Veceras sam na konfiguraciji: CPU: Intel Q9300 MB: P5Q MEM: 2x2GB Geil Black Dragon... sa nekim crvenim diodama, kao ocima - - ma glupo do bola. GPU: 2600XT 256MB 128 bit GDDR4 I naravno, WD6400AAKS
pokusao da instaliram XP 32bit-ni.
Ukljuci se ono `Press any key to boot from cd`... i idu one tacke... zavrsi se format i setup i komp se resetuje, a kada opet dodje do tih tacaka(naravno, tada ne diram nista od dugmica i cekam logo sa onim plavim crtama), iscrta jedno 5 ili 6 tacaka i prikaze ERROR LOADING OPERATING SYSTEM.
I tako 3 puta za redom. Pre toga sam u Visti 64bit-noj na Seagate-u od 500GB, u Paragon partition manageru 9 Pro, kliknuo na update MBR za WD-a, i kao `operation finished succesfully`.
Posle toga sam instalirao tu istu verziju Viste na WD i sve je proslo bez ijednog problema. Koristio sam kompjuter najnormalnije skoro dva sata. Ostavio sam disk u kucistu, da se koristi vlasnik kompjutera jos par dana dok ja ne kupim svoju plocu i procesor, i `ovlastio ga` u slucaju da mu hdd bude pravio neke probleme, da ga isece sekirom :) stvarno.
Nego, nije mi jasno nesto. Da li postoji mogucnost da hardver `nece` da ne radi na 32bit-nim sistemima ? Kao, nije napravljen za to ? Posto XP na ovom mom raspalom kompjuteru radi jedno 3-4 puta brze nego Vista na onom, pa mi nekako bude glupo kada pomislim da cu uskoro biti primoran da koristim Vistu.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Nema to veze sa sistemom i komponentama..Tebe zeza izgleda boot sector od harda koji je ocigledno nesto pobrljavio...Pokusaj da formatiras ceo hard sa nekog drugog kompa i da razdelis particije ponovo!
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
:: Veceras sam na konfiguraciji :: CPU: Intel Q930 :: MB: P5 :: MEM: 2x2GB Geil Black Dragon... sa nekim crvenim diodama, kao ocima - - ma glupo do bola :: GPU: 2600XT 256MB 128 bit GDDR :: I naravno, WD6400AAK :: :: pokusao da instaliram XP 32bit-ni :: :: Ukljuci se ono `Press any key to boot from cd`... i idu one tacke... zavrsi se format i setup i komp se resetuje, a kada opet dodje do tih tacaka(naravno, tada ne diram nista od dugmica i cekam logo sa onim plavim crtama), iscrta jedno 5 ili 6 tacaka i prikaze ERROR LOADING OPERATING SYSTEM. :: :: I tako 3 puta za redom. Pre toga sam u Visti 64bit-noj na Seagate-u od 500GB, u Paragon partition manageru 9 Pro, kliknuo na update MBR za WD-a, i kao `operation finished succesfully` :: :: Posle toga sam instalirao tu istu verziju Viste na WD i sve je proslo bez ijednog problema. Koristio sam kompjuter najnormalnije skoro dva sata. Ostavio sam disk u kucistu, da se koristi vlasnik kompjutera jos par dana dok ja ne kupim svoju plocu i procesor, i `ovlastio ga` u slucaju da mu hdd bude pravio neke probleme, da ga isece sekirom :) stvarno :: :: :: :: :: Nego, nije mi jasno nesto. Da li postoji mogucnost da hardver `nece` da ne radi na 32bit-nim sistemima ? Kao, nije napravljen za to :: Posto XP na ovom mom raspalom kompjuteru radi jedno 3-4 puta brze nego Vista na onom, pa mi nekako bude glupo kada pomislim da cu uskoro biti primoran da koristim Vistu :: :: Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Re: od jutros do 20:30h je bio na low level formatu... Kill Disk...
12.10.2008. 23:51
status: user broj poruka: 18472
Svako drndanje je vec budzenje...Lapo posaljes na reklamacuiju i zahtevas nov disk...Imao sam prilike da se mucim sa WD-ovima sa slicnim problemima..Reklamacija je najbezbednija!update:Reklamacija je najbezbolnija!!!
:: Podelio sam ga na 304,x i 291,xGB :: :: Videcu u sledecih par dana kako ce se ponasati :: :: Je l` ima jos neki program koji bih mogao da probam za popravljanje ili ispravljanje tog boot sector-a ? :: :: I sta jos mogu da uradim a da ne prekrsim neke uslove garancije ? :: :: Posto me stvarno smorilo vise da opisujem svoje `iskustvo` sa tim hdd-om :: :: Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
:: drugi hdd da uzmem ? Posto ce ovaj verovatno biti mesec dana `na ispitivanju i utvrdjivanju kvara`. A meni treba za 5 dana max :: :: Koji hdd, od ovih paorskih, na 7200obrtaja, valja nesto :: :: :: Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно :: ::
Imao sam slican problem sa odticnim diskom. Podelio ga na dve particije i na prvu instalirao WinXP. Javio mi istu gresku kao i tebi. Udem u Paragon i vidim da disk umesto dve ima desetak particija. Vratio sam ga i uzeo Seagate Baracudu. Mozda WD6400AAKS jeste najisplativija kupovina, ali je i dosta rizicna. Mnogo sigurnije resenje su Seagate diskovi (Baracuda, ne Maxtor).
jos jednu stvar cu sutra da probam i ako se nista ne promeni... nosicu ga na reklamaciju
13.10.2008. 00:35
status: user broj poruka: 2236
Kada se boot-uje sa WinXP diska... i posle onih tacki se pojavi plava pozadina i kada posle ucitavanja raznoraznih drajvera ispise `Setup is starting Windows`... posle toga odem na REPAIR - R. odnosno RECOVERY CONSOLE. I tamo ukucam fixboot i fixmbr.
Upravo sam to uradio sa ovim Maxtorom, jer mi je pre 3 dana izletelo neko YoYo ispod one tabele, pre logoa Windows-a. Postavicu sutra ujutru fotografiju, mrzi me sad. Uglavnom, sad mi krece Welcome Screen posle 4 prolaza plavih linija, a pre sat vremena je islo posle 12. Sad jos samo fali da hdd eksplodira kako bi upotpunio gamu neobjasnjivih simptoma :)
da WD >=400GB pravi krs diskove svi su me pljuvali. Sve iznad 320GB su najvecim delom felericni, oni koji se ovim poslom bave odavno znaju da su upravo WD diskovi kod nas mahom dolazili refabrikovani (refurbished) a pod tim mimslim od `95-`01 pa i kasnije. Suvereni vladalc bio je i ostao cuveni Medalist tj. Seagate :) naravno famozni IBM DeskStar koji je crkavao jer je osteljviji na lose PSUove je zapravo prilicno kvalitetan i dugotrajan proizvod kada mu se dopremi +12V i +5V bez oscilacija nalsedio j Hitachi i o njemu sve najbolje! Najsigurnija kupovina sada su Seagate Barracuda i Hitachi DeskStar...dok se Western Digital ne konsoliduje. Samsung SpinPoint ne bih uzimao ima i on dosta reklamacija...
:: da WD >=400GB pravi krs diskove svi su me pljuvali. Sve iznad 320GB su tezak krs, izrada felericna. Najsigurnija kupovina sada su Seagate Barracuda i Hitachi DeskStar...dok se Western Digital ne konsoliduje. Samsung SpinPoint ne bih uzimao ima i on dosta reklamacija.. :: :: :: - A N G E L - :: ::
Znam :) Secam se da su se do skora vlasnici WD6400AAKS ponosili i prkosili ovim diskom kada smo nas par govorili da ce crci ili da su poluispravni...izvucite sami zakljucak...ne govorimo mi ovde napamet...
- A N G E L -
:: Nemoj tako...Ja sam te uvek podrzao...Sa licnim iskustvom mogu reci da tesko fusere od 400 GB pa na dalje!!!Segate ili Samsung F1 !! :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: da WD >=400GB pravi krs diskove svi su me pljuvali. Sve iznad 320GB su tezak krs, izrada felericna. Najsigurnija kupovina sada su Seagate Barracuda i Hitachi DeskStar...dok se Western Digital ne konsoliduje. Samsung SpinPoint ne bih uzimao ima i on dosta reklamacija.. :: :: :: :: :: :: - A N G E L - :: :: :: ::
Ajde sto se i kvare..Nego sto postaju lenji i gube ucinkovitost a navodno su ispravni...Bre ceo sistem podguse,masina radi kao Celeron sa 512kb cache na 1.6 Ghz!!!
:: Znam :) Secam se da su se do skora vlasnici WD6400AAKS ponosili i prkosili ovim diskom kada smo nas par govorili da ce crci ili da su poluispravni...izvucite sami zakljucak...ne govorimo mi ovde napamet.. :: :: :: - A N G E L - :: :: :: Nemoj tako...Ja sam te uvek podrzao...Sa licnim iskustvom mogu reci da tesko fusere od 400 GB pa na dalje!!!Segate ili Samsung F1 !! :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: OC House :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: da WD >=400GB pravi krs diskove svi su me pljuvali. Sve iznad 320GB su tezak krs, izrada felericna. Najsigurnija kupovina sada su Seagate Barracuda i Hitachi DeskStar...dok se Western Digital ne konsoliduje. Samsung SpinPoint ne bih uzimao ima i on dosta reklamacija.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: - A N G E L - :: :: :: :: :: ::
Uzmi dvd Viste, i zapocni instalaciju. Kad dodjes do dela gde biras particiju, idi na Drive Options, i klikni format. Kada ovako formatiras, Vista ti napravi novi boot sektor, i napravi kopiju starog.
Onda izadji iz instalacije i probaj opet XP... Imao sam ranije isti takav problem, ali sam pokusavao Vistu da instaliram...
Caos svima! Posto vidim da ste nahvalili ovaj Seagate sa 32 MB kesa ,dali moze neko da mi da info - misljenje u vezi istog takvog modela samo sa 640GB(ST3640323AS)? Igrom slucaja sam ga uzeo - otiso sam da kupim taj WD od 640 ali posto ga u tom trenutku nije bilo prodavac mi utrapi ovaj (kao bolji je?) Rekoh da uradim neko istrazivanje kada natrcih na ovu temu - posto imam par dana lufta da odlucim dali cu da ga zadrzim ili ne Hvala unapred na svim odgovorima P
Nisam uspeo da udjem u Hiren`s boot cd iz DOS-a sinoc. Izbacuje da ne moze da nadje ASPI cd-rom driver, pa posle SCSI, i jos nesto - cega se sad ne secam. Mozda ga zbunjuje nesto jer je cd-rom na SATA prikljucku, mada ga ne prepoznaje ni kao SCSI, a to mene zbunjuje.
Skidam upravo WD Data Lifeguard Tools. Pisacu opet, mozda nekome bude od koristi ako se nadje u slicnom problemu.
:: :: CD- ROM stavi da ti bude SLAVE na MASTER GRANI. ::
Kako si to zamislio da uradi sa SATA DVD(CD) uredjajem???????????????????????????????? ja to ne mogu da uradim sa SATA nikako, ajd, matere ti, prosvetli nas
Svasta cu jos cuti. SLAVE na MASTER grani, WTF is that ?@#%%&^%&*^&*!@
Ne mogu se prestati smijati...prvo niko vise ne koristi CD-ROM vec DVD-RW, drugo: to je SATA a on ne koristi master-slave rezime jer ne koristi paralelno vezivanje (vec serijske grane)
ali postij jedna zabuna, na slici se vidi opticki uredjaj koji vis eodgovara ATA/IDE rezimu i radi u UDMA33 modu (2) kao Secondary Slave, mada neke ploce to i ovako ispisuju posto je moguce emulirati non-AHCI UDMA modove. Navedi koji uredjaj imas posto vidim da je sistem baziran na DDR a ne DDR2 modulima napisi konfiguraciju.
- A N G E L -
:: :: :: CD- ROM stavi da ti bude SLAVE na MASTER GRANI. ::
Ovo se pojavilo pre neki dan, na OVOM kompjuteru(AMD 3200+,ASUS A7V8X, 2x1GB Kingmax SuperRAM DDR400, ATi 2600XT AGP) i MAXTOR-u od 80GB - mislim, pise :)
A cd-rw je na IDE kablu, nema ova ploca SATA prikljucke(ima ostavljen prostor da se ugrade, a oni su skuplji od cele ploce)
Na onom Q9300 na P5Q jos nisam nista probao. Napisacu kad budem. Otvoricu jos jednu novu temu sa podmuklom i smisljenom namerom da opteretim SERVER sajta :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.