status: user broj poruka: 7769 | Pozdrav svima
Interesuje me vase misljenje o standalone DVD DivX plejerima, vase iskustvo sa njima itd...
Evo mog iskustva sa jednim od CITA SVE plejera koji se najvise reklamira, dame i gospodo samo za vas SkyVision iz prve ruke, nakom par meseci upotrebe.
Zvucna reklama cita sve, jes vala cita sve ali mi se cini da je to jedina vrlina ovog uredjaja a sve ostalo su mana do mane (a ne pomazu u igranju).
Pakovanje solidno, mislim na kutiju, ali u kutiji sirotinja neko bi reko sta sad trazis za 95 jevreja. Uputstvo skromno, vrlo skromno i pomalo nepregledno, pisano kao novela a ne kao tehnicko uputstvo. Zavrsna obrada, ko da su je radili u fabriki sporeta na cvrsta goriva Milan Blagojevic ili Alfa Plam iz Vranja. Ne otvara vrata komandama sa daljinskog, nema natpis na gornjoj strani, ne lici na uredjaj sa reklame.
Slusalice koje se dobijaju uz njega su gore nego one sa "buve", tako da razocaran izgledom ni ne nameravam da ih koristim.
A da cita sve pa bas i ne cita sve, imam nekoliko filmova koje ladno preskoci, recimo najnoviji Star Wars, Hellboy etc... samo ih prekoci i ucita sledeci film sa titlom za pomenute.
Logo sa prednje strane zalepljen nekim lepkom koji su i susteri prestali da koriste u proslom veku.
Otvor za uvlacenje i izbacivanje diska ko da su makazama usecali a da su prethodno izbusili par rupa rucnom burgijom.
Ono magicno plavo svetlo kad radi radi za sve pare soba svetli ko u podne, a kad ne radi onda je na uredjaju jedna divna crna rupa, tako da pozivam sve astrofizicare da se manu traganja po nebu, ja sam jednu crnu rupu nasao na mom SkyVision-u.
Ali sto cita stvarno cita, prikazuje titlove, mada po nekad zaboravi da ukloni tacku ili dve pa i kad ima i nema potrebe zadrzava ih na ekranu nekoliko minuta.
Meniji nisu losi i isti su kao i kod Philips plejera koji je uzgred receno slicne cene i neuporedivo bolje zavrsne obrade.
Sve u svemu, "pazarci" (zato sto nikako da se otmem utisku da je uredjaj sklapan u Novom Pazaru) jos uvek nisu ovladali tranzistorima i cipovima kao dzinsom, ali svakoga dana u svakom pogledu sve vise napreduju.
Moja ocena na skali od 1-10 je jedna jaka PETICA vise ne bih jer je mnogo a manje pa ne bih zbog ulozenog truda ljudi koji su sve to smislili i kako tako realizovali.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!! |