Da li steti ako sam na svom WDC 250gb disku namestio AAM (Advanced Acoustic Menagement) na 254 umesto default 128 (HD tune Pro, svi sada daju isto 254h)? Tako je nesto brzi (prosecan pristum u ms je manji) ali i bucniji (buka mi ne smeta). Da li mu skracujem zivotni vek sto kao radi brze i bucnije ili treba onako na 128? To se menja u njegovom firmveru valjda automatski.
da se kvare!WD diskove na defaultu su na 128!Ja sve tri WDa stavio na 254,kod dve to smanjio vreme pristupa 4-5ms,kod treceg nema apsolutno nikakvog efekta iako ga stoposto prihvatiio AAM!Ja ga tako koristim vec dosta dugo 1-2 godina i nema apsolutno kikakvih problema,tako da slobodno mozes da stavis na bilo koju vrednost,a mozes i da iskljucis AAM! Poz!!!
meni je i na Seagate 128 kao recomended pa sam i njega stavio na 254 posto dobijam nekih 5ms manje. Bitno je da se zbog toga ne pokvari brze jer mi treba pouzdan disk za podatke.
meni nije jasno...u HDTune mi pise da je defult 128, a ja znam da je kad sam ga prvi put upalio ta vrednost bila postavljena na 254 to jest na maksimum...a HDD je kupljen nov, izvuko asm ga iz one antistatic kese...
Jeste u HDTune pise i default iliti preporucena vrednost i current a to je sadasnja koji je postavljen!Uglavnom svim diskovima je 128 preporucena vrednost!A to sve zbog smanjena buke!Kod mene na WD diskovima buka ni na defaul ni na current podesavanjima skoro nije primetna,tako da ja koristim 254,i jos jednom,nemam nikakvih problema,ni sa temperaturom,ni sa bukom,iliti sve radi savrseno!
Greshish kada kzesh da su WD diskovi po default na 128. Imam dva WD diska i jedan je fabrishki bio na 128 drugi na 256. WD3200AAJS je na 128 i kada promenim na 256, chuje se kako drlja dok trazi podatke. WD 5000AAKS je podeshen na 256 i njega ne diram jer se ne chuje. Tako da su ljudi u fabrici podesili kako treba da bude. Da hocu mogao bih da promenim i ovaj od 320gb na 256 ali necu da slusham drljanje, jer to shto on na testu radi brze ja u praksi ne primecujem.
:: da se kvare!WD diskove na defaultu su na 128!Ja sve tri WDa stavio na 254,kod dve to smanjio vreme pristupa 4-5ms,kod treceg nema apsolutno nikakvog efekta iako ga stoposto prihvatiio AAM!Ja ga tako koristim vec dosta dugo 1-2 godina i nema apsolutno kikakvih problema,tako da slobodno mozes da stavis na bilo koju vrednost,a mozes i da iskljucis AAM :: Poz!! :: :: ::
Covek je pitao za pouzdanost a pri tome rekao da mu nije bitna buka i drljanje...dakle, pitao je da li ce se brze rabiti ako je namesteno na 254 umesto na 128. It`s that simple
:: Covek je pitao za pouzdanost a pri tome rekao da mu nije bitna buka i drljanje...dakle, pitao je da li ce se brze rabiti ako je namesteno na 254 umesto na 128. It`s that simpl :: :: :: - A N G E L - :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.