Imam taj WD5000AAKS i veoma sam zadovoljan. Ne greje se, tih, 16MB cache, izuvam ga 24/7 i sve šljaka beskrekorno. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
I ja sam sebi pre par meseci uzeo jedan, po meni je tih, isto poprilicno hladan mada ima jednu 12-ticu tu i drzi se na 25c kad je hladnije vreme a sad trenutno 31c.
~13ms access time oko 65mb/s average transfer a max je nekih 80-85mb/s. Tako da bi ja rekao da je sasvim solidan i sad je valjda ~60e ?
Ako hoces uporedi ga sa Barracudom od 500Gb tj. nadji na netu pa vidi da li je Barracuda mozda brza ako ti je to bitno mada su razlike sigurno zamemarive.
...manite se kratkotrajnog iskustva sa WD AAKS serijom...Naravno ogradicu se,mozda je neko vise njih provteo ali generalno su poceli da fusere i tesko ti zapadne dobar primerak...Ja sad nebih isao na tu varijantu...Seagate 500 GB 32mb Cache ultra mega giga brzo a ne cuje se i radi besprekorno...Nikad nisam voleo Seagate ali ovo je zaista kvalitetno i bolje mnogo od WD-a koji mi je bio uvek favorit!Maxtor nebi uzimao ali sve je stvar izbora...Ipak kako god bilo,ima mnogo reklamacija za WD seriju AAKS!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Jeste da WD ume da zakaze, i to je opste poznato pa i meni je licno WD od 250Gb dobio bad sectore posle 2 meseca, ali ima i gomila ljidi kojima WD-a i AAKS i drugi rade po godinava vec bez problema.
A i dobra stvar je da imas 3god garancije, da je 1god ja ne bi uzeo nikad WD-a ovako se osecam sigurnije a i bitne stvari nikad ne drzim samo na jednom disku nikad.
Ja ne znam šta bi Seagate-u da kupi Maxtor. Maxtor je zaslužio da bankrotira, a ne da ga kupi jedna od najboljih kompanija u tom poslu, i posle prodaje njihove diskove pod svojim imenom, to je teško srozavanje. Seagate ću samo zbog toga da kupim nikad. Ostaje WD, IBM i Samsung...i posle gomile ispravnih WD HDD-ova samo u mojim kućištima, zaslužuje da ga kupim opet i opet i .... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Cini mi se da je sa WD-om postao problem kao i sa Geil memorijama...Na pocetku je sve bilo ok i besprekorno kvalitetno a sada stancuju samo da bi bilo na broju!Kvalitet zaista dolazi u pitanje!Ja nebih terao inat zbog svojih principa,nikad nisam bio vezan za brend..lazem,jesam po malo ali me je ipak uvek vise privuklo i prevagnulo kad sam trebao da prelomim taj kvalitet i performanse!Poenta,trazi ono sto nudi najbolje za onoliko para koliko mozes da odvojis...Odnos,cena - kvalitet!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: :: Ja ne znam šta bi Seagate-u da kupi Maxtor. Maxtor je zaslužio da bankrotira, a ne da ga kupi jedna od najboljih kompanija u tom poslu, i posle prodaje njihove diskove pod svojim imenom, to je teško srozavanje. Seagate ću samo zbog toga da kupim nikad. Ostaje WD, IBM i Samsung...i posle gomile ispravnih WD HDD-ova samo u mojim kućištima, zaslužuje da ga kupim opet i opet i ... :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Maxtor ce samo da radi sistem za bekap ,tj nece da radi diskove koji su stalno on line koliko sam ja cuo i to uz mnogo slozeniji Quality control .Bilo bi suludo dati jednoj takvoj firmi da radi hardove ponovo.
...preporučio bih ti Samsung ili Hitachi (nekad IBM) diskove. Maxtor svakako treba izbegavati, a ja sam, lično, ponavljam - lično, imao jako loša iskustva sa WD-om, jer su u firmi gde radim u 25 računara, čak 14 WD-ova crkli u roku od godinu dana.
Cek malo sta si sad ti theo da kazes sa ovim gore linkom ?
Da su dva Samsung-ova diska od ~180e brza od jednog WD-a od 60e ?
Poenta je da WD ume da zakaze, i da je to malo izgeneralizovano jer nije svima WD zakazao. Iako sam spomenuo da meni jedan jeste, mozda on igra malo kocku ali za te pare dobije dosta dobar disk, a garancija je tu.
Re: Re: Dooobro razmisli...Kvalitet i performanse su bitne a ne brend!
24.06.2008. 16:31
status: user broj poruka: 18472
Ja koliko sam video prvo je test sa jednim pa u RAID-u!Generalno je ovo isplatljivije uzeti...Pogledaj cenu tog Samsunga pa kakav god da je a pokazao se Extra..Izgooglaj pa pogledaj testove i bice ti jasno!
:: :: :: Ocigledno nisi shvatio poentu ali ajde.. :: :: :: :: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=129371 :: :: :: :: Cek malo sta si sad ti theo da kazes sa ovim gore linkom :: :: Da su dva Samsung-ova diska od ~180e brza od jednog WD-a od 60e :: :: Poenta je da WD ume da zakaze, i da je to malo izgeneralizovano jer nije svima WD zakazao :: Iako sam spomenuo da meni jedan jeste, mozda on igra malo kocku ali za te pare dobije dosta dobar disk, a garancija je tu ::
Samo dve stvari: -pre 5-6 godina Maxtor diskovi su se prodavali ko blesavi jer su bili jeftiniji u odnosu na ostale marke, a nas budzet nije dozvoljavao da se besnimo i gledali smo kako da skrpimo racunar da radi a niko nije gledao da li dobro radi. -Nekako u to vreme je suvereni vladar kucista bio nadaleko cuveni ANS sa svojim jos cuvenijim napajanjima koja su ljudima unistavala ulozeni novac a niko ih nije pljuvao kao sto su pljuvali Maxtor diskove koji opet crkavali ne zbog sopstvenog loseg kvaliteta nego zbog EPS-a i pomenutog ANS (i njemu slicnih) napajanja.
Hocu reci da je u to vreme retko ko ulagao pare u dobro i kvalitetno kuciste a pogotovu kvalitetno napajanje, ali smo zato svi znali da pljunemo po Maxtoru da neko ne kaze vidi filozofa moram da napomenem da sam doziveo da mi crkne jedan Maxtor ali iskljucivo zbog ANS napajanja.
E koliko vidim sad pljuju i po WD-u a ne primecuju da je on postao defakto standard za diskove u nasim racunarima tj. omasovio se na ovim prostorima te je sasvim normalno da je povecan broj slucajeva otkazivanja, kao nekad u slucaju Maxtora.
E sad malo o samsung diskovima imam jedan od 640GB i pomalo se nerviram sto sam ga kupio jer vidim da je cena WD-a istog kapaciteta drasticno pala te je sada jeftiniji od samsunga, sto se konkretnog modela tice skoro je besuman tj pored WD-a 160Gb skro da se ni ne cuje, radi lagano prilicno je brz ali napominjem nesto je sproiji u odnosu na WD i 10€ skuplji tako da on nije povoljna kupovina.
Ja ljudi govorim iskljucivo o modelima a ne o primercima...Generalno WD je postao smokljav a ja sam pomenuo Seagate 500 GB na 32 MB Cache i Samsung F1 750 GB 32 MB Cache...Ovim modelima ni jedan WD ne moze prici i trenutno nije potreba za kupovinu...U svakom slucaju uzecu i Seagate i Samsung i prenecu vam iskustvo...Inace za ovaj Samsung kazu da je extra disk... Evo koja je cena za 750 GB na 32 MB cache :
:: Samo dve stvari :: -pre 5-6 godina Maxtor diskovi su se prodavali ko blesavi jer su bili jeftiniji u odnosu na ostale marke, a nas budzet nije dozvoljavao da se besnimo i gledali smo kako da skrpimo racunar da radi a niko nije gledao da li dobro radi :: -Nekako u to vreme je suvereni vladar kucista bio nadaleko cuveni ANS sa svojim jos cuvenijim napajanjima koja su ljudima unistavala ulozeni novac a niko ih nije pljuvao kao sto su pljuvali Maxtor diskove koji opet crkavali ne zbog sopstvenog loseg kvaliteta nego zbog EPS-a i pomenutog ANS (i njemu slicnih) napajanja :: :: Hocu reci da je u to vreme retko ko ulagao pare u dobro i kvalitetno kuciste a pogotovu kvalitetno napajanje, ali smo zato svi znali da pljunemo po Maxtoru da neko ne kaze vidi filozofa moram da napomenem da sam doziveo da mi crkne jedan Maxtor ali iskljucivo zbog ANS napajanja :: :: E koliko vidim sad pljuju i po WD-u a ne primecuju da je on postao defakto standard za diskove u nasim racunarima tj. omasovio se na ovim prostorima te je sasvim normalno da je povecan broj slucajeva otkazivanja, kao nekad u slucaju Maxtora :: :: E sad malo o samsung diskovima imam jedan od 640GB i pomalo se nerviram sto sam ga kupio jer vidim da je cena WD-a istog kapaciteta drasticno pala te je sada jeftiniji od samsunga, sto se konkretnog modela tice skoro je besuman tj pored WD-a 160Gb skro da se ni ne cuje, radi lagano prilicno je brz ali napominjem nesto je sproiji u odnosu na WD i 10€ skuplji tako da on nije povoljna kupovina :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: ::
Potpuno se slazem sa SkyFireom...Mislim da su Seagate Baracuda 500GB/32MB(ne Seagate MaxDiamond 500GB/32MB) i Samsung F1 750GB trenutno najbrzi i najisplatljiviji hard diskovi na trzistu...Tu Barakudicu sam uzeo za sebe prvenstveno zbog odlicnih performansi i garancije od 5 godina. Samsung je nesto brzi od pomenute Baracude,ali i prilicno skuplji. Sto se tice WDa cuo sam da je u zadnje vreme otkazivao,ali obzirom da od 5 racunara njih 4 ima neki WD i za ocekivati je da ima i vise otkazivanja.
Najpovoljnija kupovina je WD640 ispod 9dinara GB, ostali su preko te sume. O brzini pomenutog modela ne bih da polemisem jer nema isti ali imam SmugSmug 640 i to je brzo te mogu da zamislim kakav je WD kada je nekih 7% brzi od SmugSmug-a.
E sad diskovi od 750GB su i dalje prilicno skupi a i malo su tromiji i dosta sporiji od 640Gb varijante, kolicina kesha nema veze (sem kod placanja sto manje kesa das bolje prodjes) sa brzinom diskova i ona je bitna samo na kontroleru diska buduci da je usko grlo ono kad podatci krenu kroz zicu do ploce.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Potpuno se slazem sa SkyFireom...Mislim da su Seagate Baracuda 500GB/32MB(ne Seagate MaxDiamond 500GB/32MB) i Samsung F1 750GB trenutno najbrzi i najisplatljiviji hard diskovi na trzistu...Tu Barakudicu sam uzeo za sebe prvenstveno zbog odlicnih performansi i garancije od 5 godina :: Samsung je nesto brzi od pomenute Baracude,ali i prilicno skuplji :: Sto se tice WDa cuo sam da je u zadnje vreme otkazivao,ali obzirom da od 5 racunara njih 4 ima neki WD i za ocekivati je da ima i vise otkazivanja :: :: :: DaSickSyste :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.