particije pravi sa windowsom...odnosno kad pokrenes instalaciju, prikazace ti hard sa ne formatiranim prostorom i ti tu lepo napravi dve NTFS particije (Quick format) i na prvu instaliraj windows... nemoj da se zezas sa raznima alatima na novom HDD-u, tako samo mozes da zajebes nesto... sto se tice velicina particije, zavisi sta sve planiras da instaliras od programa i igara...ali recimo da ne bi bilo lose da ostavis bar 80GB za sistemsku...sve novije igre ti zauzmu sa instalacijom po 5-6 giga, jos par programa...ode particija bez problema...mada opet, ako ne planiras vise igara odjednom da instaliras i tih 50 giga ce ti biti sasvim dovoljno...
Ako ne stavljaš 42 miliona programa od kojih 28 nećeš upaliti nikada, biće ti dosta i 40-50GB za C sistemsku particiju.
Gigabajte ne možeš zagubiti, jer u kom god programu da praviš particije, imaćeš informaciju u bajt koliko još imaš slobodnog prostora za dalje particionisanje.
Acronis Disk Director, pouzdan 100%. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
+ mu uključim da čekira upis i čitanje svakog sektora, odnosno da proveri fizičko stanje hdd-a na bad sektore. E sad, ja za sistemsku i win xp sp3 koristim nekih 10-20GB a posle nje imam jednu od 50/80GB i na nju sve instaliram od programa, igara i slično... Tako mi je image fajl koji kasnije bekapujem Acronis-om male veličine, a zadam putanju u win-u da sve, pa čak i temp ubacuje na drugu particiju. Swap fajl gledam da držim na posebnom hdd-u ili bar na nekoj drugoj particiji, nikako na sistemskom.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.