Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem sa hard diskom!!!
STRANA 1 OD 1
urosk Problem sa hard diskom!!! 26.12.2008. 20:21 T14046

status: user
broj poruka: 462
Javio mi se skoro jedan problem sa hdd, evo sada drugi put, pa me interesuje da li neko mozda zna sta je da li mozda riknjava hard ili je nesto drugo! Naime, prvi put mi se desio kad sam igrao cod5 a sad drugi put kad sam igrao red alert 3! Odjednom komp zablokira i cuje se onaj zvuk ponavljanja, kao trrrrr a slika stoji, i ja moram da restartujem! I nakon rucnog restarta, komp nece da butuje, izbacuje `error reading from disk` i `canot boot` i kaze `press alt+ctrl+del to restart`. I nakon toga sam morao da ga iskljucim i raskopcam sata kablove i ubodem ih opet, da bi nakon toga mogao da bootuje! Computer managementu/sistem/ prijavljuje oko desetak erora, i svi nose naziv `The driver detected a controller error on DeviceHarddisk1D` i zadnji je jedan warning `An error was detected on device DeviceHarddisk1D during a paging operation.` Obe igrice su bile na istoj particiji koja mi sluzi za igre(100gb).
Po meni je ocigledno da je do hard diska, ali ne znam sta mi je ciniti, da li hard riknjava ili mozda nesto drugo nestima?! Molim za pomoc i dalja uputstva sta mi je ciniti?! Hvala unapred.

Hard WD 640gb, seagate 250gb baracuda, intel e7200, dfi p45 t2rs plus, 2x1gb ocz reaper, 550w lc power....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Ako 26.12.2008. 20:30 #85660

broj poruka: 4163
se hdd čuje mehanički (trrr) vadi ga i reklamiraj. Verujem da su ti napajanje i konektor na hardu u urednom stanju

urosk Mozda page file! 26.12.2008. 20:40 #85663

Ne cuje se mehanicki, vec samo zabode i zvuk se ponavlja! Hard disk je inace ne cujan i nema problema sa njim prilikom defragmentovanja! Menjao sam nesto page file, malo sam ga smanjio na 3069mb(i za inicial i mazimum) i premestio na drugi hard disk seagete. E sad, dali je mozda do toga?!

Pisko wd wd wd wd wd 26.12.2008. 21:13 #85669

broj poruka: 6650
Uspećeš sa reklamacijom jedino ako ti ga je prodao burazer... nema tu (još uvek) ništa što checkdisk /r ne popravlja, ni bad sektora ni ništa.
Odradi full scan sa malwarebyte-om i tvojim omiljenim avp-om ako te to veseli, iz safe mod-a, čisto da budemo sigurni da se ne radi o zloći. Meni je to pomoglo kod wd-a, što naravno, nije pravilo.
To sa page-file ograničenjem... koji će ti to q na tako velikim diskovima? To je bre fora onog žvalavka sa Polarotora, koji je kao nešto popravljao i tripovaotricksovao, što je zaključno sa hdd-om od 120Gb i nadalje, otišlo u istoriju. U slučaju da je pagefile premali, win popeezdi, kuka da mu treba još i da će sam da uzme ako mu ne daš, ali, hdd ne zabada ruku sa glavom za čitanje ni u kom slučaju.... Verujem da to nije sigurno...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Slavuj ... 26.12.2008. 21:17 #85670

broj poruka: 2236
1. Virus
2. MBR
3. Neko ga je `slucajno zakacio` donjim ekstremitetom.

cipele sa špicem kojim možeš vrapcu da isteraš dupe na usta
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed sto se page file-a tice 26.12.2008. 21:23 #85677

broj poruka: 10999
zasto ne probas... bez njega?! Da, dobro si procitao: sa 2GB RAM-a vecina programa (pa i igre) trebalo bi da radi i ako iskljucis page file (virtualnu memoriju na hdd-u). Dapace (stono bi rekli zapadni Srbi), system bi trebao da postane faster and more responsive. Ja to radim vec godinu dana, COD4 i 5 voze bez problema. Na zalost, ovo se odnosi samo na XP. Na drugom disku (dual boot) mi se nalazi Vi$ta64 gde svi programi (no page file!) rade kako treba izuzev igara - Vi$ta sama po sebi crpi mnogo memorije tako da 2GB RAM-a u ovom slucaju nije dovoljno za igranje pa sam morao da vratim page file (system managed size).
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Sve ovo sto si naveo u opisu problema ukazuje na to da ili HDD nije u redu ili je instalacija Window$a dotrajala (pokusaj reinstall, bez formatiranja ili brisanja postojeceg).

Pit ne cackati page file... 27.12.2008. 00:28 #85710

broj poruka: 68
tortojed je u pravu za jedno - reinstaliraj windows pa onda vidi sta se desava

urosk Ok hvala! 27.12.2008. 00:57 #85712

Vraticu page file kako je bio po defoltu, na c particiji, pa cu da vidim!!! Ne verujem da je do windowsa jer je prilicno svez, a sto se tice virusa imao sam ih po prilicno u poslednje vreme ali sam uspeo nekako da ih se resim, osim sto u nodu32 imam jedno desetak u karantinu! Nisam radio scan iz safe moda pa cu to da uradim! Ja sam posumnjao na page file, zbog toga sto je prijavio eror while paging file, pa mi je to prvo palo na pamet!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs