Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Problem dvd...
STRANA 1 OD 1
saa Problem dvd... 24.08.2008. 07:19 T11587

status: user
broj poruka: 124

Imam Vista64 OS, dva dvd sata ,hdd je na 1 ,oni su 2 i 3....
Sve lepo radi... posle nekog vremena primetim da mi je nestala ikonica od dvd sata 3 ,restartujem komp ,ukljuci se i zamrzne se na proveri hardvera pre ucitavanja Viste bas kad treba da ucita sata 3 granu ...cekam malo duze ali udje u Win i sve posle lepo radi ali bez tog Dvd koga nema ,a povezan je...
Otvorim kuciste izvadim sata kabel iz lezista 3 ,ubacim opet i sada vidi uredjaj ...menjao sam kabel ,nije do njega ,dvd je nov ,lepo cita ,ne koristim ga bash puno ,samo primetim da ikonica odjedom nestane...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Re 24.08.2008. 10:25 #67506

broj poruka: 1583
Arrrrr, a koja ti je maticna ploca ?

Smrdi mi na problem hardverske prirode.

Probaj da utaknes taj dvd u neki drugi sata konektor, ako imas neki slobodan ili u konektor dvd-a koji se ne gubi.

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

Equinoxe Re: ... 24.08.2008. 14:45 #67523

broj poruka: 12057

Ajmo od osnove: šta BIOS kaže ? Jel DVD na grani na koju si ga bocno ?
Ako i tu detektuje `pola sata` onda probaj drugi kabl, drugu granu itd.
Ako nije ni to, proveri molex zaboden u rezač (razglavljeni kontakti).
Ako nije ni to a BIOS se i dalje muči, skini drugi rezač pa probaj.
Ako nije ni to, rezač ti baca kašiku.

Ako je u BIOS-u sve OK, dalje te kablovi ne zanimaju, i pičiš u Win. Tamo odradi ono klasično (device manager, IDE/ATAPI devices) uninstaliranje grana koje imaju problem, i posle gaženje chipset driver-a.

Javi šta si uradio.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

saa re 24.08.2008. 19:25 #67544

broj poruka: 124
P5K ...
Kad ikonica dvd nestane u Winu ,posle restarta bios se malo zamrzne i uopste ne konstatuje dvd i tako cekam 5min da udje u win...ja lepo izvadim kabel iz ploce ,ubodem ga i tek tada ga procita ,a win ga odpocetka instalira kao da driver nije ni bio instaliran ...Sada sam zamenio mesta dvd sve je ok za sada pa cu da vidim ..Zaboravio sam da napomenem da mi se mnogo cudnih stavari desilo kada ugasim komp pa opet upalim ili kad nestane struje EPS:D ,mislim da imam problema sa biosom,valjda
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs