Pre neki dan sam uzeo malog Asus-a, i sav odusevljen, nisam ni razmisljao na koji cu nacin da instaliram Xp i druge programe na njega, jer vecina programcica koji trebaju meni, nece da rade po Linuxom, inace ga ne bih ni dirao... Znam da je naj jednostavnije resenje da uzmem externi DVD, i instaliram sve sto mi je potrebno ali ne daje mi se 50E, za nesto sto ce mi trebati samo jedan dan, pre bih za te pare uzeo externi HDD, jer ce mi to trebati na duze staze, a posao mi vrsi i kartica od 4GB koju bih ubacio u Asus-a, i ne bih je ni vadio... E sad znam da za instalaciju Xp, postoji resenje sa dve usb flash memorije, skidanjem nekih programa sa neta itd...
Moja pitanja su sledeca:
1. Vec imam jedan CD-RW viska, ali nije externi, a negde (samo ne znam gde?) sam procitao da ima da se kupi nekakav adapter, koji omogucava da taj CD-RW povezem na USB port na Asus-u. Da li neko zna, sta treba da uzmem i da li to uopste postoji? Da li postoji neko jednostavnije resenje, osim ovih gore pomenutih?
2. Hteo bih i da ustedim prostor na disku, posle instalacije Xp, programom n-lite ( mislim da se tako zove)... Da li taj program upotrebljavam posle instalacije Xp, ili kad vec?
3. Kad sve to zavrsim, da li mogu instalirati ostale programe, jednostavnim kopiranjem citavog CD istih, na externi HDD ili USB flash, pa onda sa njih da pokrenem iinstalaciju,... ili moram to kopiranje vrsiti uz pomoc nekog programa, tipa Alcohol 120% ,pravljenjem image fajla na flashu...?
Ukoliko je neko imao slicna iskustva sa ovakvim, ili slicnim problemima, neka javi...!
Uzmes lepo, ili vec imas, 1GB usb flash memorije i na nju bacis xp pa sa nje instaliras, imas po netu kompletne opise kako se to radi, inace imas i instalacije xp-a koje su malo osakacene, izbaceni mnogi servisi i programi i ko zna sta jos, recimo ja sam skoro naleteo na instalaciju xp-a od svega nekih 190mb.
Verzije XP-a su stvarno dobre sto se mene tice extra za igre najmanja verzija sto sam ja nasao je tinyXP od celih 99MB instalacije, a instalirano oko 200MB
probaj tako nesto, obavezno, ima i neki microXP pokusaj da napravis butabilan fles sa nekom od ovih sitnih verzija nisam nikad probao sa flesom, pa zato kazem POKUSAJ, mozda moze i na karticu
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.