Pre svega izvinjavam se administratorima na prošloj temi greška ako mogu da je izbrišu OK pre dva dana sam kupio dotičnu memoriju i preformatirao sam je u NTFS jer sam drugu prenosio image od 6GB.Kada mi ga je vratio izbrisao sam sve sa njega ali i dalje je pokazivao used space 40,9MB,zatim sam ga formatirao ponovo ali i dalje je tako pokazivao,a nisam pogledao dali je tako bilo pre nego što sam mu dao.Kada ga formatiram u FAT32 sve je u redu ali on ne podržava veće fajlove o 4GB činimi se.Ovo mi je prva moja lična memorija pa tako da nisam upoznat sa ovim.Pa moje pitanje glasi dali to tako mora kada je formatiran u NTFS ili imaju neki skriveni fajlovi? Black Wolf
USB Flash po defaultu su formatirani u FAT. Ako si ga formatirao u NTFS, kojim programom si ga vratio na FAT32? Obično posle formatiranja u NTFS file system ne dozvoljava da se vrati na FAT. Najbolji program, koji sam ja probao je Flash Memory Toolkit. Potraži ga ovde. http://www.phazeddl.com/searchcat.php?q=Flash%20Memory%20Toolkit&cat=1
Što se tiče tvog pitanja, naravno da nije u redu da ti pokazuje da je zauzet prostor pošto si izbrisao fajl. Ja sam imao probleme sa Kingstonima, jer na našem tržištu ima puno falš USB Flash drajvova koji se tamo negde kupuju na kilo. Najviše štancuju Kingston, jer je najpoznatiji širokoj publici.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Naravno da može. U NFTS možeš da ga formatiraš i iz Windowsa. Ja, ipak, preporučujem Flash Memory Toolkit, jer ima kompletne alate za dijagnostiku i za spasavanje podataka.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: A kako mogu da ga formatiram u NTFS treba mi za igrice a nijedna nije ispod 5 GB uglavnom. Moze li to sa ovim programom koji je dao rash :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.