Pregledao sam dosta tema na forumu ali i dalje se nisam odlučio za određeni model, jedino za šta sam se opredelio je LG (dolazi u obzir i Hisense). Kako je rastojanje od kauča do zida/TV-a otprilike 3m , odlučio sam se za dimenziju od 65 Inch-a. Budžet je oko 1000 evra. Najbolje što sam mogao da nadjem je ovaj model: https://gigatron.rs/televizori/lg-televizor-65nano763qa-smart-475130
Da li je možda bolje da se isprsim još malo i uzmem OLED Televizor umesto NanoCell ? Da li vredi te razlike i garancija? ( u radnji je 5 godina garancije a preko KP 2 godine ) Naravno preko KP-Mađarice jer su OLED Televizori u našim radnjama skupi a preko njih moze da se nadje za 1600 e.
Jako dugo sam merkao 65` TV. Na poslu imamo LG 65 C1 OLED i slika je stvarno vrh i resio sam da kupim za cca 1600 EUR LG C1 65 kod Madjara. Jeste 2 godine garancije ali dobar je.... Onda mi u medjuvremenu uleti, duga prica, HISENSE 75A6BG 4K , sve super, unesem ga, ostecene panel, koji se vidi samo kad se upali TV desni cosak ne radi +linije po celom ekranu Nemam kutiju, prijavio sam posle X dana, a ne prvog dana po prijemu, zasto, duga prica, sve u svemu od garancije nula bodova. Tu izgorim i krenem da jurim TV da ima 5 godina garancije i da mi TV donese onaj od kog sam ga kupio.Tu sam odustao od Madjara Gledao sam sve i u uzi izbor mi je usao LG Nanocell, procitao sma VMARCove utiske i sony Sony XR65X90KAEP . Sony ima VA panel sa 100hz i moj prethodni TV ima VA panel tako da mi to u potpunosti odgovara. Neko moje iskustvo sa pobrojanim TV LG C1 65 OLED Vrh sve je ekstra slika zvuk sve, i da ima za 1600 eur sa 5g garancije u Srbiji odmah bih ga uzeo. Hisense 75A6BG 4K slika onako, podosljiva ali ni blizu Sony-ja, zvuk smesan, OS izbor aplikacija smehotres. Kvalitet izrade-lepo izgleda ali to je tanko tanano
LG Nanocell i to bas ovaj model sto ti spominjes, jedini razlog je sto ga nisam uzeo sto u tom cenovnom rangu sony ima bolje ocene Sony XR65X90KAEP za 1300 eur sa 5 god garancije mi deluje kao best buy, uz napomenu da mi OS savrseno odgovara nord VPN radi samo tako i ima gomilu aplikacija
3700x Aorus x570 elite Gigabyte RTX2070 Super 2x16gb HyperX fury Samsung 970 EVO WD Gold 8tb Seasonic 750W Focus Gold
Ako mozes negde u prodavnici da proveris zbog panela, desi se lutrija panela, kucnes panel i ako ne pravi bljesak, IPS panel je u pitanju. Ili ako malo pritisnes prstom i vuces, a ne ostavlja duzi rep, opet je IPS panel u pitanju.
Nanocell je nesto sto bi trebalo da vuce kao OLED-u, tj. Nanocell je neki oblik QLED-a, kod Samsunga, ne bas, ali priblizno. Srecom, na ovom modelu je Direct LED, ali pitanje je koliko dioda postoji kao pozadinsko osvetljenje, pa imas par mana. IPS glow i Halo/Bloom efekat zbog kolicine LED dioda za osvetljenje, tj. manjka.
Nakon malo istrazivanja i uzivo vidjenih televizora, najverovatnije cu da uzmem uskoro LG OLED 65inch C2 preko madjara, znatno jeftnije u odnosu na radnje.
65 C2 je bio 1600 pre Nove godine. 2 god garancija. Kupio kolega, sve ok.
Imas i G2, njemu je 3 god garancija preko Madjara. Znam da je stara prica, da covek trazi 1000e vradan TV a mi sad dupliramo cenu, ali govorim zbog garancije. 65 G2 je bio 1800. I kakva slika... Dobar je i C2, odlucio sam se za G2 jer sam brinuo zbog osvetljenja jer mi je prostorija prilicno svetla. S tim sto G2 nema stand u fabrickom pakovanju. moze samo na zid.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.