Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Hard disk i BSOD... Maxtor naravno
STRANA 1 OD 1
Zmajko Hard disk i BSOD... Maxtor naravno 04.06.2008. 21:04 T10212

status: user
broj poruka: 1228
Doneo mi drugar komp posto nije mogao da pokrene ni repair ni reinstalaciju sistema. Cim prodje prvi prozor (Repair preko konzole i Enter za nastavak instalacije...) pa onda F8 za prihvatanje ugovora on krene da iscitava hard i kraj... Plavi ekran i restart.

Ubodem ja hard u moju masinu i kad treba da podigne sistem (prodje POST najnormalnije, ucita sistem ali samo do dela gde treba da se uloguje nalog) - BSOD ali samo na blic i restartuje. Znaci nema ni Login screen-a, a desktop ni u ludilu. Imam dva harda - jedan sa Vistom i drugi sa XPom. Isti slucaj kad pokusam i sa jednim i sa drugim. Cim izvadim njegov hard sve mi radi normalno kao i pre.
Nista ni u safe modu. Isti slucaj kao i u prethodnom slucaju.

Model harda:
Maxtor DiamondMax 10
6L080M0
80GB SATA 150

Najvaznije je da se ischupaju podaci iz My Documets i sa Desktopa... Slike i neka dokumenta... Jbga nije znao da 2 particije sluze zbog oih razloga.
Hard je nebitan i svakako ide u kantu ali bas zato formatiranje i sl. pokusavam da obidjem.

Hvala ljudi!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Probaj da ga strpas u neku fijoku... 04.06.2008. 21:09 #57359

broj poruka: 7769
Stavi ga u neku USB fijoku, ako jos uvek daje znake zivota, ako ne probaj da nadjes elektroniku, ako ni tada nije moguce verovatno je u pitanju mehanika e u tom slucaju potrazi lika sa dedinja koji sredjuje diskove, posteno odradjuje svoj deo posla.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

drzacomp kao sto rece MaliAbner 04.06.2008. 21:16 #57360

broj poruka: 359
i to ti je otprilike sve sto mozes, rekao bih da uradis. Pretpostavljam da si probao safe mode, ali mislim da opet ne bi hteo...
mozda, ali samo mozda, probas da ga nakacis na pci kontroler sto mu dodje isto kao i preko fijoke
Ah! A mozda da probas da bootujes sa flesha? Da izbegnes komplikacije sa hdd kontrolerom?
`Ajde probaj pa javi, bas me zanima.

Erestun uh 04.06.2008. 21:31 #57361

broj poruka: 1797
Maxtor...nema njemu spasa. ni format ti ne bi pomogao na njemu je definitvno kvar, ako je elektronika to moze da se sredi, u svakom slucaju mozes i posle formata povratiti fajlove sa nekim od programa, npr. Recover My Files itd itd...Bitno je da ga osposobis da se podigne lako ces vratiti podatke. Ako prikacis na USB sumnjam da ce uspeti, komp ce da uspori pa ce da zakuca i samo restart dugme radi. Znaci, pravac majstor, imas i onu firmu HelpDisc bla bla...kostaju fino, al ako su podaci bitni tvom drugaru...jbg...nek pljune pare.
http://www.datarecovery.co.yu/

Zmajko ... 04.06.2008. 21:43 #57362

Hvala ljudi!
Nisam ni razmisljao o fioci ili o dizanju sa flash-a. Moram da izbunarim negde fioku pa cu da probam ali cu u medjuvrenenu da probam sa flash-om.
Napisacu ovde sta sam uradio kad se budem snasao. Jos samo da mi neko napise koju verziju OS-a je najbolje da izbunarim za flash ako moze.

Off topic:
Komsija sedi ovde i zjbva me za fiJoku... Ja hteo da napisem isto fiJoka. Pise se fioka.
http://www.zenskisvet.com/forum/tema/479-1/Koliko-smo-nepismeni.html

Hvala Abnere i Drazo jos jednom!
drzacomp Drazo !!! :))) 04.06.2008. 21:59 #57363

@zmajko: A ja sve vreme mislio da sam komunista a ispadoh cetnik! E, `leba ti...

@erestun: Sto se tice recovery podataka:

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=6840&forid=11&katid=2
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=6827&forid=11&katid=2

Neka je vecna slava drugovima palim za slobodu podataka! Pamtice ih drugovi sa PC Berze pa makar ovaj post ne post-ojao.
Zmajko Re: Drazo !!! :))) 04.06.2008. 22:29 #57369

Sorry, umislio sam `a` u nicku. =(
Bolje da sam napisao Fica nego Draza...
Jos jednom hvala drzacomp!

E Abnere, kako da nadjem tog lika? Ako imas neki info bio bih ti zahvalan da ovde napises, a ja cu da kasnije prosledim moje utiske pa ako je on oket mozda i nekom drugom bude od koristi kad procita ovaj post.

Pozdrav!

:: @zmajko: A ja sve vreme mislio da sam komunista a ispadoh cetnik! E, `leba ti..
::
:: @erestun: Sto se tice recovery podataka
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=6840&forid=11&katid=
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=6827&forid=11&katid=
:: Neka je vecna slava drugovima palim za slobodu podataka! Pamtice ih drugovi sa PC Berze pa makar ovaj post ne post-ojao.
xenox fdisk /mbr 04.06.2008. 22:45 #57373

broj poruka: 1404

da se nije sta zavuklo na pocetku u nutli sektor - ume i to BSOD da napravi

Erestun Re:Cemu ovo batice? 04.06.2008. 23:19 #57378

Ne razumem, ja sam coveku dao samo predlog ne interesuje me kako oni posluju i da li kradu,mazu,lazu...
Klijenti moje firme su imali problem sa crkavanjem hdd-a na kom su bili jako bitni podaci. Veoma sam zadovoljan kako je HelpDisc odradio svoj posao.

:: @erestun: Sto se tice recovery podataka
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=6840&forid=11&katid=
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=6827&forid=11&katid=
:: Neka je vecna slava drugovima palim za slobodu podataka! Pamtice ih drugovi sa PC Berze pa makar ovaj post ne post-ojao.
rasha44 Re: fdisk /mbr 04.06.2008. 23:20 #57379

broj poruka: 1492
Probaj i to. Ako ne uspe, ubaci jos jedan hard (ispravan i prazan) u njegov komp i sa Hiren`s CD pokreni Easy Recovery Pro ili neki drugi Recovery program. Probaj tako da spases sto vise podataka.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: da se nije sta zavuklo na pocetku u nutli sektor - ume i to BSOD da naprav
Zmajko Re: Re: fdisk /mbr 04.06.2008. 23:40 #57380

Probao (hteo da probam) fdisk/mbr... BSOD prokleti pre nego sto sam uospte i video konzolu tako da nista nisam ni stigao da pokrenem.

Hard se ponasa kao da je ispravan, sve normalno funkcionise dok se win tu ne umesa tako da cu da probam i Hiren`s CD ali cu morati pre toga da izbunarim neki hard.

Hvala ljudi za odgovore! Cim se dokopam win verzije za flash, fioke i harda probacu predlozeno i pisem ovde sta se desilo.
Nije da su podaci toliko bitni da bi se covek isprsio za 100e ali ipak... Slike sa devojkom sa mora, dokumenti za posao i jos ponesto sto je bitno ali nije da je toliko bitno.

Ako nekom padne jos nesto na pamet neka napise ali mislim da je i ovo dovoljno.

Hvala jos jednom!

:: Probaj i to. Ako ne uspe, ubaci jos jedan hard (ispravan i prazan) u njegov komp i sa Hiren`s CD pokreni Easy Recovery Pro ili neki drugi Recovery program. Probaj tako da spases sto vise podataka
:: Pozz
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: ::
:: :: da se nije sta zavuklo na pocetku u nutli sektor - ume i to BSOD da naprav
drzacomp fusnota 05.06.2008. 00:14 #57385

Izvinjenje Erestun-u, nisam imao nameru da ikoga vredjam i cenim svaciji rad koliko i podatke. Oni jesu najbitniji na kompu i njihovo spasavanje treba da kosta papreno i da sam firma koja se time bavi sigurno bih bio jos skuplji i podrzao bih visoke cene (ovo je bez ironije).

Hteo sam samo linkovima da podsetim o cemu treba voditi racuna kad se ide kod majstora, a kritika je bila namenjena REKLAMIRANJU (ukljucujuci i link firme) koje se pojavilo, koliko vidim, i u drugom postu a ne znam zasto, kad to sto si napisao svaki posetilac ovog sajta moze da vidi u gornjem delu ekrana. Cini mi se da i toga ima u linkovima koje sam naveo... brate... bate... batice...
Erestun hehe... 05.06.2008. 01:33 #57390

nema potrebe za izvinjenje...naravno da je dobro sto si stavio linkove da se zna o cemu treba voditi racuna itd. Al upuceno je meni bilo, a ja vec to znam...ali takodje imam i licno iskustvo sa njima pa sam zato dao predlog. A i nije neka reklama, rekoh da su skupi. Koliko ja vidim nema linka u tom drugom postu ili nisam te nisam razumeo. U svakom slucaju nema potrebe za ovakvim formalnim pisanjem, mi smo jedna `porodica` i treba opusteno da se ponasamo/pisemo. Ja sam uvek za zezanje i salu. Ajd u zdravlje, komunisticki batice :-P

xenox Hirens Boot 05.06.2008. 11:24 #57429

broj poruka: 1404

ili bootabilan CD od 98, da bi mogao fdisk /mbr. Nema sanse da ga podignes sa harda.

Ne secam se bas tacno, ali mi je neki viruscic smarao NTFS drivere pri dizanju masine i palio BSOD... fdisk /mbr ga je skinuo...

Ako napecas Hirens boot od nekog tu vec imas gomilu raznih programa...

MaliAbner Re: Re: Re: fdisk /mbr 05.06.2008. 12:30 #57432

broj poruka: 7769
Poslao sam ti kontekt na email...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Probao (hteo da probam) fdisk/mbr... BSOD prokleti pre nego sto sam uospte i video konzolu tako da nista nisam ni stigao da pokrenem
:: Hard se ponasa kao da je ispravan, sve normalno funkcionise dok se win tu ne umesa tako da cu da probam i Hiren`s CD ali cu morati pre toga da izbunarim neki hard
:: Hvala ljudi za odgovore! Cim se dokopam win verzije za flash, fioke i harda probacu predlozeno i pisem ovde sta se desilo.
:: Nije da su podaci toliko bitni da bi se covek isprsio za 100e ali ipak... Slike sa devojkom sa mora, dokumenti za posao i jos ponesto sto je bitno ali nije da je toliko bitno
:: Ako nekom padne jos nesto na pamet neka napise ali mislim da je i ovo dovoljno
:: Hvala jos jednom
:: :: Probaj i to. Ako ne uspe, ubaci jos jedan hard (ispravan i prazan) u njegov komp i sa Hiren`s CD pokreni Easy Recovery Pro ili neki drugi Recovery program. Probaj tako da spases sto vise podataka
:: :: Pozz
:: :: Nightbird
:: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: :: ::
:: :: :: da se nije sta zavuklo na pocetku u nutli sektor - ume i to BSOD da naprav
helpdisk Re: fusnota 05.06.2008. 13:43 #57438

broj poruka: 142

:: Izvinjenje Erestun-u, nisam imao nameru da ikoga vredjam i cenim svaciji rad koliko i podatke. Oni jesu najbitniji na kompu i njihovo spasavanje treba da kosta papreno i da sam firma koja se time bavi sigurno bih bio jos skuplji i podrzao bih visoke cene (ovo je bez ironije)
:: Hteo sam samo linkovima da podsetim o cemu treba voditi racuna kad se ide kod majstora, a kritika je bila namenjena REKLAMIRANJU (ukljucujuci i link firme) koje se pojavilo, koliko vidim, i u drugom postu a ne znam zasto, kad to sto si napisao svaki posetilac ovog sajta moze da vidi u gornjem delu ekrana. Cini mi se da i toga ima u linkovima koje sam naveo... brate... bate... batice..

imam utisak da ima neke ironije u tvom postu, mi placamo reklamu na pcberzi
3 godine i imali smo preko 2000 uspesnih spasavanja, i od 2000 nasao se jedan nervozni koji nije hteo da plati da sudi o nama.
mnogo vise drugih primera...
na nasem su sajtu ali mozda nekom nesto znace...
http://www.helpdisc-serbia.com/forum/index.php?topic=517.0
molio bih da ne siris insinuacije,ako imas svoje iskustvo slobodno podeli sa drugima.
Pozdrav i nemam nameru da idem djonom ton je mozda malogrublji ali nema zle namere.
Izvini unapred ako sam te uvredio moras da razumes da je reputacija nesto sto se stice i ne volim kad me neko pljuje bez razloga
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zmajko ... 14.06.2008. 23:12 #58855

Samo da zavrsim temu informacijom da nista nisam uradio. Hard je vracen ortaku, a on ce da se otvori ako mu bude znacilo nekad. Za sada je zavrsio na polici.

Hvala svima jos jednom!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs