Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
DVD RW 20x
STRANA 1 OD 1
MIGOSA DVD RW 20x 12.09.2008. 00:27 T11941

status: user
broj poruka: 280
Pre par dana kupih Samsungov sata rezac - DVD RW SH-S203P sa max brzinom snimanja 20x.
Da bih rezao ovom brzinom u Nero-u da li moram koristite neke posebne diskove ili je to moguce i sa ovim Verbatimom R+ 16x? Prilikom rezanja nudio mi je brzinu od 18x i maximum, ali tu opet reze sa brzinom 18x.

Prilikom kopiranja sa DVD-a na HDD postigao sam brzinu od oko 10 MB/s (ovoliko Vista ocitava), da li je to ok? U pitanju je bilo kopiranje mkv file-a od oko 4.37 GB.

Unapred se zahvaljujem svima koji odgovore, a ja odoh spavati, sutra se mora sljakati (kako se ovo tuzno rimuje)...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 12.09.2008. 00:34 #70352

broj poruka: 12057

Diskove reži max brzinom za kojusu deklarisani, a ne max brzinom rezača. Ignoriši i tu 18x brzinu ako su ti diskovi 16x.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

nomemory Samo polako 12.09.2008. 02:17 #70357

broj poruka: 251

Disk na sebi ima kodne brzine rezanja. Max. brzinu postize tek na 15-tak % od kraja. Sa tim neces ustedeti na vremenu. Malo koji HDD (osim RAID) moze isporuciti vecu brzinu od 16x.
Moja preporuka rezi na 12x ustedeces i vreme i diskove.

vlajkic re: 12.09.2008. 13:12 #70385

broj poruka: 609

Bez obzira na brzinu rezaca i deklarisanu brzinu na medijima, ja uvek rezem na 8x...malo sporije ide ali ne pucaju diskovi...one ranije koji su bili deklarisani na 8x sam rezao na 4x....pozz
srdoch Re: DVD RW 20x 12.09.2008. 16:09 #70397

broj poruka: 1260
Podrzavam sve prethodne predloge i jos da dodam. Ja diskove rezem na 4x, eventualno 6x ili 8x ako mi je bas hitno. Ovo radim iz prostog razloga sto se pun DVD brzinom od 4x nareze za ravno 15 min, a ako ga rezes na 16x nema teorije da bude gotov za cetiri puta manje vremena tj. za nepuna 4 min, upravo iz razloga koji je naveo nomemory, a pri tom ces zagusiti i HDD do maksimuma pa ce ti bilo koja operacija sa HDD-om isprazniti Buffer i dodatno otezati rezanje. Znaci neces mnogo ustedeti na vremenu a i na brzini od 16x arcis rezac nenormalno sto i nije strasno jer su jako povoljni danas ali ti opada kvalitet rezanja pa disk moze ispasti slabije citljiv.
Sto se tice brzine kopiranja DVD-a na HDD koju si naveo i nije bas sjajna jer je to nesto brze od 8x sto je priznaces malo za brzinu citanja, ali mozda je to posledica upravo toga sto si rezao disk na 16x. Ako je u pitanju Verbatim DVD onda mora da ga cita bar od 15 MB/s pa do 22MB/s koliko dohvati pri kraju diska. Pozz

Ziv bio!!!
rasha44 Re: re: 12.09.2008. 16:11 #70398

broj poruka: 1492
Pridružujem se. I ja režem na 8x, a audio diskove (full, ne mp3) na 4x.
Sve velike brzine pregrevaju ove nove plastikanere i diskove.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

::
:: Bez obzira na brzinu rezaca i deklarisanu brzinu na medijima, ja uvek rezem na 8x...malo sporije ide ali ne pucaju diskovi...one ranije koji su bili deklarisani na 8x sam rezao na 4x....pozz
MIGOSA Hvala svima na odgovorima 12.09.2008. 19:51 #70411

Moje iskustvo je drugacije, preko 100 DVD diskova Verbatim 16x R+ i R- mi je narezano sa brzinom 18x i svi su O.K. 90% ovoga su HD ripovi u mkv formatu.
Imam vise HDD-ova u sistemu tako da HDD kada rezem nije usko grlo OS je instaliran na zasebnom HDD-u.
Stvarno mi nije zao arciti (ako je to uopste arcenje) DVD RW uredjaj s obzirom na njihovu cenu.
Da li kod nas imaju negde da se kupe 20x diskovi? Mislim da mora Nero da se natera da reze i brzinom 20x, inace DVD od 4.37 GB na brzini od 18x se nareze za nesto preko 5 min.
Probacu da kopiram sa DVD-a na HDD neki disk koji cu narezati manjom brzinom,pa da vidim koju ce brzinu Vista prijaviti.
MIGOSA Nero 12.09.2008. 22:32 #70429

Sad sam u Nero-u cekirao neku opciju da prikazuje stvarnu brzinu pri narezivanju i do kraja DVD disca od 4.38GB nije uspeo da dostigne vise od 15.nesto x, a recimo da je krenuo od 6.nesto x. Sto znaci dzaba mu 18x ili 20x kad rezac tu brzinu ne dostize cak ni na kraju diska!

MaliAbner Re: Re: 13.09.2008. 10:56 #70488

broj poruka: 7769
@bax2003
Nadasve pametan savet, ja doduse 16x skoro nikad ne rezem tom brzinom uglavnom rezem na 8x ili redje 12x.
Rezanje brzinom 20x je ionako moguce samo pri obodu diska a razlika u vremenu rezanja 8x i 20x je bukvalno minut dva, sto za mene nije nista buduci da uvek cekiram opciju verifikacije (zasto ni sam ne znam, verovatno navika) narezanog diska pa sve traje 14 minuta.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Diskove reži max brzinom za kojusu deklarisani, a ne max brzinom rezača. Ignoriši i tu 18x brzinu ako su ti diskovi 16x
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs