Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Iskustva?!
STRANA 1 OD 1
MACHINE Iskustva?! 29.08.2008. 14:58 T11681

status: user
broj poruka: 5710
Kakva su vasa iskustva sa Samsung (Toshiba corp.) i LG (Hitachi stor.) rezaciama. Ja sam radio samo sa Pioneer i Optiarc (Sony-Nec) i sa njima sa generalno zadovoljan ali me interesuju ovi brandovi ali modeli bez Mediatek chipova, dakle, samo NEC, Panasonic...chipovi sa LightScribe ili LabelFlash podrskom. Thanx!

- A N G E L -
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele ... 29.08.2008. 15:18 #68207

broj poruka: 1532
LG bih radije zaobisao jer veliki procenat (pojedini primerci preko 50%) CD-ova narezanih u drugim rezacima ne moze da procita ili cak ih ne prepoznaje uopste. Inace je veoma zadovoljavajuce trajnosti i dobro (brzo) reze i cita ono sto je sam narezao, kao i `originale`.

Uz LG DVD rezac obavezno treba zadrzati i CD citac radi starih (rezanih) CD-ova. Tada je LG pun pogodak.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

MilivojeS ЛГ ЧИТАЧИ ЦД 29.08.2008. 16:06 #68216

broj poruka: 439
2003 имао сам ЛГ читач. Није трајао неколико месеци. Изгорео је. Ласер спалио пластику унутар читача.

ПАЛИ НАРОДЕ - ВИСТА ЈЕ ЗАКОН!

Miglia Licno iskustvo 29.08.2008. 16:13 #68217

broj poruka: 32

Iskusto u radu sa razlicitim modelima rezaca:
3. Najgori od svih koje imam Optiarc nikad vise necu to da kupim
2. Pioneer bolji od predhodnog ali ima i on dosta bubica ljudi ga hvale jer su nekada bili najbolji a novi modeli nisu nista narocito
1. Bar se kod mene pokazao kao najbolji LG
Drzati stari cd nije neophodno dovoljan je i kvalitetniji DVD citac posebno starija serija LG 16xx
Najbolje se pokazo cak i u kompatibilnosti citanj DVD-a za konzole.
geloso :: 29.08.2008. 16:24 #68220

broj poruka: 584

Meni su svi OptiJarcovi crkli ili posle mesec dana ili tacno posle godinu dana,
taman kad istekne garancija. Ti tvoji su iz neke hajend serije. U principu prvo
zaborave da pisu po DVD-u, pa onda zaborave da citaju, a onda sluze za kafu.
LG-evi-jovi mi za sada dobro rade, malo mi dodje zao diskova koje
stavim unutra jer su uzasno bucni i nisam siguran sta sa njima rade unutra.
Uzmi Samsunga, cisto da ovde imamo razlicita iskustva :)
pajsgudgud re 29.08.2008. 16:42 #68222

broj poruka: 3742
LG rezač običnih diskova iz 2003 još uvek imam i još uvek radi, čita sve što bacim u njega.
Pioneer 110D radi ok odziv mu nije za pohvalu ali reže i čita sve. Takođe imam i 112-icu Pioneer ali nju jako malo koristim pa nisam stekao nikakav utisak o njoj. Najlošije iskustvo sam imao sa LG rezačem kupljenim pre dve godine koji je narezao deset diskova i riknuo, kao i sa Yamahinim(NEC)Optiarc DVD RW AD-7173A
labelflash dvd rezačem. Nareže disk, a onda ga ni sam nemože da pročita. Takođe pravi dosta problema i sa diskovima rezanim u drugim rw drajvovima, a bira i proizvođače diskova koje čita. Najbolje iskustvo sam imao i još uvek imam sa optikom postavljenom u Panasonic-ov audio diskmen. *ebeno čudo je staro 8/9 godina i najgore sr*nje od diska da stavim unutra pročita ga iz prve. Sećam se dobro imao sam neki cd koji je toliko bio izgreban da ga ni jedan tadašnji uređaj nije čitao(sumnjam da bi ga i sad ijedan pročitao), a Panasonic iz prve uz malo preskakanja.
a sta ti ja znam...

doncocos Iskustva?! 29.08.2008. 17:32 #68236

broj poruka: 417
Ja sam do sada imao 4 LG DVD rezaca i ni sa jednim nisam imao problema kada je u pitanju rezanje ili citanje DVd ili CD medija. Najvise problema sam imao sa Plextorom PX712A. Sada koristim Samsung 203B i 203D i ok su.

MyDoom Pioneer ! ! ! 29.08.2008. 17:40 #68237

broj poruka: 553
Imam 110D i to cita sve sto se ubaci samo smara odziv ali to nema veze samo neka on cita!Namerno necu da ga menjam zato sto zafrkavam druga koji ima NEC i svaki disk koji nece kod njega da radi kod mene radi lagano.

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour.

Equinoxe Re: ... 29.08.2008. 17:42 #68238

broj poruka: 12057

Jedini LG sa kojim nisam imao problema je CD rezač CDR-8523B (52x24x52x), i dan danas i kućnoj raspad mašini (P3 Coppi 733 MHz i ABIT BX133 RAID). Imam i jedan na poslu koji dnevno nareže bar 2-3 CD-a već i tako već par godina.

Sa svima ostalim koje sam probao - problemi, redom
1. LG CD čitači 52 puta i ne zaslužuju da se zovu čitači, svako 2-3. disk cannot read - užas
2. DVD 16x čitač koji sam davno imao kupio sam na brzinu jer ništa od samo čitača nisam mogao da nađem, prso je za 3 meseca sa onim čiju-zvrc-ćiju-prc ponašanjem Šta god mu ubaciš počne ispušta neke čudne zvukove i ćap čitanje.
2. Svako koga znam i imao je bilo koji combo počinje tako što prsne DVD čitanje, pa onda čitanje CD-a i na kraju rezač.
3. Ovi novi SuperMulti rezači imaju trip da sami od sebe na raznim pločama odu u PIO mod. Imaju onaj trip da DVD-ovi prođu verifikaciju posle rezanje i re-enter, jednostavno ih ne čita.

Samsung nit smrdi nit miriše, a modeli: dobar-loš-dobar-krš-rasoad-ok-ništa naročito-dobar.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

pajsgudgud @bax 29.08.2008. 18:09 #68245

broj poruka: 3742
Jedini LG sa kojim nisam imao problema je CD rezač CDR-8523B (52x24x52x)

Vrlo moguće da imamo isti model pošto je moj koliko se sećam počinjao sa 85..
Tada su komponente(za cd-rom-ove) bile kvalitetnije...koliko se sećam ortak ima još uvek Teac 4x rezač i još uvek radi. Doduše odavno krasi ormar njegove sobe.
a sta ti ja znam...

MACHINE ... 29.08.2008. 18:17 #68246

Meni su vrh bili Pioneer DVR-107D i Sony DRU-700A koji mi rade vec 4 godine non-stop, narezali ~10K medija...sto CD-R/W sto DVD+-R/W

- A N G E L -

MACHINE Re: Iskustva?! 29.08.2008. 18:22 #68247

Sta je falilo Plextoru? Imas li ga jos?

Jel zna neko gde bih mogao nabaviti neki polovan npr. Plextor PX-716A, Pioneer DVR-108D, Optiarc AD-7191A?

- A N G E L -

:: Ja sam do sada imao 4 LG DVD rezaca i ni sa jednim nisam imao problema kada je u pitanju rezanje ili citanje DVd ili CD medija. Najvise problema sam imao sa Plextorom PX712A. Sada koristim Samsung 203B i 203D i ok su.
::
Equinoxe Re: ... 29.08.2008. 18:49 #68251

107D je kao i NEC 3520A bio odličan rezač.
Aj nemoj polovan rezač, imaš za oko 55e PX800A ako ti treba ATA i oko 60e PX810SA ako ti treba SATA, oba su dobra. Ako ti baš treba besprekorno narezan DVD koji se čita na osetljivim uređajima, onda kupi novog Plextora i zaboravi na polovne.

:: Meni su vrh bili Pioneer DVR-107D i Sony DRU-700A koji mi rade vec 4 godine non-stop, narezali ~10K medija...sto CD-R/W sto DVD+-R/
:: - A N G E L -
Vaskev re 29.08.2008. 18:52 #68254

broj poruka: 1673
Iz mog licnog iskustva sa Nec-ovima (neki stari 8x, ali i novi AD7173S) sam uvek imao problema i rekao nikad vise (pogotovo posle udruzivanja sa Sony-jem). Sta se desilo Nec-u, desio mu se Sony, ha ha ha. Prvi sa kojim sam bio prezadovoljan je bio Asus DRW0804 inace OEM Pioneer 107 sa poboljsanim vesanjem lasera ali nove medije nije prepoznavao pa je nudi samo brzine 4x sto je zahtevalo puno vremena pa je smenjen (i dan danas savrseno reze kod ortaka). I sada trenutno Asus DRW2014L1T i sa njim sam prezadovoljan. Posto sam ranije pisao o njemu ncu da se ponavljam da ne postanem dosadan. Inace ovo je prvi Asus DVDRW koji nema veze sa Pioneer-om.

Pisko Cyclic redundancy error 29.08.2008. 20:21 #68279

broj poruka: 6650
Nemam ništa da napišem a da nije pesimistično.... a ne mogu ni da ćutim.
Znam ja da stvarno ima poneka serija LG-a koja radi super.... ali, tako jadnog krša, koji je u povelikom vremenskom periodu.... tipa few meseci iliti godina proizvodio, ma šta proizvodio, hiperzatrpavao naše tržište shitom koji je crkavao, nije radio, blokorao i šta li već uz skiku i vrisku... ma.... MSI je bar dostojanstveno odprdio u istoriju (nije skičao, samo nije radio, i bog) da se jednostavno naježim kad vidim natpis LG, onu izbočinu na tacni... ma mrzim i mobilne, usisivače, monitore... jer sam jedno vreme čim neko zine da me nešto pita o PC-u presecao i ptao: jel` su ti uvalii LG cdrw?.... navika je to (loša). NEC sam koristio i koristim, sa modelima na kojima je još bilo pomena o kvalitetu (rezanja).... ali, danas, šta da čovek kupi? Eto, i ja se dvoumim na šta da bacim malu sumu od 20-25€... ali, šta? BenQ? Šmug-šmug? Optijarac? LjiGu? Pajonir?.... Bljaxtor (ovaj što su se masovno žalili da je go` q i nema veze sa Plextorom...?). Jednostavno, cena govori da kupujem shit, pa kako god se zvao. Ja bih pod tim uslovima čak i pristao da ih kupujem, a oni rikavaju nakon famozne godine dana... samo DA RADE tih godinu dana kako treba.... ali, odgovor već svi znate: nekom se to i zalomi, ali, nema pravila.
Machine.... nemoj polovno, boga ti, svađaćeš se sa nekim ko` nije kriv za kvalitet, lakše je pljuvati prodavca.... bar plaća porez
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

doncocos Sta je falilo Plextoru? 29.08.2008. 20:48 #68282

Od svih DVD rezaca koje sam imao ubedljivo najlosije je citao medije. Cesto nije mogao da procita ni diskove koje je sam narezao. Sto se rezanja tice, jedno vreme je radio ok, ali je kasnije poceo da brljavi, bio je vrlo izbirljiv sto se medija tice i na kraju je prestao da radi. Mislim da mi je jos tu negde, moram da pogledam. Inace je radio samo samo sa single layer medijima.

MACHINE Pa 29.08.2008. 20:50 #68283

aj ako ga nadjes javi jel ti treba, mozda nesto iskoristimo za probe...baci mi tvoje uslove za njega na mail :)

- A N G E L -

doncocos MACHINE 29.08.2008. 21:09 #68286

Nema problema dobijas ga, pogledacu sutra gde sam ga ostavio.

doncocos bax2003 29.08.2008. 21:16 #68288

Plextor PX-800A detail information
Brand
Plextor
Product
PX-800A
Partnumber
PX-800A/T3KB
Description
The PX-800A DVD /-RW Drive incorporates multi-format (DVD R DVD-RAM) technology to satisfy the demand for high end drives from enthusiastic and professional users. The drive features a removable bezel, buffer underrun proof technology, and PlexTools Professional LE software. Plextor launches a new internal DVD-ReWriter drive - the PX-800A.

Specifications

General
Buffer 2 MB
OEM Sony-NEC
Chipset NEC
Connection ATA

The Plextor PX-810SA DVD-RW SATA drive that I bought yesterday was not easy to find and it cost nearly 3 times the price of `run-of-the-mill` DVD burners from NEC, LiteOn or Samsung.

However, I figured that, in exchange for a premium price and a little effort, I would be getting the legendary Plextor quality. I had always wanted a reliable drive with good error-correction that can read anything you throw at it.

I submitted the Plextor PX-810SA to informal testing and the results have been quite poor. Here are the disadvantages of the product:

- The error-correction seems to be WORSE than my NEC ND-4571A, which I randomly picked up at a computer store without any research at all. To test this, I took a Verbatim CD-R disc, scratched it by sliding it on my desk while pressing on it with my hand, and attempted to copy a 700 MB file off it. Both the NEC and my old Pioneer DVD-ROM drive managed to read the file quite quickly. The Plextor would stop reading about halfway through, with the added `bonus` of freezing my system (see next point).

- On Windows XP (fully updated SP2 in good condition), whenever the Plextor has trouble reading or writing a disc, it freezes the entire system. You can move the mouse pointer, but you can`t access the Start menu, use any application, cancel the copying process or even launch the Task Manager by pressing Ctrl-Alt-Del. The only solution is to press Eject on the drive, which makes everything go back to normal. Now, I don`t know what`s to blame - whether it`s the drive`s firmware or perhaps faulty SATA support in Windows XP. All I know is that my old NEC drive (IDE) does not do this.

- The Plextor PX-810SA is not DVD region-free, unlike many drives available today. This is very inconvenient for Europeans or Asians who want to watch DVDs purchased in the US. You can only change the region 5 times, or perhaps use DeCSS to rip the DVDs to your hard drive (which, of course, is a criminal act that I would never, ever, commit myself).

- There is no way to change the reading speed. Want to hear something funny? The supplied PlexTools software enables me to change the speed of my NEC drive, but NOT the Plextor drive it came bundled with.

What`s good about the PX-810SA? Not too much:

- It it much quieter than my NEC. In fact, the NEC sounds like a vacuum cleaner next to the Plextor. The noise from the NEC is unbearable when watching DVD movies.
- 2-year warranty, not that I plan to exercise it.
- The durability may be higher, but that`s just me trying to rationalize a bad purchasing decision.

In short, I would call the performance `disappointing` if I had paid for the drive. Given that it cost me 0 (these are Polish prices, mind you), it is a complete disaster. The only reason I`m not returning this is that I don`t want to bother with the RMA procedure and I need a working burner (my NEC has gotten unreliable after 1.5 years). If I could make the choice again, I would probably look at a Samsung.

Erestun re: Iskustva 29.08.2008. 21:30 #68289

broj poruka: 1797
Sa opikom je sve kako ubodes. Da li ce da ti traje godinu ili vise i kog kvaliteta ce da reze i da cita, to je sve pitanje modela, serije, firmware-a.
Sony je imao uzasne dvd rezace, LG, a jbg koji god sam ubacio, probao, testirao radio je i jos uvek radi. E sad kako radi, pa opet je pitanje `Sta ubodes`
Sto se tice home koriscenja, Pioneer, Pioneer i samo Pioneer, ne zato sto ga volim ili sta vec, nego jednostavno odradjivao je posao. Imam i dalje belu 107D ali nece bas da cita svaki disk, sto se rezanja tice to pichi i dalje. Jedna 109 u starom racunaru i sada 115. Odziv kod starijih modela je bio ok, ali ova 115 stvarno ume da bude smarach.
Uskoro cu uzeti onog `famoznog` samsunga o kojem su pricali i ovde, pa cemo videti kakav je. A plextor se ne isplati uzeti vise. Skuplji je duplo, pa i vise, a kvalitet....smesno...
Kupis lepo Samsung i Pioneer i teras dok te sluze, pa opet zamenis...ipak je to postala potrosna roba.

banep Samsung 29.08.2008. 21:49 #68292

broj poruka: 537
Po Baxovoj preporuci i jos par forumasa sam kupio DVD+-RW Samsung SH-S203D/BEBE. Pe njega sam imao samo Pioneer-e. Pocev od 108D pa redom do 112D (kako je koji izlazio tako sam kupovao). Samsung primetno brze ucitava diskove (ne znam da li je to zato sto je SATA). Kod mene je oko mesec dana i narezivao sam i CD-e i DVD-e. Testirao sam ga i sa nekim 5-6 godina starim, izgrebanim i musavim diskovima. Sve je procitao...mozda nisu bili dovoljno osteceni ali ja sam zadovoljan. Klinac svaki dan trpa u njega razne diskove (Vecito nesto jede oko kompa pa su mu diskovi sacuvaj boze) i za sada sve cita. Samsung je sigurno u ovom trenutku jedna od boljih kupovina. Inace da se jos jednom zahvalim na preporuci...

MACHINE Re: MACHINE 29.08.2008. 22:08 #68294

OK, javi kada i gde se nadjemo i kako da se oduzm :)

- A N G E L -

:: Nema problema dobijas ga, pogledacu sutra gde sam ga ostavio
gile23 ... 29.08.2008. 22:10 #68295

broj poruka: 9121
Ja imam Asus-a 3 ili 4 godine nema nikakvih problema pri rezanju, jedino je sad malo poceo da se glavi kad ga izbacim nece da se vrati, malo poguram i odlicno radi, imam druga LG rezac isto ga odlicno sluzi oko 3 ili 4 godine, i takodje moj drug ima Samsung 1-2 godine i nikakvih problema nije imao!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: bax2003 29.08.2008. 22:10 #68296

Probao sam upravo SATA rezač taj 810 kod drugara i narezali smo celo zvono nekog backup-a sve na 16x i nijedan problem nismo imali.

:: Plextor PX-800A detail informatio
:: Bran
:: Plexto
:: Produc
:: PX-800A
:: Partnumbe
:: PX-800A/T3KB
:: Descriptio
:: The PX-800A DVD /-RW Drive incorporates multi-format (DVD R DVD-RAM) technology to satisfy the demand for high end drives from enthusiastic and professional users. The drive features a removable bezel, buffer underrun proof technology, and PlexTools Professional LE software. Plextor launches a new internal DVD-ReWriter drive - the PX-800A.
:: Specification
:: General
:: Buffer 2 MB
:: OEM Sony-NEC
:: Chipset NEC
:: Connection AT
:: The Plextor PX-810SA DVD-RW SATA drive that I bought yesterday was not easy to find and it cost nearly 3 times the price of `run-of-the-mill` DVD burners from NEC, LiteOn or Samsung.
:: However, I figured that, in exchange for a premium price and a little effort, I would be getting the legendary Plextor quality. I had always wanted a reliable drive with good error-correction that can read anything you throw at it.
:: I submitted the Plextor PX-810SA to informal testing and the results have been quite poor. Here are the disadvantages of the product:
:: - The error-correction seems to be WORSE than my NEC ND-4571A, which I randomly picked up at a computer store without any research at all. To test this, I took a Verbatim CD-R disc, scratched it by sliding it on my desk while pressing on it with my hand, and attempted to copy a 700 MB file off it. Both the NEC and my old Pioneer DVD-ROM drive managed to read the file quite quickly. The Plextor would stop reading about halfway through, with the added `bonus` of freezing my system (see next point).
:: - On Windows XP (fully updated SP2 in good condition), whenever the Plextor has trouble reading or writing a disc, it freezes the entire system. You can move the mouse pointer, but you can`t access the Start menu, use any application, cancel the copying process or even launch the Task Manager by pressing Ctrl-Alt-Del. The only solution is to press Eject on the drive, which makes everything go back to normal. Now, I don`t know what`s to blame - whether it`s the drive`s firmware or perhaps faulty SATA support in Windows XP. All I know is that my old NEC drive (IDE) does not do this.
:: - The Plextor PX-810SA is not DVD region-free, unlike many drives available today. This is very inconvenient for Europeans or Asians who want to watch DVDs purchased in the US. You can only change the region 5 times, or perhaps use DeCSS to rip the DVDs to your hard drive (which, of course, is a criminal act that I would never, ever, commit myself).
:: - There is no way to change the reading speed. Want to hear something funny? The supplied PlexTools software enables me to change the speed of my NEC drive, but NOT the Plextor drive it came bundled with.
:: What`s good about the PX-810SA? Not too much:
:: - It it much quieter than my NEC. In fact, the NEC sounds like a vacuum cleaner next to the Plextor. The noise from the NEC is unbearable when watching DVD movies.
:: - 2-year warranty, not that I plan to exercise it.
:: - The durability may be higher, but that`s just me trying to rationalize a bad purchasing decision.
:: In short, I would call the performance `disappointing` if I had paid for the drive. Given that it cost me 0 (these are Polish prices, mind you), it is a complete disaster. The only reason I`m not returning this is that I don`t want to bother with the RMA procedure and I need a working burner (my NEC has gotten unreliable after 1.5 years). If I could make the choice again, I would probably look at a Samsung
gile23 ... 29.08.2008. 22:25 #68298

broj poruka: 9121
Ja sam kod druga mislim na Pioneer-u rezao CD 52X ili 50X nisam sto posto siguran, nikakav problem!!!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs