Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Pitanje vezano za Raid 1???
STRANA 1 OD 1
milosikaca Pitanje vezano za Raid 1??? 15.11.2008. 17:31 T13218

status: user
broj poruka: 1081
Pozdrav

Interesuje me sledece:

Imam 2*640GB sata2 Samsung vezana u raid 1 i to je bilo u masini asus 780G,2gb DDR2 1066 5000+X2...sada me zanima da li je moguce posto sam promenio masinu:

E5200
P5K PRO
2*2GB Geil DDR2 800Mhz...da li mogu bez formatiranja da vezem opet ova dva diska u ovu novu masinu za raid 1(posto su puni podataka 2 particije 50 i ostalo) ili pak moram da nadjem neki 3 disk backupujem i onda sve ispocetka????

Hvala unapred svima na odgovorima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE ... 15.11.2008. 17:36 #79479

broj poruka: 5710
nejpre postoji razlika u kontroleru i drajveru...to tako okaceno nece raditi cak i ako u BIOSu postavis RAID1 (zasto koristis MIRROR rezim??) Ali mozes okaciti jedan (posto su u pitanju identicne kopije) pa promeniti drivere u Winu (deinstalirati stare i staviti nove) kada ucita pa okaciti i drugi...kontroler bi trebao videti RAID block i uvezati ih u lanac i pomot sa novim driverom podici OS. To je u najbolje slucaju...probelm je sto ti j na tim diskovima bila druga platforma (SB700 vs ICHR10) pa se lako moze desiti da uopste i ne udje Win...svakako je nabolje resenje backup, raskidanje lanca, stvaranje novog RAID i potm instalacija OSa sa novim driverima

- - - - - - - -
- A N G E L -
- - - - - - - -

Equinoxe Re: 15.11.2008. 18:38 #79486

broj poruka: 12057

Ja sam imao probleme da RAID kreiran na SIl3112 prebacim na Sil3114. A problem sam tako rešio tako što ga nisam rešio.
Idealna varijanta je isti RAID kontroler sa čak istom verijom firmware-a.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

voodoons Re: Pitanje vezano za Raid 1??? 15.11.2008. 19:11 #79492

broj poruka: 152
bice problema, definitivno.. nego, sto koristis raid1? jel ti toliko bitna zastita podataka?
Imas na intelovom kontroleru opciju da napravis dva raid niza.. recimo stavis prvi kao raid1 gde ces smestiti sistem i bitne podatke a od ostatka prostora napravis raid0 niz.. tako ces dobiti i na brzini drugog raid niza (sistem ce ti videti dva hdd-a, jedan od raid1 niza i jedan od raid0 niza) a i iskoristices vise od 640GB od ukupno 2x640GB

:: Pozdra
::
:: Interesuje me sledece
:: Imam 2*640GB sata2 Samsung vezana u raid 1 i to je bilo u masini asus 780G,2gb DDR2 1066 5000+X2...sada me zanima da li je moguce posto sam promenio masinu
:: E520
:: P5K PR
:: 2*2GB Geil DDR2 800Mhz...da li mogu bez formatiranja da vezem opet ova dva diska u ovu novu masinu za raid 1(posto su puni podataka 2 particije 50 i ostalo) ili pak moram da nadjem neki 3 disk backupujem i onda sve ispocetka???
:: Hvala unapred svima na odgovorima
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Re: 15.11.2008. 23:26 #79519

broj poruka: 9121
Resio si ga za 10!!!

Pozdrav!

:: Ja sam imao probleme da RAID kreiran na SIl3112 prebacim na Sil3114. A problem sam tako rešio tako što ga nisam rešio.
:: Idealna varijanta je isti RAID kontroler sa čak istom verijom firmware-a
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milosikaca .) 16.11.2008. 13:59 #79559

broj poruka: 1081
Hvala svima na odgovorima...najsigurnije je ipak backup pa format...pozz svima
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs