Ima li neko preporuku za izbor brzog flasha? Ne treba mi eksterni HDD, vec nesto sto staje u dzep i ima barem 4GB. Gledajuci ponudu kod nas, moj uzi izbor je Corsair Voyager GT. Nije jevtin al` cini mi se da je u vrhu. Corsair Survivor je preskup a i glomazan. Svaki predlog je dobrodosao
Ja sam pazario SandDisk Cruzer Contour 4gb...2400din...25/18 a postize i vise... Inache nacuo sam da ce verzija od 16gb kostati 6000din...pa kome zatreba 16gb to je mozda bestbuy :)
pazi, to se brzine tice, mislim da je kod nas trenutno najbrzi apacer ht203. Pogledaj neki review na netu, videces da je stvarno brz.. jedino to je mnogo skup... ima ga u imtel-u ali 4gb kosta oko 60e :(...
...Apacera HT203 HandySteno od 1GB, i moram da potvrdim kvalitet. Vrhunski je. Naročito forica sa kapicom vezanom na sajli koju nikad nećeš izgubiti. Dobiješ i mali docking station produžni kabl. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
I ja u kolekciji flasheva imam jedan apacer iz te kategorije. Star je oko 3 godine ima 256mb i nikad me nije izneverio. A u odnosu na ostale flasheve koje imam brz je kao F1. i da kupio sam ga u Imtelu.
Ja imam 2.5 incni WD Passport od 320GB (prenosivi hard - disk), odlicno me sluzi i veoma je brz, a platio sam ga 11 000 dinara, moze da stane u dzep!!! To ti je moja preporuka!!!
Ja imam Sundisk ,transfer sa njega na komp je oko 30 -40 mb .Upisivanje na njega je nesto sporije.ALi bitna je cinjenica da nema kapicu kao recimo kingston (koju inace dosta njih zagubi),nego se uvlaci-izvlaci pritskom na obodu samog flash-a.
Hvala na pomoci. Mislim cu suziti iizbor na Corsaira ili SunDisk-a. Corsair je brzi al` je skup k`o otrov. WD Passport je ekstra resenje koje vec posedujem, ali jednostavno mi treba brz flash iz hiljadu razloga koje nema potrebe da navodim.
Ja imam Kingston ciganiju od 4GB, platio sam 10 eura pre par meseci. Uglavnom se igram sa fajlovima reda velicine do 50 MB, pa mi ova sporoca i ne smeta nesto preterano, ali je svakako primetna.
Kad prebacujem fajl velicine nekoliko stotina MB ili vise, ide oko 10, mislim da sam cak jednom video i 15MB/s, ali kada prebacujem kao malopre npr. 1000 fotografija, ne moze da predje 2MB/s.
Zanimaju me vasa iskustva sa USB flesevima i kojom brzinom prebacuje fotografije i manje fajlove u gomili, onaj gore sa navodnim protokom 38/26MB?
Imam slicno iskustvo sa HDD-ovima od 500GB-a, koji prebacuju 50-60MB/s filmove i vece stvari, a na gomili sitnih fajlova se ukenjaju i ne prelaze 3MB/s.
I, kakva su vasa iskustva, ako vas ima takvih, sa onim scsi hdd-ovima sto se vrte na 15k rpm, pozeljno 16MB buffer-om ? Koji je `dobar`, koji biste preporucili, kupili, voleli da imate i da li postoji neki bolji koga bi vredelo sacekati ?
Corsair Voyager GT 4gb. Nisam racunao brzinu nikakvim programom ali slobodno mogu reci da brzi flash nisam imao a ni nasao na netu da postoji brzi (barem ne za komercijalnu prodaju). Koprianje sitnih file-ova prosto leti. Zbog toga sam se i odlucio za njega (radim dosta backup-a u knjigovodstvenim firmama gde nema mnogo podataka u megabajtima ali zato file-ova po vise hiljada). Mnooogo je skup ali ne zalim ni dinara (tj. eura) koliko sam platio doticni. Kada budem imao vise vremena odradicu benchmark i staviti megabajte/sekunde na papir. Da manje kosta zasluzio bi cistu desetku!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.