala vam na trudu,ako nista drugo sad sve funkcionise normalno.Pozz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs