Treba mi uredjaj velikog kapaciteta- bar 500GB, za čuvanje važnih podataka. Gledajući na internetu, odlučio sam da kupim neki WD- ov model. Medjutim imam dilemu izmedju `Passporta` - 2.5 inča, koji imaju samo USB priključak i `My book`- a od 3.5 inča, koji imaju odvojeno napajanje. Moje dileme su: 1. Da li su diskovi `Passport` od 2.5 inča, dovoljno brzi, sigurni- ako se povežu na laptop npr i da li se greju mnogo više od 3.5 inčnih HDD? 2. Da li se isplati dati oko 50 evra više za uredjaj istog kapaciteta, samo zato što je manji /Passport/? 3. Koji uredjaj konkretno možete da mi preporučite? Unapred hvala na odgovorima.
manje se greju od 3,5` provereno iz iskustva,ako ti je bitna brzina uzmi 3,5` brzi su i imaju vise memorije,ako ti je bitna prenosivost uzmi passporta ali pogledaj jos neke modele ,izasao je seagate od 500gb 2,5` koji se vrti na 7200 i ima 16mb kesa,kupis kuciste za njega i eto ti idealno resenje,malo i brzo
jedino ga iskljucuj sofverski pre vadjenja konektora iz kompa i nemas problem, koristi original usb kabl ,nemoj produzni.Ono pretpostavljam da vecina ljudi ima napred usb prikljucak....
Imao sam WD Passport i crkao mi je jer mi je ispao na pod, posle tog pada radio je jos koji dan i posle prestao da radi, u pitanju je bio mehanicki kvar, u pitanju je bio WD Passport, temperatura mu je bila oko 30 stepeni i posle vise sati rada provereno u Everestu. Brzina prenosa je bila do 25mb/s, veoma je brz, i obavezno kupi neku torbicu u kojoj bi mogao da ga nosis. A ako hoces da nosis taj hard uz laptop, mozes i 3.5 stace u onu torbicu 100%, a i jeftiniji su i brzi, ali ako neces za laptop, ovaj 3.5 incni ne moze da stane u dzep, onda ti je izbor WD 320GB, i ne zaboravi da ih formatiras u NTFS format, jer se dobijaju uz FAT32 format, tako sam barem ja dobio (FAT32 ne prepoznaje fajl veci od 4GB), i kad budes formatirao sacuvaj aplikaciju WD Sync jer ne moze da se skine sa oficijelnog sajta. Reci sta si uradio. Srecno sa kupovinom!!!
Dašta, mada slobodno možeš koristiti duži kabl od na primer fotoaparata. Nastavljani USB zaboravi, tj produžni. Samo iz jednog dela duži kabl. Sa mojim 160GB Passportom već godinu dana koristim 1m USB kabla od Canona A510. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: jedino ga iskljucuj sofverski pre vadjenja konektora iz kompa i nemas problem, koristi original usb kabl ,nemoj produzni.Ono pretpostavljam da vecina ljudi ima napred usb prikljucak... :: :: ::
Ako nemaš duži kabl, možeš da ih nađeš kod mobilnih telefondžija. Traži im `USB kabl za snimanje sa kompjutera na mobilni` i odvratno, da bi znali šta hoćeš. Inače će te gledati belo.
Ili se javi meni za USB Y kabl.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: :: Dašta, mada slobodno možeš koristiti duži kabl od na primer fotoaparata. Nastavljani USB zaboravi, tj produžni. Samo iz jednog dela duži kabl. Sa mojim 160GB Passportom već godinu dana koristim 1m USB kabla od Canona A510 :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: jedino ga iskljucuj sofverski pre vadjenja konektora iz kompa i nemas problem, koristi original usb kabl ,nemoj produzni.Ono pretpostavljam da vecina ljudi ima napred usb prikljucak... :: :: :: :: :: ::
Off topic: Rašo aj tresni neku sliku, ili sa googlea kako oćeš kako tačno izgleda taj USB Y kabl. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ako nemaš duži kabl, možeš da ih nađeš kod mobilnih telefondžija. Traži im `USB kabl za snimanje sa kompjutera na mobilni` i odvratno, da bi znali šta hoćeš. Inače će te gledati belo :: :: Ili se javi meni za USB Y kabl :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: :: :: Dašta, mada slobodno možeš koristiti duži kabl od na primer fotoaparata. Nastavljani USB zaboravi, tj produžni. Samo iz jednog dela duži kabl. Sa mojim 160GB Passportom već godinu dana koristim 1m USB kabla od Canona A510 :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: jedino ga iskljucuj sofverski pre vadjenja konektora iz kompa i nemas problem, koristi original usb kabl ,nemoj produzni.Ono pretpostavljam da vecina ljudi ima napred usb prikljucak... :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Na jednoj strani imaš Mini 5 Male plug, a na drugoj, umesto jednog standardnog A Male plug-a, imaš dva. Svrha je da ta dva ubodeš u 2 USB ulaza na prednjoj strani kućišta i tako dobiješ jaču struju. Ne moraš da se zezaš da ga ubadaš pozadi.
Znam da je tema stara ali ipak da pokusam,zna li neko gde mogu da nadjem ovaj `y` usb kabl?kupio sam externi hard ali sam uz njega dobio samo obican usb kabl a da bi ga povezao na playstation 3 mi treba ovaj y kabl...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.