Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Razlika izmedju SATA i SATA2
STRANA 1 OD 1
amarilli Razlika izmedju SATA i SATA2 28.09.2008. 11:41 T12251

status: user
broj poruka: 108

Pozdrav svima, pitam za prijatelja koji ima asus p4s800d-x ploču i kupio bi novi hard. Ova ploča podržava SATA standard pa me zanima da li u obzir dolaze i SATA2 diskovi ili ne?

Hvala :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BEmpire Moze i SATA i SATA II 28.09.2008. 11:47 #72739

broj poruka: 439
da se stavi!Kod neke hdd(WDD...) mora da se stavi jumper,ali uglavnom sve diskove rade bez ikakvih podesavanja ili jumpera!Neznam ni dal jos moze kupiti SATA diskove,mislim na nove jer kako ja znam uglavnom proizvode samo SATA II diskove!Pozdrav!

obradmi Razlika je u brzini sata 1 i 2 28.09.2008. 12:18 #72743

broj poruka: 7723
Sata 2 je brzi od Sata 1 dva puta .Ne bi trebalo da bude problema ako chipset podrzava IDE emulaciju za sata .Kad se ukljuci IDE emulacija u bios-u za Sata ne bi trebalo da bude nikakavih problema da li je sata 1 ili sata 2.Standardni kontroler za Sata je AHCI ,ako on nije ukljucen onda bi Sata trebao da predje u IDE emulaciju.
Saske ... 28.09.2008. 12:22 #72744

broj poruka: 1117
na sata2 disk samo treba da se stavi djamper na odredjene pinove da bi se prebacio u sata mod...nije tesko naci uputstvo...

Overclocking is the way of life!!!

amarilli aha... 28.09.2008. 12:41 #72749

broj poruka: 108

Znači, slobodno može da kupi SATA2...

hvala

tortojed slobodno, izuzev sto... 30.09.2008. 00:46 #72997

broj poruka: 10999

...treba proveriti koliki kapacitet diska podrzava ova ploca (za svaki slucaj). Od pojave SATA1 proslo je podosta vremena tako da su diskovi otisli u vis sa kapacitetima (>1TB).
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs