Eto vek i po prozive hard dobrih 4 godinice i poce da valja bad sectore pa vreme za zamenu pa me zanima koji bi dobro bilo uzeti do 6000din hdd sata2 , zanima me seagate npr. Znaci da je sto novije generacije i da je bas otporan i da traje. (seagate me zanima jerbo ima 7200 obr. 32mb buffer i podrzava ncq i ostalo)? A moze i neki drugi.
:: Eto vek i po prozive hard dobrih 4 godinice i poce da valja bad sectore pa vreme za zamenu pa me zanima koji bi dobro bilo uzeti do 6000din hdd sata2 , zanima me seagate npr. Znaci da je sto novije generacije i da je bas otporan i da traje. (seagate me zanima jerbo ima 7200 obr. 32mb buffer i podrzava ncq i ostalo) :: A moze i neki drugi ::
Ima !!! Samsung 640GB Spinpoint T166 (HD642JJ), 16MB buffer, 7200rpm, PMR, NCQ, Serial-ATA2 up to 3Gbps, gar. 3 god. 5,950 65.0
Koj razume shvatice !!!
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: WD6400AAKS-nemas bolji za te novce :: :: :: :: Eto vek i po prozive hard dobrih 4 godinice i poce da valja bad sectore pa vreme za zamenu pa me zanima koji bi dobro bilo uzeti do 6000din hdd sata2 , zanima me seagate npr. Znaci da je sto novije generacije i da je bas otporan i da traje. (seagate me zanima jerbo ima 7200 obr. 32mb buffer i podrzava ncq i ostalo) :: :: A moze i neki drugi :: ::
nisam 100 posto siguran ali po sk testu koliko se secam wd je nesto bolji sto ne znaci da je samsung los.ipak su nijanse u pitanju:http://www.sk.rs/2008/11/sktd07.html i ovde ima dosta o njemu:http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=160825 poz!
:: Ima !! :: Samsung 640GB Spinpoint T166 (HD642JJ), 16MB buffer, 7200rpm, PMR, NCQ, Serial-ATA2 up to 3Gbps, gar. 3 god. 5,950 65. :: :: Koj razume shvatice !! :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: WD6400AAKS-nemas bolji za te novce :: :: :: :: :: :: :: Eto vek i po prozive hard dobrih 4 godinice i poce da valja bad sectore pa vreme za zamenu pa me zanima koji bi dobro bilo uzeti do 6000din hdd sata2 , zanima me seagate npr. Znaci da je sto novije generacije i da je bas otporan i da traje. (seagate me zanima jerbo ima 7200 obr. 32mb buffer i podrzava ncq i ostalo) :: :: :: A moze i neki drugi :: :: ::
Iz mog licnog iskustva... Samsung bez razmisljanja. 1. model spinpoint od 500 gb t166 ili 2. model spinpoint od 750 gb F1 (ovaj je malo skuplji - cca. 7200 din. ali je za toliko i veci) Oba ova diska rade kod mene u sistemu vec godinu dana i nisu se do sada ni zagrcnuli. Imam u sistemu i Seagate od 500 sa 32mb bufferom. Jeste za `nijansicu` brzi od samsunga, ali je bucniji i vise se greje. Sto se WD-a tice, ja licno sam imao par pehova, medjutim to ne znaci da ne valjaju. Znaci, ako bih ja u ovom trenutku uzimao za sebe HD, uzeo bih Samsung spinpoint F1 750 gb.... i ne bih ni trepnuo. Pozdrav
Pre kupovine pregledati forume cak i ovaj ima dosta prituzbi na 640GB WESTERN DIGITAL AAKS (na smugsmuga se skoro pa tako reci niko nije zalio) model diska a Machine ga je cak proglasio skoro pa promasajem godine.
Klasa 640gb je vidno brza od ostalih klasa sem onih raptora no oni su van konteksta zbog cene i kapaciteta.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: samo jedan jedini hard disk, 640GB WESTERN DIGITAL AAKS serija sa 16mb i 7200obrtaja,najbrzi hard koji postoji sa 7200 obratj :: :: Uzmi njega i kosta oko 55evr :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: ::
sa MalimAbnerom. Imam taj disk skoro pola godine i nije bilo nikakvih problema. Temperatura hdd-a nije nikad presla 32 c (trenutno je 26). Skoro da se ne cuje. Planiram da uzmem jos jedan i zamenim u kucistu seagate od 400 ( na koji sam morao da ugradim dodatne ventilatore jer se grejao kao lud (on sad ima 36 c). Samsung 640GB T166 je cini mi se sada najbolji izbor.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.