Elem, vec neko vreme se spremam za prosirenje skladisnog prostora, pa se lomim izmedju ova dva diska tj izmedju vec dobro poznatog WD 320GB/16MB i Hitachi T7K500 320GB/16MB, oba su naravno SATA300. WD Diskovi su mi dobro poznati (slucajno su svi diskovi koje sam kupovao za sebe i za ugradnju bili WD ) ali za ovaj Hitachi kazu da je prilicno hladan tako da mi je i on zanimljiv.
Da li je neko imao iskustva sa ovih Hitachi diskom i uopste sa Hitachijem kako se pokazao?
U obzir svakako dolazi i Seagate, koji nisam nesto posebno razgledao.
Slobodno uzmi Hitachi T7K500, hladni, brzi i pouzdani. Al zašto 320GB, bolje bar 500, mala razlika u ceni a velika u kapacitetu. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Necu da uzimam veci jer je u planu Storage mashina koja ce opsluzivati ceo stan. posto vec imam dva kompa, moj i burazerov, a planiram da kroz godinu dana klasican televizor zamenim LCD-om koji ce imatu uz sebe i jedan mali HTCP. Ovaj ce mi sluziti za sistem i moje zezalice.
Bane je u pravu... ako ti budžet nije ograničen, najisplativija trenutna kupovina su hdd-ovi od 500 i 640gb. Da ne pomisliš da te odgovaramo bez veze, prosto cenu hdd-a podeli sa količinom mb ili gb da bi dobio cenu košanja po jedinici, pa ćeš sam doći do tog zaključka.
Pozz
:: :: Slobodno uzmi Hitachi T7K500, hladni, brzi i pouzdani. Al zašto 320GB, bolje bar 500, mala razlika u ceni a velika u kapacitetu. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
zato sto je naslednik ibm-a i zato sto je (bar po meni) bolji od wd. iz te serije preporucujem hdd 400GB kapaciteta zato sto ima 4 glave umesto 3, a oba po dve ploce. Posto ti ne treba skladiste podataka onda juris hdd sa manjim seek time-om umesto vece brzine upisa/ispisa podataka...
Prelomio - definitivno ce biti Hitachi, e sad da vidim kapacitet...
Razmisljao sam i o vecim kapacitetima, upravo sto Kaiser rece, sam taj odnos cena/gb, matematika je jasna, nema sta, vise sam vukao na 320GB jer uglavnom sve sto mi je bitno ne cuvam na hardu pa mi i ne treba preterano veliki hard... Ali ce verovatno biti veci od 320GB :o)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.