Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Kako da formatiram WD passport
STRANA 1 OD 1
TurboForce Kako da formatiram WD passport 30.08.2008. 12:08 T11700

status: user
broj poruka: 302
Eksterni HDD je kupljen da bi se vrsio prenos podataka izmednu plazma tv-a i kompa. Za taj possao je uzet WD Passport od 160gb ali postoji roblem, HDD je u NTFS sistemu a za tv je potrebno da ima FAT32 sistem da bi plazma kopirala na HDD.
Probao sam iz My Computer-a desni klik format ali mi izbaci da mogu da stavim samo NTFS sistem, nista drugo mi ne pada na pamet.

POMAGAJTE!!!!!!!!!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 30.08.2008. 12:18 #68387

broj poruka: 9121
Cekaj jedno pitanje jer ti se izbrisala aplikacija WD Sync prilikom formatiranja!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika UPOTREBI 30.08.2008. 12:20 #68388

broj poruka: 1133

PARTITION MAGIC 8

DISK DIRECTOR 9.5 ILI 10 A AKO NEMAS PROBAJ JOS OVAKO

My Coputer,desni mis,MANAGE,DISK MANAGEMENT,DESNI MIS NA TU PARTICIJU PA FORMAT.POZDRAV
-ShonE- Re 30.08.2008. 12:43 #68391

broj poruka: 3529
Probaj sa Partition Magic-om.
Equinoxe Re: ... 30.08.2008. 13:16 #68396

broj poruka: 12057

Formatiraj ga svakako u NTFS da ne bi bio ograničen sa fajl sistemom FAT32 na max 4GB veličinu fajla. Skloni za svaki slučaj one njegove utilites ako hoćeš i drmni ga iz My Computer-a full format u NTFS.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

xenox FAT32... 30.08.2008. 13:49 #68419

broj poruka: 1404

je malcice ogranicen. Napravi manju particiju na WD-u pa je formatiraj u FAT32 (da li bese 32GB max ili moze i nesto vece?). Ostatak stavi u NTFS da ne zvrji prazno. Nadam se da taj uredjaj hoce da prepozna particije...

P.S. Ovo je za ostale. Procitajte malo sta coveku treba, a ne da piste svasta...
Equinoxe Re: ... 30.08.2008. 13:54 #68422

broj poruka: 12057

U Acronis Disk Director Server-u možeš da mu radiš šta oćeš + program je zaista pouzdan.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Daum Re: Re 30.08.2008. 14:18 #68431

broj poruka: 12796
Da, neko proba sa njim ako hoce da s*ebe particiju...

:: Probaj sa Partition Magic-om.
KaiserSoze Ako je 30.08.2008. 23:20 #68515

broj poruka: 568

WD Passport nov, on je svakako fabrički formatiran u fat32 !!!
Iz Acronis-a lepo formatiraj, pre toga skloni tools na neki drugi hdd i full format u ntfs, biraj veličinu klastera, mislim da je defatult 4kb.

Pozz.
BlueSkyNIS ... 31.08.2008. 00:01 #68522

broj poruka: 860
Sumnjam da je fabrički formatiran u FAT32.

Prvo napravi jednu primarnu FAT32 particiju maksimalne veličine, a to je, čini mi se, 32GB. Posle toga napravi još jednu primarnu NTFS particiju do ostatka HDD-a. To bi trebalo da radi, barem je radilo na jednom DVD playeru.

Još informacija na:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows2000serv/reskit/core/fncc_fil_tvjq.mspx?mfr=true

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

TurboForce Sad sam zbunjen 31.08.2008. 02:05 #68529

Nerazumem, da li je FAT32 format ogranicen sa 32gb particijom, sto znaci da preko toga ne moze da se formatira u fat32.
U upustvu od plazma tv-a pise da podrzava eksterne hdd do 400gb( mislim da je pisalo da mora da budejedna particija) i flesove do 32gb ali moraju da budu u FAT32 formau da bi se kopirao sadrzaj iz plazminog hdd na eksterni hdd jer ako je u NTFS formatu nista ne moze da se zapise na eksterni HDD.
Od alata na eksternom HDD nema nista sigurno je obrisano prilikom prvog prikljucenja jer na tv trazio da se formatira hdd.

Znaci, potrebno mi je da svih 160gb formatiram u FAT32 ako je to moguce ili su ovi iz samsunga prolupali kada su napisali da moze hdd od 400gb da bude u FAT32 formatu..
rasha44 FAT32 i NTFS 31.08.2008. 02:27 #68531

broj poruka: 1492
Svi portable hard diskovi koje sam do sada video su fabrički formatirani ili u FAT ili FAT32 fajl sistem. Pošto si taj WD Passport formatirao iz Windowsa, ne možeš sa NTFS da ga vratiš na FAT32. Moraš sa nekim od programa (imaš ih na Hiren`s Boot CD, pod `HDD Tools`) da ga potpuno izbrišeš, najbolje je Low level format, i onda da ga formatiraš u FAT32.
Ne bi trebalo da imaš nikakva ograničenja sa veličinom particije. To se dešava samo ako formatiraš iz starog DOS - a, sa Fdisk- - om. Već novije verzije, uključujući Free DOS, nemaju to ograničenje. Nisam se igrao sa Acronis Disk Director - om (nisam imao potrebe), tako da za to ne mogu da garantujem.
Mogu samo da ti savetujem da u velikom luku zaobilaziš Partition Magic.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

BlueSkyNIS ... 31.08.2008. 05:52 #68538

broj poruka: 860
Ha! Nisam znao da dolaze formatirani sa FAT32 sistemom. Sorry za moj gornji komentar onda...

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738

TurboForce Uspeo sam 01.09.2008. 20:59 #68827

Mogu samo da kazem da je bilo vrlo lako skinuo sam softver sa WD-ovog sajta koji se zove WD FAT32 i za 2 minuta sam formatirao hdd u FAT32.

I ako neko moze da mi kaze kako se Hiren`s Boot CD 9.5 reze ili koristi posto je u iso formatu, da li ide na cd ili flopi.

Hvala svima na savetima u vezi hdd, jos samo da ga tv prepozna i da pocne da ubacuje podatke.

Pozdrav

rasha44 Re: Uspeo sam 01.09.2008. 22:21 #68843

Narežeš ISO u Neru. Imaš opciju `Burn image`. Butuješ kompjuter sa DVD/CD čitača ili rezača (zavisi šta imaš). Pokažu ti se dve opcije `Boot Windows` ili `Hiren`s CD`.
Kad se podigne Hiren`s imaš Menu sa gomilom programa. Većina programa, koji ti trebaju za razne popravke, radi iz DOS - a. Ako nemaš iskustva sa DOS - om, bolje nemoj da čačkaš da ne bi nešto zeznuo.

Nightbird

:: Mogu samo da kazem da je bilo vrlo lako skinuo sam softver sa WD-ovog sajta koji se zove WD FAT32 i za 2 minuta sam formatirao hdd u FAT32
::
:: I ako neko moze da mi kaze kako se Hiren`s Boot CD 9.5 reze ili koristi posto je u iso formatu, da li ide na cd ili flopi.
:: Hvala svima na savetima u vezi hdd, jos samo da ga tv prepozna i da pocne da ubacuje podatke
:: Pozdra
TurboForce ok 01.09.2008. 23:28 #68856

Hvala rasho
rasha44 Re: ok 01.09.2008. 23:31 #68857

Nema na čemu.

Pozz.

Nightbird

:: Hvala rasho
TurboForce Pojavo se problem ponovo 07.09.2008. 12:00 #69641

Kaze ovako.
The initialised USB storage device only operates in the “Recorded List”.
Znaci da eksterni hdd radi samo na plej listi od tv-a.

The initialised USB storage device is not recognised by the PC.
Eksterni hdd koji sluzi za bekap podataka tv-a ne moze biti prepoznat na od strane kompijutera
Desava se to da cim ukljucim hdd u komp izbaci mi da moram da formatiram hdd iako na njemu imaju podaci.

Kakva je to vrsta podataka ili cega vec kad komp ne moze da ih prepozna i trazi da se formatira hdd odmah po ukljucenju?

Da li mogu da uradim quick format hdd pa sa nekim programom da probam da povratim izbrisane podatke ili postoji neki program koji moze da pristupi hdd iako nije formatiran.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs