Imam hard Segate Maxtor DM 21 Sata2 i sad me interesuje da treba da uzmem jos jedan takav ali sata 1 da li mogu da napravim RAID sa ta dva diska????Pozzz
Samo dva ista istacka diska mogu da se stavljaju u RAID. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Kao sto rece kolega, samo dva potpuno ista hdd-a se stavljaju u raid, mada teoretski, susreo sam se sa raid-om i sa dva hdd-a razlicitih modela, ali su imali bikvalno isti kapacitet, sto je svakako i najbitnije(isti kapacitet na nivou bajta).
Generalno možeš da koristiš i različite diskove ali nije preporučljivo, neđeš dobiti na performansama onoliko koliko očekuješ.
Inače, RAID može da se pravi i od diskova različitog kapaciteta, ali se koristi od svih diskova samo po kapacitet najmanjeg diska. Npr. možeš da napraviš Raid 0 od dva diska od 160 i 250GB i dobićeš jedan RAID niz od 320GB (2*160GB).
Naravno, ovo je ono što možeš da uradiš. ali jedino što je upotrebljivo i preporučljivo je RAID od istovetnih diskova.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.