Ljudi neznam meni je tem. na mom Hd 250 gb WD gledao sam na Evetestu 46 C ! Dal je to puno i jos nesto nije zavrnut srafofima . I dal je dobro to sto mi je Hard ispod Harda da nije to problem ???
Molim za pomoc bojim se da ne rikne a nedavno sam ga kupio...
Temperatura je malo povisena ali nista strasno, ako mozes razdvoji sto vise hard diskove upravo zbog grejanja i ako mozes ubaci neki ventilator (neka 8-ica na 5V ce biti sasvim dovoljna) da duva preko elektronike hdd-a i to bi bilo maksimalno s tvoje strane sto mozes da ucinis povodom zdravlja svog hdd-a.
Verovatno ti nista ne duva u taj HDD pa je temp 46 stepeni, ali ni to nije nista narocito. Ne brini. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Malo je to, ne mozes ni kafu posteno da skuvas, jedino da je malo podgrejes ako si je zaboravio pa se ohladila. Naravno malo se salimo a sad ozbiljno to je otprilike normalna temperatura standardnog diska koji nije nicim hladjen u danasnjim vrucim danima, nista zabrinjavajuce i slobodno uzivaj.
proveris na sajtu proizvodjaca nominalne temperature za doticni model pa ces znati da li je to u redu, a meni se cini da jeste. Zavisi od polozaja, temperature u sobi, ventilacije u kucistu... Znam da hitachi deklarise radnu temperaturu za travelstar modele od 5 do 55 stepeni celzijusa. Sto nize - to bolje, ako je u granicama propisanog - nema razloga za brigu.
p.s. zavrni ih srafovima OBAVEZNO zbog vibracija i da ti se ne bi za koji dan srafovi otkacili pa da ti jedan disk padne na drugi!
izvini sto zakeram, ali upitna recica `li` se ipak pise odvojeno i sa apostrofom u tvom slucaju kao sto su glagoli `necu`, `nemoj` i `nemam` jedini gde se `ne` pise zajedno. u svim ostalim slucajevima se negacija odvaja (ne gacija :)) nije sve u kompjuterima...
AAKS su hladniji. Imam oba u kućištu. doduše JS i AAKS, ali isti je to. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.