Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
WD Caviar SE16 640GB 16MB
STRANA 1 OD 1
Panta019 WD Caviar SE16 640GB 16MB 05.06.2008. 15:18 T10226

status: user
broj poruka: 1583
Sta mislite o ovom hardu? Zapao mi je za oko. Da li je tih ili drlja ? Cuo sam da je dosta brz i da nije mnogo skuplji od 500gb verzije.

Seagate baracuda u mom gradu niko osim jedne firme nacionalne rasprostranjenosti ali su zacepili cenu za 500gb 97 eura. To je prelomilo da se prebacim na WD. Kod njih je WD najpovoljniji jer su izgleda zvanicni uvoznici.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 05.06.2008. 16:35 #57449

broj poruka: 12057

Imam tri WD SE16 HDD u kućištu i ni jedan se skoro ne čuje.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Erestun U svom zivotnom ciklusu... 05.06.2008. 17:47 #57464

broj poruka: 1797
vidoh najmanje crknutih WD-a...imam u kucistu 3 wd-a i trenutno jednog maxtora...koji nadjacava ova tri.

SkyFire Na zalost! 05.06.2008. 17:54 #57468

broj poruka: 18472
Evo malo svezih informacija...WD je opasno poceo da fuseri..Ja sam bio WD-ov fan i respektovao kvalitet ali ubise sad sa skartom i nekvalitetom!Verzije AAKS strasno kako lose rade...Sporo,dronjave,cuju se,pucaju boot sektori i sto je najgore crkavaju kao od sale..Ima dosta prituzbi i malo gledajuci po netu ova informacija je tacna 100 % a to nije samo moje iskustvo vec velike vecine...

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

Panta019 Re: Na zalost! 05.06.2008. 18:15 #57472

:: Evo malo svezih informacija...WD je opasno poceo da fuseri..Ja sam bio WD-ov fan i respektovao kvalitet ali ubise sad sa skartom i nekvalitetom!Verzije AAKS strasno kako lose rade...Sporo,dronjave,cuju se,pucaju boot sektori i sto je najgore crkavaju kao od sale..Ima dosta prituzbi i malo gledajuci po netu ova informacija je tacna 100 % a to nije samo moje iskustvo vec velike vecine..
::
:: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: @PCBeast@
:: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

Znam za ranije da je bilo dosta WD hardova koji su reparirani i koji su dolazili na nase trziste i kao takvi crkavali kao alva. Verovatno se tradicija nastavlja. Mozda cu imati srece da mi se potrefi dobar primerak jer nameravam da ga kupim direktno od Pakoma koji je direktni uvoznik WD hardova i za koje se nadam da znaju sta uvoze.
Equinoxe Re: 05.06.2008. 18:23 #57473

broj poruka: 12057

Moj WD500AAKS i još 3 koja sa mdrugarima nabavio rade kao satići a maltretiraju se 24/7.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

mighty WD Caviar SE16 640GB 16MB 05.06.2008. 19:32 #57505

broj poruka: 1670

je odličan disk i za 6000 dinara bolji nećeš naći. Imam jedan takav i danas sam naručio drugi za RAID0. Inače pored njega imam i dva WD5000AAKS, 500GB 16MB cache.

Ni sa jednim WD-om u zadnjih godinu dana nisam imao problema, a ugradio sam ih dosta.

Inače već sam postovao jednom, ali evo opet mojih rezultata, performanse WD640GB u poređenju sa 500GB - oba AAKS serije. Nadam se da ću uskoro moći da postujem i za raid 0.

http://img76.imageshack.us/img76/9025/640500qq3.jpg

OCz re 05.06.2008. 19:33 #57506

broj poruka: 2900
Meni 250Gb AAJS ( mislim da je AAJS bio ) dobih bad sectore posle 2 meseca i manje, 500Gb AAKS radi ok za sada.
WD koliko sam i ja video ume da otkaze, mada ja na kraju uvek zavrsim sa WD-om..

Vaskev re 05.06.2008. 21:00 #57533

broj poruka: 1673
2 x WD2500KS u Raid0 rade vec godinu dana i nikada nijedan problem, WD5000AAKS od skoro i radi odlicno, WDScorpio160GB u Laptopu radi ekstra. Svi diskovi su nabavljeni u Pa*om-u. Inaceprica o repariranim diskovima po meni ne pije vodu iz razloga sto su to novi diskovi i neispravnih sigurno nema dovoljno da bi se plasirali kao generalna ponuda na nasem trzistu. Drugo operacija repariranja diskova i ponovnog vracanja u prvobitno stanje je jednostavno neisplativa bilo kome, daleko brze i jeftinije je da se takve starudije samelju, pretope i naprave novi. Ista prica je i za maticne ploce i ostale stvari. Evo kako se one proizvode, najpre nastaje inzenjerski primerak (koji se najteze i proizvodi) i prilikom svake faze izrade se specijalnom masinom sa milionima ispitnih siljaka pravi referentna lista veza. Sve to se snima i dobija se kompletna dokumentacija referentne ploce. Zatim se svaka ploca iz serijske proizvodnje uporedjuje sa referentnom plocom u istovetnim fazama. Prva faza je gola ploca, zatim se montira cipset pa se testira i tako redom. U bilo kojoj fazi da se neki primerak ploce ne poklopi sa referentnim ta ploca se baca i preradjuje u sekundarne sirovine. Tako je proizvodjac siguran da je proizveo ispravnu plocu u najkracem mogucem roku. Proizvodnja same ploce je jako kratak proces a servisiranje bi oduzelo previse vremena = novca.

Panta019 Re: re 06.06.2008. 11:15 #57611

Nisam rekao da ih reparira WD fabrika. Da li znate da je prosle godine bilo aktuelno da je neko pravio lazne NEC opticke uredjaje i da su ih ukebali. Iz NEC-a su rekli da su ti lazni opticki uredjaji bili zadovoljavajuceg kvaliteta. Ovako nesto je moguce u slucaju WD. Repariranjem WD verovatnije se bavi neko sasvim levi koji ga tako zamotrlja da izdrzi 2 ili 3 meseca i onda crkne. I onda reklamirate hdd i dodje vam drugi koji je direktno iz fabrike i koji ce da radi. Ali prica je zavrsena i falsifikator je vec zaradio. Ovo ima logike.

:: 2 x WD2500KS u Raid0 rade vec godinu dana i nikada nijedan problem, WD5000AAKS od skoro i radi odlicno, WDScorpio160GB u Laptopu radi ekstra. Svi diskovi su nabavljeni u Pa*om-u. Inaceprica o repariranim diskovima po meni ne pije vodu iz razloga sto su to novi diskovi i neispravnih sigurno nema dovoljno da bi se plasirali kao generalna ponuda na nasem trzistu. Drugo operacija repariranja diskova i ponovnog vracanja u prvobitno stanje je jednostavno neisplativa bilo kome, daleko brze i jeftinije je da se takve starudije samelju, pretope i naprave novi. Ista prica je i za maticne ploce i ostale stvari. Evo kako se one proizvode, najpre nastaje inzenjerski primerak (koji se najteze i proizvodi) i prilikom svake faze izrade se specijalnom masinom sa milionima ispitnih siljaka pravi referentna lista veza. Sve to se snima i dobija se kompletna dokumentacija referentne ploce. Zatim se svaka ploca iz serijske proizvodnje uporedjuje sa referentnom plocom u istovetnim fazama. Prva faza je gola ploca, zatim se montira cipset pa se testira i tako redom. U bilo kojoj fazi da se neki primerak ploce ne poklopi sa referentnim ta ploca se baca i preradjuje u sekundarne sirovine. Tako je proizvodjac siguran da je proizveo ispravnu plocu u najkracem mogucem roku. Proizvodnja same ploce je jako kratak proces a servisiranje bi oduzelo previse vremena = novca
MaliAbner Re: WD Caviar SE16 640GB 16MB 06.06.2008. 12:22 #57617

broj poruka: 7769
Mozes li da podelis sa nama lokaciju gde nabavljas taj disk po toj ceni...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: je odličan disk i za 6000 dinara bolji nećeš naći. Imam jedan takav i danas sam naručio drugi za RAID0. Inače pored njega imam i dva WD5000AAKS, 500GB 16MB cache
:: Ni sa jednim WD-om u zadnjih godinu dana nisam imao problema, a ugradio sam ih dosta
:: Inače već sam postovao jednom, ali evo opet mojih rezultata, performanse WD640GB u poređenju sa 500GB - oba AAKS serije. Nadam se da ću uskoro moći da postujem i za raid 0
:: http://img76.imageshack.us/img76/9025/640500qq3.jp
Panta019 Narucio sam ga 07.06.2008. 02:06 #57721

Narucio sam ga u Pakomu. Kosta 6015 dinara. Nece stici pre utorka ili srede.

Panta019 Stigo je!!!!!!!!!!!!! 10.06.2008. 14:59 #58215

Juce je stigao. Namestio sam ga kao slave za Xp a kao master za vistu sp1 64bit. Podeljen je u 2 particije. Jedna ima 39gb a druga 557gb. To ukupno znosi 596gb sto je gubitak od 10 gigabajta na svakih 160gb. Master za xp seagate baracuda 160gb sata II ima 150gb ukupno.
1. Necujan je.
2. Brz je u p..du ma...rinu. Testirao sam ga u hd tach v3.0.4.0 i u brzom i u sporom benchmarku. u Oba slucaja linija ide od milimetar vise od 120 mb/s i spusta se do tacno 60 mb/s. Prosecna brzina je za kraci 99.2 mb/s, duzi benchmark 99.6 mb/s. Cpu utilization 5% za kraci a 7% za duzi. Burst speed 226.9 mb/s za kraci, a 221.2 mb/s za duzi.
3. U visti je dobio ocenu 5.9. Seagate baracuda je imao ocenu 5.6 kada sam ga probao. U odnosu na pomenutog Seagate baracudu WD je brzi skoro 50%.
4. Zamislite ova dva WD-jca u RAID.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs