Da li može SATA2 HDD na 865PE (SATA1) ploči? Menjao bih Maxtor 60GB (ATA) sa 2MB cache za neki veći i živahniji. Ako može, dajte neki predlog koji da uzmem.
Naravno da može, samo ga `džampiraj` na sata1. Predlog : WD6400AAKS Najbolji odnos cena-kapacitet a i brzina za svaku pohvalu!
:: :: Da li može SATA2 HDD na 865PE (SATA1) ploči? Menjao bih Maxtor 60GB (ATA) sa 2MB cache za neki veći i živahniji. Ako može, dajte neki predlog koji da uzmem :: :: Hvala unapred!
Kao što kolege već rekoše, ako bude nekih problema, staviš džamper da proradi u SATA1 modu. E sad, uzmi bar WD5000AAKS od 500GB ili odgovarajućeg Samsunga. Sve ispod bi bila greota.
Zabrinut sam zbog ograničenja ploče, tj da li vidi više od 160GB i kako to radi, tj. da nije sporije od ATA diska koji već imam? Nije mi posao da menjam 60GB za 160GB ako su lošije performanse. Da negovorim o napajanju (350W) koje bih zadržao do sledeće iteracije.
ček ček i ja da se umešam. da li bi se meni isplatilo da pazarim WD caviar black 500GB i da stavim na MSI 915PL NEO - V!? dal će ona sve to da vidi?? verovatno neće, al dal možda neko odokativno zna koliko će da mi `pojede` prostora!? imati u vidu da je ploča sata1 i da ima nekih 3-4 godine a da, oću da pazarim novi komp, al čekam da poizlazi najavljeno, a VAPIM za gbima, a ovo i nije skupo
Videce 100% ako jumperishesh, moze da se desi i bez jumpera da vidi. Imam 5000AAKS i korisnog prostora ima oko 465Gb.
cash rules everything around me
:: ček ček i ja da se umešam. da li bi se meni isplatilo da pazarim WD caviar black 500GB i da stavim na MSI 915PL NEO - V! :: dal će ona sve to da vidi?? verovatno neće, al dal možda neko odokativno zna koliko će da mi `pojede` prostora! :: imati u vidu da je ploča sata1 i da ima nekih 3-4 godin :: a da, oću da pazarim novi komp, al čekam da poizlazi najavljeno, a VAPIM za gbima, a ovo i nije skup :: :: hvala unapred.. :: :)
Kakva starost, ljudi na nForce 3 stavljalju toliki hard pa radi sa jumperom uglavnom. Lichno probao na Epox plochi sa nForce 3, sata I. cash rules everything around me
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.