Pozdrav svima, pitam za prijatelja koji ima asus p4s800d-x ploču i kupio bi novi hard. Ova ploča podržava SATA standard pa me zanima da li u obzir dolaze i SATA2 diskovi ili ne?
da se stavi!Kod neke hdd(WDD...) mora da se stavi jumper,ali uglavnom sve diskove rade bez ikakvih podesavanja ili jumpera!Neznam ni dal jos moze kupiti SATA diskove,mislim na nove jer kako ja znam uglavnom proizvode samo SATA II diskove!Pozdrav!
Sata 2 je brzi od Sata 1 dva puta .Ne bi trebalo da bude problema ako chipset podrzava IDE emulaciju za sata .Kad se ukljuci IDE emulacija u bios-u za Sata ne bi trebalo da bude nikakavih problema da li je sata 1 ili sata 2.Standardni kontroler za Sata je AHCI ,ako on nije ukljucen onda bi Sata trebao da predje u IDE emulaciju.
...treba proveriti koliki kapacitet diska podrzava ova ploca (za svaki slucaj). Od pojave SATA1 proslo je podosta vremena tako da su diskovi otisli u vis sa kapacitetima (>1TB).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.