Imam 250gb wdc i ventilator na njemu a temperatura ide odmah sa 50 na 70. Stari disk je imao 50c u istim uslovima. Da li je to problem ili moze biti greska u ocitavanju smart posto svi programi tako citaju? Nisam primetio nikakve probleme u radu ni na raznim testovima. Imate sugestiju?
...onda bi trebao da bude prilično topao na dodir. Probaj. Imam 2500AAKS i 8-icu iza njega, temperaturu ne znam u stepen, al hladan je ko špricer. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Na 70 stepeni je vec neprijatno drzati prst na uredjaju, tako da mozes da pipnes hdd i vidis jel izlaze plihovi po prstima ili ne. Jesi probao SpeedFan (i sa njime ocitao temp) ? Ako HDD nije vreo na dodir, onda ti je samo otisao senzor na hdd-u, ali ako je vreo tu onda nesto ne valja. Da li ti je kuciste provetreno? Jel ti se hard nalazi u sumi kablova ili je relativno `slobodan` ? Da li imas ventilatore napred za HDD i nazad na kucistu da izvlaci vreo vazduh ? Moze da se desi da te zeza napajanje i da se hdd greje, probaj recimo drugi molex da stavis (ili Sata granu za napajanje, zavisi koji je prikljucak)...
moj WD 250gb ne prelazi 47-48 stepeni u najzescim uslovima. Tada je topao na dodir ali ne jako. Poslusaj XXXL-a i Bax-a pa pipni rukom,ako pece,nesto ne stima jer ni jedan ispravan hard WD ne ide na 70 stepeni.
Meni ocitiava na CPUove 126C pa je hladan. Ne mora biti neispravna sonda vec naprosto ploca ocitava i tumaci pogresno SMART tabelu za doticni firmware diska, na drugom kompu ce sve biti uredno. Zamislite kako bi bilo u fiokama koje nemaju nikakvo ili mizerno hladjenje pogotovo plasticne i bez ventilatora. U kucistu svakako ne moze biti toliko velika temperatura kao u racku osim ako ne lozis vatru u njemu. ALi bi onda poputio CPU. Pogotovo sto hladis ventilatorom pa i da nemas rupe na stranicama. Ako prolazi sve testove za HDD iz Hiren`s 9.5 par sati i sve radi kako treba OK je. Cesto su negde diskovi vruci i ne mogu rukom da se drze pa sljakaju. Elektroonika svakako moze izgurati 100C a Si se ostecuje na 200C
Taj HDD ne bi trebao da dolazi ni do 50 stepeni. Naročito ne sa aktivnih hlađenjem. Ako je sa diskom sve u redu, garant je loše očitavanje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
pustim da nesto radi, skoci na 72 pa padne posle na 63 ja otvorim kada je na 70 i pipnem a on hladan dobro nije hladan ali mlak po meni nema vise od 50. Medjutim burnintest mi daje smart log greske valjda zbog temperature jer mi je tu airflow i temp crveno (hdd tune i hdd scan) ostalo zeleno. Medjutim svuda drugde je dobro i kada pustim onaj ext smart offline test sve prodje sa 100% pass sa ok. imate li nacin kako da to proverim jos jednom neki siguran test koji ce da sljaka par sati i da znam posle da je sve dobro da ne brinem?
Evo ovo sto ti rece MACHINE ili jednostavno da mogu ili da se programi da se zaglupe ili su na plocama te temperature lose uradjene, tako da sve u svemu tebi je tu neka stvar ili do programa ili do ploce, tesko da hard moze da ima tu temperaturu, sta bilo sa prenosnim hardovima, stavili bi zice i spremali rostilj nad njim, nego sto ti Bax rece dodir, to ti je najsigurnije,... Takodje ima jos jedna stvar meni je u Everest Ultimate edition, sto nam je Psyman dao link u jednoj sekundi ocitao temperaturu CPU od 255 stepeni, a pre i posle toga temperatura je bila i ostala na 56 stepeni dok nisam pokrenuo neki program!!!
Ja imam WDC SE16 500GB AAKS i plafon što sam video u Everestu je 40 stepeni, a dok je bio u fioci (u Čiftekovom kučištu) u koju je montiran ventilator nije prelazio 35 stepeni. Tako da čisto sumnjam da hard može da radi na 75 stepeni, a da je sve ispravno (sonda i očitavanja ploče). Nije bre to 4850. Kao što ostali rekoše, pipni pa ćeš videti.
ne verujem da je crkla sonda jer pokazuje razliku i celzijusima i menja se. Nego je reper nekako pogresno tumacen i skoro svi mi daju tu crveno u okviru smart tabele osim originalnog wd lifeguard diagnostic koji ne daje upozerenja u okviru smart ocitavanja. sto ce reci da da ni extended offline routine prolazi kako treba a disk je na dodir mlak. stoji da je airflow temperature i hdtemp 60-70 zavisi a u health status je svuda ok zeleno ali mi i u novom hdd tune 3 pro daje svuda ok i cak kod temperatura...ali daje baloncic kao temp critical. sta najzesce testira mehaniku, elektorniku i motorcic?
Mozda je neki virus, skeniraj ga, ali na kraju ako hoces kupi jedan ventilator, bax je stavio 8-icu iza njega ti stavi 12-icu, to ti nije skupo, ako ti ne umes da montiras bolje da ti neko drugi montira nego ti da eksperimentises. Srecno!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.