Opet WD6400AAKS, kao, mnogo je bitno da tema bude u prvih 10
STRANA 1 OD 1
Slavuj
Opet WD6400AAKS, kao, mnogo je bitno da tema bude u prvih 10
05.10.2008. 20:22
T12392
status: user broj poruka: 2236
Odneo sam oba hdd-a kod ortaka sto ima plocu ASUS P5Q, uradio low level format preko Kill Disk-a Professional 5, i od tada hdd od 640GB radi `potpuno normalno`, dakle, kao i do sad.
Maxtor sam takodje formatirao, dvadeset i deveti put ove nedelje, i sada i on radi `potpuno normalno`.
Desavalo mi se i da Windows krene da se ucitava, idu one plave crte ispod logoa i ... idu po 15 minuta i nista se ne dogodi, a ja se smorim i stisnem restart.
Sad idu oko 5 sekundi. Na trecoj i po se ukljucuje Welcome Screen.
Desavalo se da kada ubacim boot cd WinXP i on ucita sve one drajvere i kada ispise `Setup is starting Windows`, tako stoji... i nista se ne desava, a ja se kao taman ponadao da cu da formatiram hard.
Vratio sam staro napajanje od 350W, takodje Chieftec GPS i sada evo vec tri sata sve u kucistu, u prosloj temi nabrojano, radi `potpuno normalno`.
Kupio sam ono od 650W jer mi se komp resetovao na tacno odredjenim delovima dok sam igrao Splinter Cell Double Agent, pa sam pomislio da se to desava jer je ovo napajanje preslabo pa postane preoptereceno bas u tom nekom odredjenom trenutku, a u stvari su me drajveri zajebavali(ova graficka je inace poznata po tome, a ja nisam nijednom do sad imao ikakvih problema sa ATi drajverima, pa sam svasta umeo da pomislim), a i kao nesto hocu da menjam komp, jer sam se zazeleo igrica, pa bi mi ono napajanje bilo taman i za novi.
Ovako, siguran sam da nije procesor taj koji je stvarao probleme, jer sam isprobao i 3200+ i 2500+ i 2200+, siguran sam da nije ni ploca, probao sam ASUS A7N8X, jos jednu A7V8X i ovu A7V8X koju sad koristim, probao sam graficke 9550GE, 9600XT, i sada ovu 2600XT koju koristim, nije ni memorija, probao sam 2x512MB i 1GB Kingston na 400MHz, a upravo sada koristim 2x1GB Kingmax. Ne zelim da se prisecam koliko sam puta zamenio mesta memorijama po onim slotovima i proveravao da li su `legle kako treba`. Isprobao sam jos 3 HDD-a, sva tri Maxtora kao ovaj moj, od 80GB i svaki je potpuno iste simptome pokazivao.
Od kablova sam promenio jedno 8 komada IDE, 4 SATA, promenio 4 cd-rw-a i 4 dvd-rw-a.
Trenutno sam u stanju da sekirom isecem svu trenutnu konfiguraciju ako saznam da nije napajanje od 650W to koje je pravilo probleme.
Hvala svima na savetima.
Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
To kao da HDD ima problema sa boot sektorima (Master Boot Record (MBR)) _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A ti dakle ne znaš ko mi je brat ?!?
:: Odneo sam oba hdd-a kod ortaka sto ima plocu ASUS P5Q, uradio low level format preko Kill Disk-a Professional 5, i od tada hdd od 640GB radi `potpuno normalno`, dakle, kao i do sad :: :: Maxtor sam takodje formatirao, dvadeset i deveti put ove nedelje, i sada i on radi `potpuno normalno` :: :: Desavalo mi se i da Windows krene da se ucitava, idu one plave crte ispod logoa i ... idu po 15 minuta i nista se ne dogodi, a ja se smorim i stisnem restart. :: :: Sad idu oko 5 sekundi. Na trecoj i po se ukljucuje Welcome Screen :: :: Desavalo se da kada ubacim boot cd WinXP i on ucita sve one drajvere i kada ispise `Setup is starting Windows`, tako stoji... i nista se ne desava, a ja se kao taman ponadao da cu da formatiram hard :: :: Vratio sam staro napajanje od 350W, takodje Chieftec GPS i sada evo vec tri sata sve u kucistu, u prosloj temi nabrojano, radi `potpuno normalno` :: :: Kupio sam ono od 650W jer mi se komp resetovao na tacno odredjenim delovima dok sam igrao Splinter Cell Double Agent, pa sam pomislio da se to desava jer je ovo napajanje preslabo pa postane preoptereceno bas u tom nekom odredjenom trenutku, a u stvari su me drajveri zajebavali(ova graficka je inace poznata po tome, a ja nisam nijednom do sad imao ikakvih problema sa ATi drajverima, pa sam svasta umeo da pomislim), a i kao nesto hocu da menjam komp, jer sam se zazeleo igrica, pa bi mi ono napajanje bilo taman i za novi :: :: :: Ovako, siguran sam da nije procesor taj koji je stvarao probleme, jer sam isprobao i 3200+ i 2500+ i 2200+, siguran sam da nije ni ploca, probao sam ASUS A7N8X, jos jednu A7V8X i ovu A7V8X koju sad koristim, probao sam graficke 9550GE, 9600XT, i sada ovu 2600XT koju koristim, nije ni memorija, probao sam 2x512MB i 1GB Kingston na 400MHz, a upravo sada koristim 2x1GB Kingmax. Ne zelim da se prisecam koliko sam puta zamenio mesta memorijama po onim slotovima i proveravao da li su `legle kako treba`. Isprobao sam jos 3 HDD-a, sva tri Maxtora kao ovaj moj, od 80GB i svaki je potpuno iste simptome pokazivao :: :: Od kablova sam promenio jedno 8 komada IDE, 4 SATA, promenio 4 cd-rw-a i 4 dvd-rw-a :: :: Trenutno sam u stanju da sekirom isecem svu trenutnu konfiguraciju ako saznam da nije napajanje od 650W to koje je pravilo probleme :: :: Hvala svima na savetima :: :: Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно
Koliko god pokusavao da ekscitram svoje sive celije
05.10.2008. 20:51
status: user broj poruka: 5710
ne ide mi od ruke...ja ovde nisam nista skapirao, j**e lud zbunjenog, da prostite na izrazu. Nigde nema ni zrnca sistematicnosti, samo stihijsko nabadanje nekih delova bez kritickog osvrta na zapazanje i zakljucivanje. Ja bih pozvao excorst-a iz 1973 - odlican film i jos bolji svecenik (tako bar stoji u HR prevodu), cini mi se da je u pitanju opsednutost. Valjda nisam usamljen u cvojim zakljucima ovako bizarnog opisa problema...sa srecom
P.S. Za uspesan ghost busting pozvati oca Merina: +486512-dEv&lJ0b-5836-ohio P.S.S. No offense
ne znam... hdd je do ukljucivanja napajanja od 650W radio `potpuno normalno`,
05.10.2008. 21:08
status: user broj poruka: 2236
kupio sam ga novog u Lominoj, br.5 valjda. pre mesec dana, imao sam oko 400GB image fajlova audio diskova na njemu...a plocu koja je crkla sam koristio od 2005. bez ikakvih problema.
Toliko sam bio siguran u `stabilnost` svog kompjutera da nije bila retkost da ga ne iskljucim i po 15 dana(x24h). Sad ga cupam iz struje kad idem do prodavnice koja je udaljena 50 metara od vrata stana.
Meni napajanje sad najvise `bode oci`. Mada, do sada, kada god bi necije napajanje bilo neispravno, uvek bi gasilo kompjuter iznenada ili ga resetovalo, ali bi uz to uvek bili prisutni neki zvuci i naravno grejanje... meni nijedno moje napajanje nije pravilo probleme, a imao sam ih do sada 4, i sva su bila Chieftec. Pa sam se kao `vezao za firmu`.
@bax2003,
A sta, po tvom misljenju, moze da bude najverovatniji uzrok tome, iz ovog mog teksta ? Ili najverovatniji uzroci ?
Neki defragmenteri koji mogu da srede MBR, znaju da naprave problem, tipa PerfectDisk. Loša instalacijanekog OS-a može da napravi sr@nje u MBR-u. Ko zna. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A ti dakle ne znaš ko mi je brat ?!?
Ako je MBR u pitanje nista lakse.Koristis Acronis,pa nisi ti pocetnik znaci nije to. Nisi rekao nista za windows. Pa pretpostavljam da je to OCEJ. Sta onda moze da bude :mis ili tastatura,neki spoj, temperatura.Bios jel dobro podesen.
Pre 20 dana kupim 2600XT AGP, da vidim dokle moze AGP slot da `gura igrice`, posto sam imao 9600XT i smorila me.
Istog dana pocne da mi se resetuje kompjuter u toku igranja Splinter Cell-a, na tacno odredjenim mestima.
Ja pomislim da je do napajanja, jer je kao `zahtevna` graficka i kupim ovo od 650W, a staro od 350 zapakujem i stavim na policu.
Posle zamene napajanja kompjuter nastavi da se resetuje u toku igranja te igrice.
Ja nadjem druge drajvere za graficku i sve radi ok. Shvatim da napajanje moze da mi posluzi za drugi kompjuter koji planiram da kupim ovih dana, pa se istog trenutka ne nazivam majmunom.
I radi tako `sve` jedan dan, dva dana... a treci dan, to jest
pre 5-6 dana, rano ujutru, pritisnem dugme da ukljucim kompjuter i vidim da se samo ventilatori vrte, a nema slike na ekranu, niti ikakvog zvuka sa beeper-a(ili kako se vec zove).
A koristio sam ga prethodnog dana oko 3-4 sata.
Proglasim se slobodnim da zakljucim da je crkla maticna ploca, a radila je 3 godine bez ijednog problema.
Kupim A7V8X. Isprobavam je 2 sata na `licu mesta` na prodavcevom Chieftec-u od 550W i svom procesoru, grafickoj, memoriji i Maxtoru od 80GB. Sve radi. Isprobavam jos nekoliko kombinacija sa drugim komponentama koje su se nasle u stanu prodavca(hdd, cdrw,dvd-rw). Zadovoljan odem.
Donesem je kuci, sve povezem, i pocne da me smara ovaj WD640GB, prijavljuje jednu particiju umesto dve. Pokazuje unallocated, a do dan-dva pre toga(na staroj Epox valjda, ploci, je radio 20 i nesto dana bez ijednog problema)
Zaboravljajuci da mi je WD povezan preko PCI-SATA kartice, a u nadi da ce se resetovanjem nesto promeniti oko prepoznavanja hdd-a, klikcem na Turn Off -> Restart.
Pocinje da mi se resetuje kompjuter pre nego sto izbaci Welcome screen. I tako u krug. A Windows XP na Maxtoru mi traje vec 6-7 meseci i koristio sam ga svaki dan skoro.
Cimam se dva dana sa Hiren`s boot cd-om i nekim programima za smaranje hdd-a.
Pomaka na bolje nema.
Prekjuce pocne da mi se desava ono beskrajno prolazenje onih plavih crta ispod logoa, `ucitavanje` Windowsa, posle 60og po redu 15o minutnog gledanja u crte, pritiskam turn off.
Sinoc odnesem kod ortaka oba hdd-a i oba formatiram, WD low-level formatom, a Maxtor, samo C: particiju obicnim, onim iz My Computer-a.
Danas ukljucim u na plocu samo graficku, CD-RW i 1GB memorije, kako bih instalirao WinXP ispocetka.
Ubacujem disk da se boot-uje i dodje do dela gde pise `Setup is starting Windows`, dakle pre nego sto treba da stisnem F8, i tako stoji. I ja ga ostavim jedno 20 minuta i zakljucim da se nista ne desava.
Ubacujem memoriju u druge slotove - opet isto. Ubacujem druge memorije - opet isto. Ubacujem druge graficke - opet isto. Ubacujem druge hdd-ove - opet isto. Ubacujem druge procesore - pogadjaj, opet isto.
Vracam staro napajanje od 350W i uspesno instaliram windowsXP i uz pomoc koga pisem ovde.
Jos nesto ?
Inace kada zamenis plocu pa makar bio isti chipset po pravilu najcesce ne mozes zadrzati isti OS vec mora instalacija sveze kopije. Flashovanje novog BIOSa pod obavezeno. Nije mi jasno na kom si disku. Ja sam odpocetka tvrdio da su 640GB WD serije jako lose. Uzeti Hitachi ili pravi Seagate (ne onaj Maxtoroliki). Neretko VIA (pa i 400A) pravi neke cudne glitcheve iako su generalno chipovi izdrljzivi nisi bili operisani od bugova poput Intelovih, ni nVidia nije bolja. Promeniti PCI slot tom SATA2 kontroleru, koji je inace brand kartice??? Ja priznajem samo Adaptec :)
@bax2003, nije mi `dao` WinXP da defragmentujem WD-a zato sto ga je prepoznavao kao unalloacated, pa je OS zahtevao da prvo bude formatiran kako bi uopste mogao bilo sta da uradim sa njim... sada mi radi i defragment.
@nenika, WindowsXp ovaj koristim vec 4 godine. Samo njega instaliram i instalirao sam ga na preko 100 racunara, radio mi je od marta ili aprila ove godine.
7qvt6-t2738-wrkjb-ykrfq-xvk98
Procesor mi upravo radi na 39 stepeni celzijusa, graficka 40, hdd 28, ploca 30... bez ijednog ventilatora u kucistu, osim onih na samoj grafickoj, onog na hladnjaku procesora i onog `u` napajanju. Sa 12-icom da izvlaci vazduh iz kucista i dve osmice, jednom da hladi hdd-ove a druga onako bezveze da duva unutra, temperature graficke, procesora i ploce su za 5 stepeni nize, hdd-ovi su od 25-27.
Karticu sam kupio u IMTEL-u, jedna jedina koja je bila, na kutiji pise STlab... neko srebrno pakovanje sa svetlo plavim slovima. VIA6421A. Oko 1500 dinara.
Hard disk za Windows mi je Maxtor, vec skoro 5 godina.
WD sam uzeo samo da bih na njega prebacio neku `posebnu` muziku, koja mi je postala dostupna jednog trenutka pre oko mesec dana, koju sam planirao da narezem u sledecih nekoliko meseci.
Sad cu opet da povezem ovo od 650W, da vidim da li ce se nesto promeniti. Posto sam kao postao siguran da sad `sve radi`.
Znaci sada si tamo gde si bio pre nego sto si ugradio novu graficku.Probaj da vratis onu 9800 pa vidi dali sve radi kao nekada. Ako radi kao pre onda stavi onu graficku 280 pa ako bude problema znaci treba jace napajanje. Onda odnesi kod onog prodavca pa stavi ono napajanje od 550w pa ako radi uzmi to napajanje.A onaj sto si kupio od 650w jel proban negde na drugi racunar.
U njegovom predhodnom postu sam predlozio da odnese WD-jca na neki noviji komp od njegovog i da vidi da li tamo radi. On kaze da da, tako da je hard najverovatnije ispravan.
Moj konkretan predlog je da proba kod tog ortaka gde ga je formatirao da ga ubaci kao master boot hdd, odnosno da kod njega instalira na tom WD-jcu windows i da se kompjuter butuje sa njega, i da nekoliko dana testira kako se ponasa. Bio bih iznenadjen ako kod njega bude brljavio.
Nemojte vise da ga vozate raznoraznim pricama. Ovde je stvar vrlo jasna a to je da ga maticna ploca sa vrlo starim biosom trti do daske sa tako velikim hardom. Njemu je potrebna neka novija maticna ploca za njegov socket ako moze da je nadje ili da svoju flesuje sa najnovijim biosom koji postoji, mada nisam siguran koliko ce i fles da mu pomogne.
MACHINE i ja imam tog WD-jca od 640gb vec skoro 4 meseca i mogu ti reci da na moj primerak nemam zamerki , kida koliko je brz, potpuno je necujan, nema bad sektore uopste niti je OS ikada trazio da ga samoinicijativno skenira.
Problemi prilikom instalacije graficke ASUS AH3650 Silent
06.10.2008. 00:23
status: user broj poruka: 1
Kada sam instalirao drajvere za ASUS AH3650 Silent AGP, sa pratećeg CD-a javili su se isti problemi sa HDD, tj. Windowsom XP. imao sam muke dok sam povratio disk sa Repair-om Windows-a. Ima neki problem kod instalacije ove AGP kartice. Sada sve radi normalno, ali se ponekad desi plavi ekran, ali vrlo retko. Imam instaliranu i TV karticu. ZJ
Veceras cu opet nositi WD do ortaka da probam da instaliram XP, pa cu videti sta je i kako, nadam se.
Jedno pitanje za sve, posto se ja bas ne bavim servisiranjem kompjutera osim kad bas moram, da li se ikada ikome dogodilo da samo jedan PCI slot na maticnoj ploci ne funkcionise ?
Ako ti se i tad bude javljao problem odnesi komp u servis, pa neka oni razbijaju glavu, nije mucenje od 7 dana vredno 1000-1500 dinara!!!
Pozdrav!
:: Veceras cu opet nositi WD do ortaka da probam da instaliram XP, pa cu videti sta je i kako, nadam se :: :: Jedno pitanje za sve, posto se ja bas ne bavim servisiranjem kompjutera osim kad bas moram, da li se ikada ikome dogodilo da samo jedan PCI slot na maticnoj ploci ne funkcionise :: :: :: :: :: Када сви мисле исто, значи да нико не мисли довољно :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.