Znaci ubio sam boot sector na hardu i nemam pristup ni sa jedne strane...Sada i kad treba da ga prijavi kao uredjaj daje mi informaciju generic volume...Hard je bio izdeljen na 3 particije od koje mi na drugoj stoje najbitniji podatci!Pokusao sam format iz windowsa da dignem nov sistem ali opet spuca pri iscitavanju i stane sa porukom generic volume!Znaci ne pada mi na pamet sta da radim mada cu pokusati jos nesto da izvedem... Napominjem ni da ga drugi komp ne vidi tako da...
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
i ovo sam na brzinu nasao!!! Repairing a Damaged MBR
Your Windows XP setup CDROM has a tool called the Recovery Console, which is designed to help you repair a damaged master boot record or boot sector. To start the Recovery Console and fix your damaged MBR, follow these steps:
1. Restart your computer with the Windows XP Setup disk in the CDROM drive. 2. If you are prompted to press a key to start the computer from CDROM, do so quickly. Otherwise it may try to boot from the hard drive. 3. After a few minutes, you`ll see a prompt to press the R key to start the Recovery Console. 4. When Recovery Console starts, it will prompt you to enter a number corresponding to the Windows XP installation that you need to repair. In most cases, you`ll enter `1` (which will be the only choice). If you press ENTER without typing a number, Recovery Console will quit and restart your computer. 5. Enter your Administrator password. If you don`t enter the correct password, you cannot continue. 6. At the Recovery Console command prompt, type fixmbr and then verify that you want to proceed.
Your damaged MBR will be replaced with a shiny new one, and you should then be able to boot your system normally. In some cases, you may need to repair the boot sector in addition to the MBR. If your system still doesn`t boot properly, repeat the steps above, but issue the fixboot command instead.
Ali ako to ne pomaze probaj sa HIREN`S BOOT CD,tamo ces sigurno naci program za fiksiranje HD-a!!!Poz!!!
Koji je hdd?Ja sam na par maxtor hdd diskovima pomocu hnihovog alata maxtor maxblast uradio ful format i to je jedini lek e sad kod drugog proizvodjaca isto skini njihov alat i ful format proradi ce ti 99%.
Ne pomaze,probao sam ja i to i HIREN`S BOOT CD i gomilu drugih samo orginal alat TMI = Too Much Information
:: i ovo sam na brzinu nasao!! :: Repairing a Damaged MB :: :: Your Windows XP setup CDROM has a tool called the Recovery Console, which is designed to help you repair a damaged master boot record or boot sector. To start the Recovery Console and fix your damaged MBR, follow these steps :: :: 1. Restart your computer with the Windows XP Setup disk in the CDROM drive :: 2. If you are prompted to press a key to start the computer from CDROM, do so quickly. Otherwise it may try to boot from the hard drive :: 3. After a few minutes, you`ll see a prompt to press the R key to start the Recovery Console :: 4. When Recovery Console starts, it will prompt you to enter a number corresponding to the Windows XP installation that you need to repair. In most cases, you`ll enter `1` (which will be the only choice). If you press ENTER without typing a number, Recovery Console will quit and restart your computer :: 5. Enter your Administrator password. If you don`t enter the correct password, you cannot continue :: 6. At the Recovery Console command prompt, type fixmbr and then verify that you want to proceed. :: :: Your damaged MBR will be replaced with a shiny new one, and you should then be able to boot your system normally. In some cases, you may need to repair the boot sector in addition to the MBR. If your system still doesn`t boot properly, repeat the steps above, but issue the fixboot command instead :: :: Ali ako to ne pomaze probaj sa HIREN`S BOOT CD,tamo ces sigurno naci program za fiksiranje HD-a!!!Poz!! :: :: ::
ovde se ne prica o MasterBootSector-u nego boot block-u hard diska.. @SkyFire, jesi probao Full Erase sa programom od proizvodjaca tvog HDD-a? Jel i tako nece da ga formatira? Ajed, Hirens Boot CD u sake i uradi Full Erase tog diska..
:: i ovo sam na brzinu nasao!! :: Repairing a Damaged MB :: :: Your Windows XP setup CDROM has a tool called the Recovery Console, which is designed to help you repair a damaged master boot record or boot sector. To start the Recovery Console and fix your damaged MBR, follow these steps :: :: 1. Restart your computer with the Windows XP Setup disk in the CDROM drive :: 2. If you are prompted to press a key to start the computer from CDROM, do so quickly. Otherwise it may try to boot from the hard drive :: 3. After a few minutes, you`ll see a prompt to press the R key to start the Recovery Console :: 4. When Recovery Console starts, it will prompt you to enter a number corresponding to the Windows XP installation that you need to repair. In most cases, you`ll enter `1` (which will be the only choice). If you press ENTER without typing a number, Recovery Console will quit and restart your computer :: 5. Enter your Administrator password. If you don`t enter the correct password, you cannot continue :: 6. At the Recovery Console command prompt, type fixmbr and then verify that you want to proceed. :: :: Your damaged MBR will be replaced with a shiny new one, and you should then be able to boot your system normally. In some cases, you may need to repair the boot sector in addition to the MBR. If your system still doesn`t boot properly, repeat the steps above, but issue the fixboot command instead :: :: Ali ako to ne pomaze probaj sa HIREN`S BOOT CD,tamo ces sigurno naci program za fiksiranje HD-a!!!Poz!! :: :: ::
HDDGuru mozes naci dosta programa za popravak ili povracaj izgubljenih particija!Ima stvarno dobrih programa!!!Al tebi verovatno bit ce dosta i neki koji moza da fixira MASTER BOOT RECORD,mada nikad se nezna...
:: Mozda nisam dobro razumeo,ali SkyFire hoce da spasi podatke,al ako uradi FULL ERASE ili LOW LEVEL FORMATING onda gubi sve podatke... :: :: :: ako formatira particiju na kojoj se ovi nalaze. Koliko sam ja razumeo, problem nema nikakve veze sa boot tabelom na HDD-u, obzirom da particije nisu citljive ni kada se Window$ pokrene (valjda sa drugog diska, na drugom kompu). To upucuje na moguci hardverski defekt.
Predlazem sledece: pokreni Paragon partition manager ili slican program (sa boot CD-a ili flopija) i proveri kako ga ovaj `vidi`, t.j. da li su particije ipak prisutne i kakav im je `status`.
pa zar nisu u boot tabeli upisani podaci o particijama, gde koja pocinje, gde se zavrsava itd...ni jedan program nece naci particiju ako boot tabele nema...verovatno ce biti orezervoar podaci...eventualno neki profi program za cupanje podataka moze da pomogne,ali disk ce na kraju verovatno morati pod low level format...
SpinRite 6.0 imaš na svim novijim verzijama Hiren`s Boot CD.
Srećno.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: SpinRite program!Ne smem da ti ostavljam linkove jer program vredi 10000 dolara.Ali ce ti sigurno zavrsiti posao :: :: :: :: Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour :: ::
Uspeo sam da pristupim particijama tako sto sam jumpovao hard...E sad...Ponovo sam C particiju dva-tri puta preformatirao kod drugara na kompu i vratio se kuci...Krenem win instalaciju i zapuca na 10 %...Ja pop__dim i uzmem Hirens boot i nadjem tu neke programcice za recovery boot sektora...Ide tako ide...i nisam obracao paznju da sam sad razdelio taj hard sa podatcima samim tim sto sam odradio recovery i spucam sve podatke koje sam imao jer nisam u parametrima dobro podesio...Srecom glavni podatci od 500 GB su mi na drugom disku...E sad...Sta cu,kad sam vec ubio ove sporedne stvari koje su mi isto trebale i znacile ja lepo ponovo izdelim hard od 500 GB na tri particije i dignem win...Sad radi kako treba...Nista..Ovih dana cu da uzmem programcic da backup-ujem sve sto sam izgubio polako i to je to... Inace..Poenta...U sledeci ponedeljak odoh da kupim dva Samsunga 750 GB F1 i stavljam u Raid i ne vozim vise Western Digital jer je definitivno postao jako los...Machinac citaj ...LOS!Obratite paznju da na svakom disku koji je kod nas kupljen a nije blacky pise B Class!!! Hvala na trudu svima koji su zeleli da mi izadju u susret i pruze pomoc!
Zemljace po onome sto si ti naveo kao problem ja ne zakljucujem da je greska do proizvodjaca gvozdjurije nego do korisnika.
Ti si striktno naveo `UBIO SAM GA !!! POMOC!` a ne crkao je pomoc.
Na ovom forumu ko da su se svi okrenuli samsung diskovima kao sto su se svi okrenuli ASUS plocama.
Da ne bude zabune imam jedan SmugSmug od 640 gb, a razlika u ceni izmedju 640gb (8.4 dinara/gb) i 750gb (10 din/gb) zdravom razumu nalaze kupovinu 640gb diskova pogotovu sto su osetno brzi od vece brace.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Uspeo sam da pristupim particijama tako sto sam jumpovao hard...E sad...Ponovo sam C particiju dva-tri puta preformatirao kod drugara na kompu i vratio se kuci...Krenem win instalaciju i zapuca na 10 %...Ja pop__dim i uzmem Hirens boot i nadjem tu neke programcice za recovery boot sektora...Ide tako ide...i nisam obracao paznju da sam sad razdelio taj hard sa podatcima samim tim sto sam odradio recovery i spucam sve podatke koje sam imao jer nisam u parametrima dobro podesio...Srecom glavni podatci od 500 GB su mi na drugom disku...E sad...Sta cu,kad sam vec ubio ove sporedne stvari koje su mi isto trebale i znacile ja lepo ponovo izdelim hard od 500 GB na tri particije i dignem win...Sad radi kako treba...Nista..Ovih dana cu da uzmem programcic da backup-ujem sve sto sam izgubio polako i to je to.. :: Inace..Poenta...U sledeci ponedeljak odoh da kupim dva Samsunga 750 GB F1 i stavljam u Raid i ne vozim vise Western Digital jer je definitivno postao jako los...Machinac citaj ...LOS!Obratite paznju da na svakom disku koji je kod nas kupljen a nije blacky pise B Class!! :: Hvala na trudu svima koji su zeleli da mi izadju u susret i pruze pomoc :: :: I Want to believe - The truth is out there :: May the force be with you :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: ::
Zemljace naslov i jeste zanimljiv...Ubio sam ga ne greskom vec grubljim radom tacnije OC-om!Inace to nije slucajn...Da pojasnim...Da je disk kvalitetniji to nebi smelo da se dogodi i greska i jeste do proizvodjaca!Bolji kvalitet-duze traje...Danas WD mozes da ubijes samo tako i bez ikakvih poteza...Sam od sebe ima da spici...I znam zasto sam i rekao da necu vide WD ni uzimati!
:: Zemljace po onome sto si ti naveo kao problem ja ne zakljucujem da je greska do proizvodjaca gvozdjurije nego do korisnika :: :: Ti si striktno naveo `UBIO SAM GA !!! POMOC!` a ne crkao je pomoc :: :: Na ovom forumu ko da su se svi okrenuli samsung diskovima kao sto su se svi okrenuli ASUS plocama :: :: Da ne bude zabune imam jedan SmugSmug od 640 gb, a razlika u ceni izmedju 640gb (8.4 dinara/gb) i 750gb (10 din/gb) zdravom razumu nalaze kupovinu 640gb diskova pogotovu sto su osetno brzi od vece brace :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: Uspeo sam da pristupim particijama tako sto sam jumpovao hard...E sad...Ponovo sam C particiju dva-tri puta preformatirao kod drugara na kompu i vratio se kuci...Krenem win instalaciju i zapuca na 10 %...Ja pop__dim i uzmem Hirens boot i nadjem tu neke programcice za recovery boot sektora...Ide tako ide...i nisam obracao paznju da sam sad razdelio taj hard sa podatcima samim tim sto sam odradio recovery i spucam sve podatke koje sam imao jer nisam u parametrima dobro podesio...Srecom glavni podatci od 500 GB su mi na drugom disku...E sad...Sta cu,kad sam vec ubio ove sporedne stvari koje su mi isto trebale i znacile ja lepo ponovo izdelim hard od 500 GB na tri particije i dignem win...Sad radi kako treba...Nista..Ovih dana cu da uzmem programcic da backup-ujem sve sto sam izgubio polako i to je to.. :: :: Inace..Poenta...U sledeci ponedeljak odoh da kupim dva Samsunga 750 GB F1 i stavljam u Raid i ne vozim vise Western Digital jer je definitivno postao jako los...Machinac citaj ...LOS!Obratite paznju da na svakom disku koji je kod nas kupljen a nije blacky pise B Class!! :: :: Hvala na trudu svima koji su zeleli da mi izadju u susret i pruze pomoc :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: May the force be with you :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: ::
Iz nehata ili ne ti si ubica... ... a da li si neznog srca ili ne nemam pojma.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Zemljace naslov i jeste zanimljiv...Ubio sam ga ne greskom vec grubljim radom tacnije OC-om!Inace to nije slucajn...Da pojasnim...Da je disk kvalitetniji to nebi smelo da se dogodi i greska i jeste do proizvodjaca!Bolji kvalitet-duze traje...Danas WD mozes da ubijes samo tako i bez ikakvih poteza...Sam od sebe ima da spici...I znam zasto sam i rekao da necu vide WD ni uzimati :: :: I Want to believe - The truth is out there :: May the force be with you :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Zemljace po onome sto si ti naveo kao problem ja ne zakljucujem da je greska do proizvodjaca gvozdjurije nego do korisnika :: :: :: :: Ti si striktno naveo `UBIO SAM GA !!! POMOC!` a ne crkao je pomoc :: :: :: :: Na ovom forumu ko da su se svi okrenuli samsung diskovima kao sto su se svi okrenuli ASUS plocama :: :: :: :: Da ne bude zabune imam jedan SmugSmug od 640 gb, a razlika u ceni izmedju 640gb (8.4 dinara/gb) i 750gb (10 din/gb) zdravom razumu nalaze kupovinu 640gb diskova pogotovu sto su osetno brzi od vece brace :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: :: :: Uspeo sam da pristupim particijama tako sto sam jumpovao hard...E sad...Ponovo sam C particiju dva-tri puta preformatirao kod drugara na kompu i vratio se kuci...Krenem win instalaciju i zapuca na 10 %...Ja pop__dim i uzmem Hirens boot i nadjem tu neke programcice za recovery boot sektora...Ide tako ide...i nisam obracao paznju da sam sad razdelio taj hard sa podatcima samim tim sto sam odradio recovery i spucam sve podatke koje sam imao jer nisam u parametrima dobro podesio...Srecom glavni podatci od 500 GB su mi na drugom disku...E sad...Sta cu,kad sam vec ubio ove sporedne stvari koje su mi isto trebale i znacile ja lepo ponovo izdelim hard od 500 GB na tri particije i dignem win...Sad radi kako treba...Nista..Ovih dana cu da uzmem programcic da backup-ujem sve sto sam izgubio polako i to je to.. :: :: :: Inace..Poenta...U sledeci ponedeljak odoh da kupim dva Samsunga 750 GB F1 i stavljam u Raid i ne vozim vise Western Digital jer je definitivno postao jako los...Machinac citaj ...LOS!Obratite paznju da na svakom disku koji je kod nas kupljen a nije blacky pise B Class!! :: :: :: Hvala na trudu svima koji su zeleli da mi izadju u susret i pruze pomoc :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: May the force be with you :: :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.