Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
2x160gb u RAID
STRANA 1 OD 1
gogi1 2x160gb u RAID 09.12.2008. 14:17 T13648

status: user
broj poruka: 2076

Pozdrav! Imam wd 160gb 8mb, drugar hoce da mi proda isti takav. E sad, ja bi ih stavio u RAID. Kako se to radi?????? Da li prilikom instaliranja OSa, ceprkanjem po BIOSu ili nesto trece. Hvala!
Eh da, da li mogu da stavim da mi jedan hdd bude C a drugi D particija kad se koristi kao RAID?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 09.12.2008. 14:46 #82875

broj poruka: 12057

Prethodno backup postojećeg 160 GB diska, jer ćeš pri kreiranju RAID-a morati novorofmiranu particiju od 320 GB kompletno da formatiraš.

Uđeš u BIOS tvog RAID kontrolera (ICH9R, ICHxR. Sil3xxx.....), kad ti kontroler preporzna oba HDD-a, imaš create RADI set ili tako nešto i odabereš tip RAID-a, predpostavljam da ti treba stripe, tj, RAID-0. BIOS to začas odradi. Onda lepo uradi format, napravi particije i ćao.

Pre svega toga drajvere za taj RAID kontroler stavi na neki floppy da bi mogao da instaliraš WIn na taj RADI (F6 u toku instalacije). Ili ako ti je poznata WinLite procedura, integriši drajvere u win instalaciju.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

gogi1 raid 09.12.2008. 15:26 #82881

broj poruka: 2076

E hvala bax. A koji RAID da stavim ako hocu brz sistem, posto sam ukapirao da ima vise vrsta RAIDa?
Jao majku mu, floppy sam izbacio pre nekoliko godina............Pa dobro, verovatno tih drivera ima na disku od ploce (msi p35 neo2-fr)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs