Pre mesec dana sam konacno uzeo ovaj HDD i platio ga oko 130 evra , medjutim kako sam ga ubacio u racunar imao sam non - stop neke probleme sa njim, dok nisam ustanovio da ima bad sektore.Vrato sam ga na reklamaciju i ne znam sta su mu tacno radili ali uglavnom su mi vratili isti taj hard s tim sto sada radi ali mi prijavljuje non - stop
THERE`S NO HDDS WITH S.M.A.R.T
i koliko sam primetio ni jedan senzor vise ne reaguje na njemu temperatura itd.
Pa me zanima da li da vratim taj hdd i da trazim drugi, s obzirom da sam ga toliko platio a i uz to jos i ne radi kako treba???
Vrati ga i trazi drugi HDD jer su ti vratili isti tvoj HDD ali su verovatno softverski iskljucili SMART funkciju za rano prepoznavanje bad sektora, tako da verovatno i dalje ima bad sektore samo ih ne detektuje.
1. Udji u BIOS i ukljuci SMART i vidi da li ce ti se isto desavati kao i pre `servisa`. Glodari majmunski, pocrkali dabogda.
Tvoj me problem podseca na problem jednog poznanika koji je kupio nov motocikl u Beogradu, u radnji, 100% regularan itd. i kada je viljuska koja drzi prednji tocak pocela da zveci, on otisao u OVLASCENI servis da mu to poprave da ne bi poginuo u toku voznje, a neki majstor iz tog servisa mu bez blama rekao: `Navikni se.`
To je zato sto u Srbiji ti uvoznici motocikala od proizvodjaca dobijaju motocikle u delovima, a na te delove NEMAJU GARANCIJU PROIZVODJACA, i dobijaju ih ispod svake cene, a ovde onda obecavaju kojekakve garancije i naravno, cilj im je da te sto je duze moguce prave budalom.
PROCITAJ OBAVEZNO ONA SITNA SLOVA NA GARANCIJI ZA HDD, TADA CES TEK ZNATI NA CEMU SI STVARNO.
2. Ja sam WD640AAKS platio 5000 dinara pre dva meseca otprilike, tako da si mogao da uzmes dva ova.
Jedino ako taj tvoj radi nesto kao mnogo brze, ne znam.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Ako te mrzi da citas i da se smaras sa serviserima, poslednja alternativa bi, po mom nestrucnom misljenju bila da uradis jedan low level format(mada nemam pojma kako ce ti i da li ce uopste u ovoj situaciji pomoci), i da ispravis onaj MBR, ako imas XP, kada se BOOT-uje sa diska, udjes u REPAIR i tamo ukucas FIXBOOT i FIXMBR, a ako instaliras Vistu, onda u toku instalacije formatiraj hdd i novi MBR ce se automatski napraviti.
Ako ni to ne uspe, ne gine ti zajebancija.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.