Prebacio sam na ovaj HDD oko 153 GB podataka koji su mi jako bitni, odradio prepeglavanje sistema i pratecih cuda i dosao do problema. Kada prikljuvim Passport na USB on ocita sve one foldere koji postoje na njemu dozvoli da otvorim HDD kao folder i da se setam po sadrzaju. E sad, mogu da gledam sadrzaj svih foldera, ali neke foldere ne mogu da kopiram i to se manifestuje tako sto se cuje onaj glupi zvuk kao kad se uredjaj ukljucuje/iskljucuje na USB, Passport nestane sa spiska raspolozivih diskova, kao i zelena strelica u systray-u za safe remove, posle nekoliko sekundi ponovo zvuk kao da sam ga ukljucio, ocitavanje foldera ponovo proba da kopiram isti folder koji sam probao i opet ista prica u krug. Malo pocinje da me nervira cela ta prica, a na njemu imam bitnih podataka neznam ni sam. Ima li neko ideju sta moze biti u pitanju? Kada po prikljucenju Passport-a probam da instaliram WD Sync softver pokretanjem iz autoplay prozora HDD se odjavljuje sam sa sistema po gore opisanoj proceduri i pravi mrtvu petlju. Isto radi i kada probam da uradim Error checking a i za DIsk Defragmenter mi radi istu je...u stvar. Da li je problem do racunara, tacnije do USB portova na ploci, do samog harda ili sam ja nesto zajebao mada mi iskreno nije jasno sta bih mogao da mu uradim. Fajl sistem je FAT32, fabricki ima softver WD Sync i ostalo na sebi ali nemogu da ga instaliram. Pomagajte, poludeh!!!
kada ga inicijalno po instalaciji prikljucim na prednji USB na kucistu i odradim prjavu sistemu nema nikakve teorije da kada ga prikljucim na USB na zadnjoj strani da se Passport prijavi sistemu iako ukljuci onu belu lampicu kao znak da prima struju. Uz njega na isti racunar se prikljucuje i SE w810i telefon mada smatram da to i nema previse veze tj. da jedan drugom ne bi trebali da smetaju
Probaj da ga ne kačeš na prednji USB port. Nego direktno u ploču. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
probaj da nađeš negde dvoglavi usb kabel, tj. sa jedne strane mini usb koji ide u passport a sa druge strane 2 x usb standard, tako da jedan služi samo za napajanje a drugi samo za podatke... Probao sam umesto fabričkog kratkog kabela nekoliko drugih ali masa njih nije htela da prijavi wd u sistem, opet drugi su ga prijavljivali pa odjavljivali, dok su treći pokretali wd kao unknown device. Nema pravila, ali svakako pokušaj da nađeš što kvalitetniji ceo kabel ne preterane dužine i ne produžni, mada moj passport hoće da radi na jedan produžni usb i to bez problema...
Sve to probaj na zadnje usb portove i naravno, ako možeš probaj na više različitih kompova.
Summa = probaj da se pomučiš za onaj dvoglavi mini usb kabel, o tome sam čitao i na stranim forumima, a dobija se inače fabrički uz neke Prestigio externe diskove.
Ako u početku možeš da otvaraš foldere sa esternog HDD.a posle ne.To znači da nema negde dobar spoj.Treba preletovati spojeve na HDD za napajanje i data kabel.Od 10 koje sam preletovao HDD 3,4 su proradila.A WD sam prestao kupovati jos pre 2 godine.Sada koristim na 2 računara 7 sigate baragude od 320 i za 2 godine nikakav problem nisam imao.
folder koji u jednom pokusaju nece da se kopira posle ponovnog prijavljivanja Passporta na sistem radi bez problema. Da nije mozda da ploca otkazuje poslusnost?
Proveri da li su mehanički u redu USB portovi. Da li s razglavljeni lmčići. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
vec je mene obicna fioka zezala na tu foru... Ubio sam u registriju autorun, i onaj glupi Chooser za novi medij koji se pojavi... I radi... HKCUsoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer NoDriveAutorun - dword = 3ffffff NoDriveTypeAutoRun = dword = ff a mislim da sam buduci da ima filmova na hdd-u skinuo i preview media regsvr32 /u shmedia.dll
Ja recimo imam problem kad ga prikacim, ne daje mi na dupli click da ga otvorim, prijavljuje gresku, a desni click pa open, radi... Izgleda da ima bas cudnih problema sa njim. Sto se tice paljenja i gasenja... On koristi potpuno napajanje kroz USB, tako da se ne preporucuje da ga kacis na hubove. Meni je ovo radio kad ga prikacim na jedan od portova na monitoru...
Najbolje bi bilo kad bi mogao da ga formatiras pa da vidis jel pravi isto sr*nje...
najverovatnije. Ne dobija dovoljno napona sa USB porta. Gledaj, ako ikako mozes, da nabavis USB Y Cable. Na jednom kraju je 5miniB plug, a na drugom 2 standardna A pluga. Taj kabl daju uz Prestigio Data Safe II i uz neke Seagate portable hdd. I nije jedan za napajanje a drugi za data, vec su oba za napajanje, da bi dobio dovoljan napon.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Jedini obican USB kabl sa jednim prikljuckom, a koji kod mene radi savrseno je Hamin kabl, izgleda onako polu providno - srebrno. Ako ne nadjes USB Y Cable, probaj sa ovim.
ne proveris kako se taj WD ponasa na nekom drugom kompu...? Onda ce ti biti jasno gde da juris kvar, da li na kompu ili na samom WD-u. Dok to ne uradis, mozemo samo da lutamo i nagadjamo potencijalna resenja a sumnjam da ce i jedno od njih pomoci.
Dakle, WD na drugu masinu i pusti kopiranje....
Ovo lemljenje sofisticiranih uredjaja pod garancijom me slatko nasmeja :))
Što mi je poznat ovaj momak sa njegovim Haminim kabelom, hehehehe I mene si savetovao za taj isti kabel, a ja sam ti tražio dvoglavi usb, samo što smo pričali preko msn...
Pozz Nešo Andrej
:: Jedini obican USB kabl sa jednim prikljuckom, a koji kod mene radi savrseno je Hamin kabl, izgleda onako polu providno - srebrno. Ako ne nadjes USB Y Cable, probaj sa ovim.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.