Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
2 ili vise DVD rezaca
STRANA 1 OD 1
MIGOSA 2 ili vise DVD rezaca 31.08.2008. 12:19 T11721

status: user
broj poruka: 280
Kako funkcionisu 2 ili recimo 3 DVD rezaca - mogu li da rezu svi u isto vreme - ako mogu da li su brzine rezanja iste kao sa jednim DVD rezacom?

Unapred hvala svima na odgovorima.

Pozdrav svima sa foruma.

P.S.
Ovaj forum vec neko duze vreme ``citam`` svakodnevno, kao sto citam dnevne novine ili gledam vesti - dakle obavezno stivo mi je postao.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Mislim da ne bi dobio istu brzinu 31.08.2008. 12:30 #68561

broj poruka: 7723
Posto je u pitanju visestruki transfer podataka na drugi medij mislim da ne bi dobio istu brzinu .Stvarno to nikad nisam probao ,ali ako ces da umnozavas DVD mozda ti je bolje on fly.U svakom slucaju interesantno pitanje za projektante chipseta.
606 ... 31.08.2008. 12:51 #68566

broj poruka: 154
Zavisi da li rezesh dve kopije ili dva razlichita diska u isto vreme. Ako su dve kopije, brzina je ista nema gubitaka. Ukoliko je drugi sluchaj, gubitaka u brzini ima ali samo ukoliko su dva izvora sa istog HDD.

Pozdrav

P.S.

On fly ne preporuchujem, ali to je vec subjektivna stvar...

MIGOSA Nije upitanju umnozavanje... 31.08.2008. 12:54 #68568

...nego recimo, nakupilo se svega i svacega na HDD i sad bi ja to da prebacujem na DVD, i onda jedan film sa HDD na jedan DVD, a drugi film na drugi rezac itd...
Doduse cini mi se da sve radi dosta brze, kada je u sistemu vise HDD, tako da bi verovatno bilo dosta sporije kada bi se dva filma sa istog HDD rezala istovremeno, na dva rezaca - teoretisem.
MIGOSA 606 - me pretekao sa odg. 31.08.2008. 12:57 #68569

potvrdio si mi pretpostavke.

Sta je `On fly`?
MaliAbner Re: 606 - me pretekao sa odg. 31.08.2008. 13:58 #68577

broj poruka: 7769
U racunaru su dva opticka uredjaja sa jednog sistem cita a na drugi pise u isto vreme, vrlo zajebana opcija ako su oba opticka na istoj grani.

Zajebanost opada sa smanjenjem brzine upisivanja na opticki medij.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: potvrdio si mi pretpostavke
::
:: Sta je `On fly`?
Pisko Pitanje je 31.08.2008. 15:51 #68591

broj poruka: 6650
Pre nego što izpallamoodim svoje mišljenje, moraćeš da probaš kako to funkcioniše kod tebe, jer je mnogo faktora u pitanju - čak i kad znamo sav hardver, stanje OS-a i podešavanja znatno utiču na ceo proces.
Ja imam situaciju da je svaki dvdrw master na posebnoj grani, i jedini uređaj, a hard je na sata kontroleru. Po meni, to je najbolja moguća kombinacija... druga najbolja je kad su rezači na sata i jedan na ide-u, sam.... u svakom slučaju, dvdrw ne podnose najbolje još nešto na istoj ide grani. Toliko o teoriji, ali, sve zavisi i od kontrolera na ploči i softversko-drajverske podloge. Recimo, na VIA-i to nikada ne bih ni pokušavao.... daleko bilo, a kod ostalih, rekoh, potrebno je probati. HDD treba defragmentirati (predlažem JK Defrag, radi umesto screen saver-a, dakle, baš onda kad je računar upaljen i dokon) i, odustati u startu od max brzina rezanja, i, trebalo bi da radi, 90%. Na šta treba obratiti pažnju: ceo proces veeeeoma je osetljiv na to šta se reže, ako režeš sliku dvd-a ili cd-a, najmanje mogućih problema, ali, ako se radi o gomilama sitnih fajlova, koji su još pri tome razbucani po disku.... često ima problema i kad se narezuje običan i jedan dvd max brzinom, a kamoli dva. Znači, nekada ni defragmentacija neće pomoći, ako se radi o fizički razbucanim fajlovima po disku, može da pomogne kopiranje u jedan folder - pa defragmentacija.... ali ... probaj, koštaće te 18€+ do 20din za dvd-e da probaš, a, extra dvdrw uvek dobro dođe.... za on-the-muva
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gilopile Cudno! 31.08.2008. 15:56 #68592

broj poruka: 9459

Jako je bitan i sam hdd,ako je sata onda je i brzi transfer fajlova,a posto je kod tebe sve pretrpano bit ce jos sporije jer su ti fajlovi razbacani po disku i samim tim ima da krci i drlja,a transver ce mu biti jako spor jer si mu zadao da puni cak 3 diska.Defragment bi ti dosta pomogao,ali za to vreme ces polako narezati sve sto ti treba,tako da...

Imao sam cudan slucaj pre nekoliko godina sa nekom P3 konf.Hteo sam da ubacim film koji je bio na 2 diska u comp,a imao sam 2 cd rezaca,pa reko da probam 2 od jednom.Kad vidi-vidi, kad se sve to zavrtelo(buka je bila nepodnosljiva),ovaj ga proguta za 2-3 min oba.
Probao sam ponovno,ali kurc.Jednom i nikad vise
gilopile he he 31.08.2008. 16:03 #68594

Pisko,slazem se sa tobom.Dok sam kucao poruku ti si vec dao odgovor,(da ne ispadne da kraduckam dragoceno znanje)
pozz
gile23 ... 31.08.2008. 16:40 #68605

broj poruka: 9121
Ako imas jedan HDD i rezes na nekoj maloj brzini, negde oko 3-10 na 3 opticka uredjaja po meni ici ce max-u, ali ako povezes 2 HDD-a moze po meni slobodno veca brzina jer dobija podatke sa 2 HDD-a, mnogo brze ce ici, ali sasd postoji kombinacija, sta ako imas fajlova malo sa jednog malo sa drugog HDD-a, al ce tu biti drljanja, ako ti to nije toliko potrebno, ostani ja jednom optickom uredjaju i miran si, naravno sve ovo je teorija!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile I jos 31.08.2008. 17:03 #68611

Najjednostavnije bi ti bilo da te podatke narezes sa jednim diskom(trajace koliko traje,valjda ces imati toliko vramena,ako nije hica),pa posle ih obrises,te ccleaner-om ocistis comp,i onda mu `zvekete`defragment.Ima da bude ko bonbona.
Posle toga ne dozvoli da ti se nagomilava hdd.Kad skupis 4 gige ti rezi
MaliAbner Obrati paznju na sledece razmisljanje !!! 31.08.2008. 22:28 #68683

broj poruka: 7769
Kad vidis koliko je neki dobar DVD-RW znaci 20€, onda DVD-R diskovi 5*25kom=30€ dodjes do sume od 50€, jedan dobar HDD recimo WD640Gb kosta 60€ (`najdzabe` sto sam nasao je 4700 dinara).

Kad ovo gore navedeno uzems u obzir + utroseno vreme na rezanje i arhiviranje shvatis da je za backUP bolje uzeti novi HDD jer je to neuporedivo manja muka PLUS na HDD-u mozes da radis izmenu podataka i nacin arhiviranja.

A samu brzinu celokupnog postupka necu ni da spominjem sa HDD-om ce sve biti gotovo za jedno popodne a sa rezanjem necu ni da zamisljam jer me muci cinjenica da nesto slicno i sam trebam da uradim.

Tomato Republic Of Serbia !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs