Necujan jeste. Stvarno, da nema diode na kucistu ne bih znao kada radi.
Brz, u odnosu na druge hdd-ove slicne cene, jeste. U odnosu na bilo koji SCSI od 10k rpm, igracka za decu. Kopira velike fajlove oko 85MB/s, to je neka kao `zlatna` sredina, inace, max sam video 106MB/s, a kada kopira gomilu budalastina od po 100-200kB, veoma se brzo spusti na 6-7MB/s.
Pouzdan... procitaj pa proceni sam.
Imao sam problem dok je bio ukljucen kao pomocni na starom kompjuteru, preko SATA->PCI kartice, poremetio se nekako onaj MBR. `ajde, kao, moze da bude do kartice, moze do ploce, do drajvera... kao ne mora nuzno da je do HDD-a.
Od kada se `opravio preko Windows Repair-a, pre negde dva meseca, radio je po pravilima sluzbe, sve do pre 2 dana.
Samo je odjednom poceo i Windows da se ucitava 10 minuta, ali, to vec mogu da prepisem sopstvenim poduhvatima vezanim za cackanje nekih sistemskih fajlova.
Od tada radi na nekom Windowsu SP3, do sada apsolutno bez ijednog problema. Podeljen je na dve particije, 252 i 343GB, na prvoj je oko 60GB zauzeto, uz Windows, a na drugoj oko 180.
Mislim da bi pouzdaniji izbor bila 2 komada od po 320 ili Seagate Barracuda od 500GB, onaj sa 32MB buffer-a.
“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein
Gledaj ovako... nije necujan posle odredjenog vremena sto je i normalno pocinje da se cuje posto je to mehanicki uredjaj... ali da je brz i pouzdan stvarno jeste... ovo nisam napisao kao svaki ciiga fali svoga konja vec zato sto je stvarno tako, ovo je iz licnog iskustva!!!
:: Znaci treba mi pouzdan,necujan i brz !! :: Ti mislis da je ovaj WD bolji :: :: Sta ostali kazu??? :: :: ::
Cak mozda i jedan od 80GB za Windows, a drugi od 500 ili 640, za natrpavanje budalastina. 250GB ovog diska se kod mene preksinoc formatiralo skoro sat vremena, smorio sam se.
“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein
Vazi...... bez od Segate-a(MAXTOR)..... crkava ko nista ... pogotovo onaj model 1TB 32Mb cache..... i onda pozoves he&p disc da ti spase filmove za 300e .... lol
- - - -
:: WD je sprej, a ti kupi Seagate, zato sto je kvalitetniji. :: :: :: “I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein :: ::
ja sam pre 2 meseca trazio taj Samsung i nisu mogli da mi nadju, pa su mi ponudili taj WD prvi sam vratio, drugi sam vratio, i ovde na forumu dobio savet da uzmem Seagate ALI ISKLJUCIVO BARRACUDU (uzeo sam onaj od 500GB ) izuva kako radi, brzi je od WD-a posto mi je WD radio par dana pa znam kako je.
Ovo je samo moje iskustvo ali.... ima ih na stotine po forumima sa doticnim problemom (ima neki problem sa MBR-om, pa se gadno istripuje i kad namestis posle nekog vremena)
moj izbor Seagate 500GB ili Samsung , ili ili ako bas hoces WD onda 2 x 320gb cuo sam da su do te serije bili extra dobri
i nema nikakvih problema. Pored ova 2 imam i modele 320AAKS u raidu 0, za njih bi se usudio da kazem da su necujni, a za 640AAKS bi rekao da su zadovoljavajuce tihi. He, he... Posle RAPTORA 74GB ADFD sve je pesma. Uh, kad se samo setim... Tacno je da velike fajlove kopira sa brzinom do oko 90MB/s, za male se ne secam. Znam da ima bolji random access time od 320AAKS modela. Vidis i sam da je 640AAKS najpopularniji disk kod nas ove godine, sigurno i to nesto govori. Kod nas Samsung jos nije usao dovoljno u mase i nekako se svi radije odluciju za Seagete i WD, mada vidim po netu lepe komentare i za Samsung. O ovom modelu Samsung-a ti ne mogu reci nista, ali to ne znaci da on nije bolji od ovog provereno dobrog 640AAKS. Lepo bi bilo da se javi neko ko ima ovog Samsung-a. Procesljaj net vidi sta kazu provereni site-ovi o njemu pa sam zakljuci sta ces uzeti. Ukoliko se slucajno odlucis za Samsung 750HD753LJ napisi koje slovo ovde na forumu da i mi cujemo utiske iz prve ruke. S` druge strane, WD640AAKS je proveren izbor...
mozda bi trebalo da ide u oglase, ali je ovako zgodno.
04.01.2009. 22:33
status: user broj poruka: 2236
Ako neko hoce da se menja... WD640GB za Seagate Barracuda-u od 500GB sa buffer-om od 32MB. Imam sve papire, garanciju, i, sto vise citam o njemu, cini mi se da je sve ispravniji.
WD nema sta da trazi sa ovim Samsung-om..Pogledajte malo test review-e..Smesno je i porediti ova dva diska!
Em sto je Brz kao munja,em sto se ne cuje,ne greje i pored toga je kvalitetniji u izradi od WD-a i plus retko kad se kvari dok kod WD imas more reklamacija! Ponovicu jos jednom..OVA DVA DISKA NISU U ISTOJ KLASI!
:: `mojim skroz zadovoljan. :: :: A ja mislio da ćeš da postaviš neku bezobraznu sliku. :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.