Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Sve prazno
STRANA 1 OD 1
MilosNBG Sve prazno 13.11.2008. 17:59 T13172

status: user
broj poruka: 1586
Taman sam se ponadao da sam konacno doveo sve pod konac, kad ono SHIPAK!
Javio se problem sa optikom, koji god disk da stavim, on odnosno oni (dva dvd-jasu isprobana)kaze da je disk prazan, ili da je neodgovarajuci format pa ne moze da ga ocita.

Resetovao sam bios, menjao ide kabl, isprobavao dva razlicita uredjaja na dva razlicita sistema i nista - rezultat uvek isti. Rezaci provereno rade, u to nema sumnje, softver koriscen Nero, 6, 7, 8, 9, seepburner, burnaware i kod svih je isto.... nareze disk, na drugom kompu se moze procitati, na ovo nista.

Jedino mi pada na pamet da je ATA kontroler... pa paaa...

HELP!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Neba Da li 13.11.2008. 19:05 #79260

broj poruka: 1197
su možda svi diskovi rezani na istom rezaču?
MilosNBG ... 13.11.2008. 19:53 #79262

nisu, diskovi su rezani na bar pet razlicita rezaca.... i svi su radili besprekorno i svi diskovi su bili citljivi... sada nce da procita ni one koje sam do juce koristio, diskove za koje znam da rade gde god da ih stavim...

gile23 ... 13.11.2008. 20:07 #79266

broj poruka: 9121
Koliko ti je star taj citac sto bi trebalo da procita disk!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner DVD-RW has gone to another world 13.11.2008. 20:38 #79267

broj poruka: 7769
Meni lici da je optika (pretpostavljam DVDRW) otisla na onaj svet.
Da ne poverujes kako su ovi novi osetjivi na sve i svasta.
Da bi bilo siguran da je uredjaj ispravan probaj ga kod drugara to je par minuta posla x2, s obzirom da ga moras skinuti sa svog racunara i staviti na drugi.

Tomato Republic Of Serbia !!!

MilosNBG ... 13.11.2008. 20:53 #79268

oba rezaca imaju manje od godinu dana...isprobani i na drugim kompovima, rade najnormalnije..... cak sam se sa liteon izivljavao, narezao 7 diska jedan za drugim kod drugara ma ni da stucne.... kada sam ih vratio u moj komp, ista prica..... Ama ich mi nesu jasni... Jedino da ih spopalo nesto pa nece da rade u mojoj mashini vishe.....
Equinoxe Re: 13.11.2008. 21:06 #79274

broj poruka: 12057

Rezač je odlučio da rikne.
MilosNBG ... 13.11.2008. 21:18 #79279

Bice da je tako bax...

hvala svima!

MaliAbner Re: ... 13.11.2008. 21:42 #79282

broj poruka: 7769
Prvi LiteON mi je radio ko stena, sem sto nije hteo da se druzi sa Maxell diskovima.

Ovaj novi je vec drugi LiteON novije generacije sata i evo poceo je da pravi problem nepunih godinu dana nakon sto je zamenjen prvokupljeni isti takav.
Koliko kostaju izgleda toliko i traju.

Prvi sam platio 65€ i traje vec 3 godine ovaj novi sam platio 23 zamenio nakon 5 meseci, a ovaj zamenjeni nema ni 11 meseci a vec pravi sranja, ne prepoznaje DL, ubacis disk on ga ne prepozna izbacis ga napolje i odmah vratis eto ga radi bez problema.

GREMLINI nista drugo GREMLINI su jedino logicno objasnjenje.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: oba rezaca imaju manje od godinu dana...isprobani i na drugim kompovima, rade najnormalnije..... cak sam se sa liteon izivljavao, narezao 7 diska jedan za drugim kod drugara ma ni da stucne.... kada sam ih vratio u moj komp, ista prica..... Ama ich mi nesu jasni... Jedino da ih spopalo nesto pa nece da rade u mojoj mashini vishe....
::
MilosNBG ... 14.11.2008. 01:21 #79307

Zato nikad ne ugradjujem najnovije rezace, vec proverene, dok se ne nadje adekvatan naslednik. Sa LiteOn rezacima imam najbolje iskustvo, ovaj moj je tek drugi ili treci koji se pokvario za manje od godinu dana, od nekih 20-ak ugradjenih ili kupljenih po preporuci. Sledeci je Pioneer, Samsung i Nec.

Nisam siguran gde ali sam pre jedno godinu dana, mozda malo vise, procitao negde da se sada Sony, Nec i neki modeli Pioneer-a sklapaju u pogonima LiteOn-a.

MilosNBG ... 14.11.2008. 01:23 #79309

iA da, i potpuno podrzavam teoriju o Gremlinima.... i to ne samo u optickim uredjajima...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs