Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
ata to sata
STRANA 1 OD 1
nidzic ata to sata 12.07.2008. 00:04 T10910

status: user
broj poruka: 215
Dobio sam na poklon ata hdd a na ploci vise nema mesta za ata uredjaje.Jel postoji neki jeftin adapter sataata ili mozda postoji mogucnost da ubacim hard u interni rack koji bih onda povezao na sata konektor na ploci?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Eh 12.07.2008. 00:13 #62277

broj poruka: 6650
Stvar koja ti treba za interno rešenje, zove se `ata to sata.... DONGLE`, pa ko ga god smislio, nek` zna šta mu sleduje... dolazio je djabana uz NF7S Abit-ove ploče, a mogao se kupiti i posebno. Ja sam Abit-ov koristio dugo i uspešno, sad doduše ne, ali ga ne bih prodavao, može da zatreba... verovatno negde ima u ponudi. Mada, sećam se nekih priča da ti donglići - kinezze proizvodnje i kvaliteta nešto crkavaše... ali to nije iz ličnog iskustva. A može i ovo drugo sa fiokom, pa na SATA 2.... ili firewire, ili.... zavisi šta tebi lično treba više, tj. koji način upotrebe tog ata harda ti više odgovara. Oba su moguća.
E, da, Ima i treći način: PCI kartica sa ata kontrolerom i priključcima, i to je moguće rešenje, ali, kao i svako od ova tri ima svoje mane i prednosti.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

nidzic ... 12.07.2008. 00:21 #62280

Hoces da kazes da je moguce staviti ata hdd u interni rack a taj rack povezati na sata? To bi mi resilo problem na prilicno jeftin i jednostavan nacin...

NastyB Savet! 12.07.2008. 00:22 #62283

broj poruka: 729
Utopi to nekom ko ima stari krš od kompa (a ima ih podosta) i kupi SATA disk, nekakvi `preusmerivači` su čisto gubljenje živaca, para i performansi.
nidzic Kontam to i ja 12.07.2008. 00:25 #62284

samo hteo sam da resim taj `problem` u sto kracem roku za sto manje kesha a da zanemarim performanse diska

NastyB Re: Kontam to i ja 12.07.2008. 01:15 #62292

broj poruka: 729
:: samo hteo sam da resim taj `problem` u sto kracem roku za sto manje kesha a da zanemarim performanse disk
::
::

Ma, performanse su tu najmanji problem. A ni rack ti ne bi previše rešio problem. Još jedna stvar za napajanje strujom, pa problemi sa hlađenjem, pa protok podataka koji ponekad može da zaglavi, pa... opet da ponovim, prodaj to, uzmi sata disk, stavi u kućište i pevaj...
MaliAbner Laganica ovde na PCBerzi... 12.07.2008. 06:15 #62299

broj poruka: 7769
Ponekad stari dobri trazi pomogne.
Znaci PcBerza, komponenete ukucas ATA TO SATA, PRETRAZI...

Vholaaa evo sta sam ja dobio kao jedan od rezultata:
PCX d.o.o. GEMBIRD SATA-IDE SATA-IDE Serial ATA to IDE adapter 17.06 575,64din ili ti 7,28 € (meni se cini prihvatljiva cena).

Ja imam dva ATA WD 160gb HDD-a u racunaru, jedan SATA smugsmug 640 i jedan SATA LiteON DVD-RW, jos uvek ATA uredjaji nisu za bacanje.i

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Daum .. 12.07.2008. 15:08 #62340

broj poruka: 12796
Taj konvertor ovako izgleda:

http://images.tigerdirect.com/skuimages/large/Vantec-IDE-to-SATA-converter.jpg

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs