Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
PX-760A
STRANA 1 OD 1
peguar PX-760A 12.11.2008. 12:34 T13136

status: user
broj poruka: 332
Imam jedan problem koji me onako malo pecka naime kad narezujem i kad citam DVD-ove Rezac ne pravi problem medjutim kad narezujem CD-ove nareze bez problema ali nece da procita CD ili ga jedva procita i to krene sa 50kb/s i onda negde posle 5-6% prokine i onda cita normalno, cistio sam ga sa onim cd za ciscenje ali nije to pomoglo .Odlicno cita starije narezane CD-ove a DVD-ove cita sve bez problema. Takodje i narezuje odlicno ali samo obicne nemoze da procite kod mene a kod drugih hoce. Imam Instaliran DEAMON tools pa sam mislio da je zbog njega ali nije onda sam obrisao i instalirao ponovo NERO 8 Lite pa ni to nije pomoglo, pa sam stavio SATA hdd da se vodi kao SECONDARY MASTER iako je sata a Rezac ima ide interface i radi u udma 4 modu, probao sam sa brisanjem ide drivera ni to nije pomoglo i vise neznam jedimo mi preostaje da otvorim i da ispitam stvar vizuleno mozda je onaj cd za ciscenje cisto govno a mozda XP nevalja inace je XP sa ugradjenim SP3.
Takodje da napomenem da je rezac pravio probleme sa rezanjem dvdova dok ga nisam firmwareovo na 1.07 verziju koja je najnovija, firm. je odradjen uspesno i po preporuci PLEXTORA HDD je bio sata, jedan
rezac na jednoj ide grani a drugi na drugoj i proslo bez problema. Da li moze da zeza IDE kabal?

HVALA

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE nista cudno 12.11.2008. 13:10 #79117

broj poruka: 5710
jedan ljubazan clan PCB (doncocos) mi je dao PX-708 kome sam cak menjao pick-up mehanizam...ali nista...Plextor je bio dobar kada je radio CD-R/W a sada je go krs...naprosto je oslabio laser za tu frekvenciju i zato losije manipulise CD formatom dok DVD radi korektno...uglavnom je problem do njega, PX je nseto sto se skupo plati a onda radi isto kao i najjeftinija marka...

- A N G E L -

Dachman PX 12.11.2008. 15:07 #79132

broj poruka: 630
Ja licno nisam nikada a ni sada nemam nikakvih problema sa Plextorom.Trenutno imam PX-810SA koji ne bi mogao ni po jednom osnovu da poredim ni sa jednim budzetnim dvd-cd rw-om.Pored PX sam imao i Asusa,Pioneera(nekolicinu modela),Nec-a,Lite-Ona i nijedan se nikada nije pokazao pouzdan i stabilan u radu kao Plextor.Neka bilo ko proba sa ovim jeftinim da nareze za redom u punoj brzini 10 dvd-ova... nakon 5 ce da se usiju a posle10 idu direktno na reciklazu,dok sa PXom i posle 10og ostaje mlak....Mozda danas imaju vise kukolja,a na koncu koja ga firma nema...

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: PX 12.11.2008. 16:22 #79140

Rekoh ti, ja sam se iznenadio kada sam ga otvorio (takodje je isti i 716A): gola stampa sa vecinom praznog prostora, doduse pune velicine, nepoznati kontrolni cip, noname mem.buffer, noname laser pisk up system, osetno laksi od Pioneera
MACHINE Re: PX 12.11.2008. 16:23 #79141

Rekoh ti, ja sam se iznenadio kada sam ga otvorio (takodje je isti i 716A): gola stampa sa vecinom praznog prostora, doduse pune velicine, nepoznati kontrolni cip, noname mem.buffer, noname laser pick up system, osetno laksi od Pioneera DVR-108D...kada sam otvarao Pioneer 104, 105, 107 i eventualno 108 imalo se sta videti...tezak, puna stampa, NEC chipset, Toshiba...Nanya mem.buffer, Sanyo sociva i mehanizam, nemacki Elna elektroliti...prosto tako i reze...ja imam kod sebe 107D na 4-8x i zaredom sam cesto rezao i 50 medijuma sto CD sto DVD...nikada problem, evo radi vec 3god. kod mene a uzet je sa servera, polovan godinu dana...po mojoj slobodnoj proceni je narezao ~5K diskova...ali moram priznati da +R (posto je to suparnicki tabor) ne trpi previse (rezanje i citanje) dok sve ostalo (ukljucujuci i +-RW) radi perfektno...

- A N G E L -

:: Ja licno nisam nikada a ni sada nemam nikakvih problema sa Plextorom.Trenutno imam PX-810SA koji ne bi mogao ni po jednom osnovu da poredim ni sa jednim budzetnim dvd-cd rw-om.Pored PX sam imao i Asusa,Pioneera(nekolicinu modela),Nec-a,Lite-Ona i nijedan se nikada nije pokazao pouzdan i stabilan u radu kao Plextor.Neka bilo ko proba sa ovim jeftinim da nareze za redom u punoj brzini 10 dvd-ova... nakon 5 ce da se usiju a posle10 idu direktno na reciklazu,dok sa PXom i posle 10og ostaje mlak....Mozda danas imaju vise kukolja,a na koncu koja ga firma nema..
::
Dachman 107D 12.11.2008. 17:53 #79149

Ali taj Pioneer nije kostao 20evra,a gle ih sada....
Mixx a koliko je kostao? 12.11.2008. 18:05 #79151

broj poruka: 2931
30? 35?

Dachman Re: a koliko je kostao? 12.11.2008. 18:25 #79152

E moj ti... tada kada su dvd-ovi snimali 4-8X prosecni uredjaji su bili oko 50evra.Secam se kada sam kupio Asusa koji je rezao na 4x placen je bio nesto oko 70 evra,dok su Plextori bili najmanje duplo vise....

:: 30? 35
:: _____________________________________________________________________
:: *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa mi ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu pa da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ova
peguar Dobro 12.11.2008. 18:33 #79154

Recimo da je laser a kako objasnjavate da cita starije cd-ove koje sam ja sebi narezao na istom rezacu kao i kod drugih. Probacu da ga otvorim pa cu videti da se nije nabila prasina na nosac lasera oa mu neda da ide do kraja. Da je oslabio laser on bi lose rezao i citao i dvd-ove.

Hvala u svakom slucaju.

MACHINE Re: Dobro 12.11.2008. 18:48 #79156

Greska u koracima, naveo sam ti da je u pitanju samo isto socivo ali su laseri razliciti, same talsne duzine...stoga je jedan `sklop` zaduzen za CD a drugi za DVD...dakle, funkcionisanje istih je potpuno razdvojeno...otuda mogucnost otkazivanja samo jednog standarda (najcesce CD laser koji je ~780nm dok je lambda DVDa ~650nm)

P.S. tada (`03-`05) su takvi rezaci kostali >100e

- A N G E L -

:: Recimo da je laser a kako objasnjavate da cita starije cd-ove koje sam ja sebi narezao na istom rezacu kao i kod drugih. Probacu da ga otvorim pa cu videti da se nije nabila prasina na nosac lasera oa mu neda da ide do kraja. Da je oslabio laser on bi lose rezao i citao i dvd-ove
:: Hvala u svakom slucaju
peguar Jbg 13.11.2008. 01:00 #79194

Nije laser vec........ sjebani tj. zabijeni pin koji je izgleda pravio ove probleme.Kad sam ga vratio skoro na svoje mesto pozdravio sam se i sa mogucnoscu rezanja i citanja dvd-ova pa sam skoknuo i uzeo SATA Pioneer cisto dok ovaj ne osposobim posto mi je receno da to nije strasan kvar.
- ja kad sam kupovao Plextora kostao je 7000 din pre mozda 2-3 god. Donesen je iz Belgije komplet sa kutijom i svim stvarcicama software, kukice za otvaranje vrata, `normalno pakovanje`(a ne u kesi i ono `na, evo ti`), srafici i ostale sitnice mada ja mislim da to nije neki bauk u ceni.

Ovaj kvar sam samo ja mogao izazvati i/ili precizna kineska izrada ide kablova.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs