Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
xwave 5000
STRANA 1 OD 1
savatije xwave 5000 23.11.2007. 22:20 T6652

status: user
broj poruka: 1121
Prvi kratki opis XWave 5000

Nakon 2 godine koriscenja XWAVE 9200 resih ja da se renoviram...S velikim poverenjem u ono sto sam do sada rabio bez ikakvih firmware upgrade-ova, odlucim se u zadnjem momentu za istu firmu,
te se dadoh u potragu za modelom 9500, ali avaj jedan jedini na beogradskom trzistu ostao je kod Pakom-a i to eksponat. Zaludjen i zagoreo kao sto jesam - ako ne kupim sada-necu ga ni kupiti,
odvojim se, i ponesem domu svome...sve radi savrseno, sve cita, tih, korektan...ali ...uvek ima ali...na moju nesrecu povezan RGB-RGB ( ili ti pravim punokrvnim SCART kablom) na moj 100 Hz Panasonic TV
prethodno navedeni model nakon iskljucivanja totalno satre sliku na TV-u, zakljucim ja nije plejer ok, jer 9200 na tom istom meastu radi savrseno, okrenem Pakomovu prodavnicu gde mi profesionalno izadju
u susret i bez pogovora vrate ulozena sredstva..ZA SVAKU POHVALU jer me sa tek kupljenim uredjajem nisu setali po servisima ( u kojim po mome misljenju nista i ne bi bilo ucinjeno )
Cimaj telefone radnji po gradu,...cimaj... , da bih saznao da 9500 vise ne postoji ni u maloprodaji ni kod uvoznika. A sta sad??? Zalepilo sa tvrdoglavo govedo za XWAVE.
U tom sveobuhvatnom telefonskom cimanju, dodjoh i do Tehnomanije gde mi ljubazno osoblje dade informaciju: Sacekajte do kraja nedelje pojavice se 5000 i 6000 samo da prodju tehnicku komisiju....
Ono sturo sto sam procitao na NET-u o 5000 obecavalo je poprilicno stvari za relativno malo para, i nije cudo sto se zatucani magarac vec prvog dana zaleteo u NT-SOFT uz prethodno visednevno usijavanje
njihovih telefona...A kad ce da stigene u radnju, a kad ce da...,a kad...
4490.-din u kes-u
Sav sretan ... imam ga
ALI (prokleto svepostojece ALI )...
Posao blizu prodavnice,DVD u rancu,DiVX u rancu, MP3 na FLASH-u, na poslu televizor, kompozitni ulaz , pa ,moze da se proba...
KONFLIKT prvi:
povezem kablove,ukljucim napajanje, prebacim na video ulaz....??? preko slike neka mrezica, u TV imam poverenja,...sta je sad?..E braco kinezi...
Chinc-Chinch kablovi ko od blata pravljeni, dune li jaca promaja il ce se konektori sami pokriviti ili otkinuti sa kablova,MENJAJ KABLOVE...
KONFLIKT DRUGI: Stavih Prilozene baterije u daljinac, udjoh u MENI press 1, press2, press3...press3...press3 nema odziva, e pa braco kinezi mogli ste
spakovati i baterije koje malo duze traju,...Zameni baterije, stavi VARTU alkalne pa teraj dalje
kONFLIKT TRECI: Otvori TRAY...Horor od anoreksije...Gore vec pomenuta promaja bi definitivno imala fatalan uticaj u susretu sa presvilenim vratima koja se ne bas tiho otvaraju. Ajd , ko velim odrasli
smo ljudi i tehnicki obrazovani, postupacemo sa velikom dozom obzira prema neznim vratima
KONFLIKT cetvrti:
Da bih stavio CD u TRAy Moram ga 30% zavuci u plejer a da bih ga izvadio moram ga gurnuti prstima od dole ( uz vaznu napomenu da nemam ni bangave ni debele prste )

PRESS CLOSE...LOAD...Divan zvuk ubrzavanja ekscentra bilo koje masine trenutak pre raspadanja ...STOP...STOP::: Vadi dragoceni DVD iz tray-a sledjenog srca da omiljeni nije pretrpeo fatalna ostecenj
pretpostavka - kriva osovina motora

Neverica... da li je moguce da je svaki XWAVE meni okrenuo ledja ili me je urekao 9200 ?

BACK TO THE NT-SOFT-pohvalno i ovde mi izlaze u susret odmah zamenom a ne teranjem u prvi servis.

Ista meta isto odstojanje, ponovo probe, uz sve mehanicke primedbe ostalo na prvi pogled funkcionise u granicama normalnog

Uselio se 5000 u svoj novi dom, svestan da ce ga tu sacekati visesatna provera tankog NET CV-a

Stari DIVX-(4-5) savrseno..NOVI..savrseno, Losi diskovi..Savrseno, DVD da i ne pominjemo, MP3 lako ko pero...znaci Pismeni smo i to debelo, cak sta vise...poliglota sto se medija tice

ALI i Opet to ALI...USB...mobil HDD (40 GB) bez svog napajanja ne postoji za 5000-rku, mobil HDD 40Gb sa svojim napajanjem se vidi ako je formatiran kao FAT32 ali NTFS je Tabula raza za ovog momka,
Obican mali avi fajl sa obicnog FLASH-a... Ja to ne zelim da vidim, mp3 moze ali avi odatle...NEEEEE

Posle ovoga od gore, citac kartica nisam imao volje ni da probam

KONFLIKT POSLEDNJI za ovaj put

Znatizelja moze imati veliku cenu, da covek sebe moze poneki put nazvati glupim magarcem...Igrajuci se menijem, nisam izdrzao da ne probam opcije HDTV cvrsto se uzdajuci u RESET (FACTORY DEFAULT) na daljincu,
znajuci da moj TV ne podrzava HDTV. Mili Boze..nestade slike svugde, ni na rgb-u, ni na S-u, ni na kompozitnom, samo mali sivi pravougaonik koji mi se ceri
sa ekrana i necujno vice:MAGARCE, MAGARCE sto diras kad ne umes...RESET...RESET...ali avaj sve se resetuje osim setovanja za HDTV slike i dalje nema.

Epilog:
Kako sam se izvukao...? pa to mozda u sledecem nastavku uz podatak da sam na to cupanje potrosio celi sat vremena.

Sve u svemu..ja sam zadovoljn koliko sam platio toliko sam i dobio, zao mi je samo sto ovaj firmware nije spakovan u dobri stari 9200

savali@ptt.yu

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Nisam siguran... 24.11.2007. 09:06 #33853

broj poruka: 729
...ali mislim da uzalud kuneš kineze, jer sam negde pročitao (čini mi se da je Svet Kompjutera) da je Xwave domaća firma (iz Arilja) koja sklapa kineske delove...

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

savatije odgovor zeljku 26.12.2007. 19:09 #37268

broj poruka: 1121

prvo izvini sto retko citam postu sa pomocnih mailova, a da si me potrazio preko foruma, verovatno bi brze dobio odgovor.... Obecao sam odgovor na na koji sam se ja nacin izvukao, ali cekajuci da to neko pita , zanemario sam obecanje... elem da ne razvlacim pricu, posto mi TV spada u relativno noviju generaciju, sve sto ne razume od ulaznog signala on to jednostavno ignorise, spas sam nasao u budjavoj TV kartic koju ni sam ne znam zasto drzim u racunaru, koja elem ne poseduje sistem eliminacije. Koliko sam skapirao HDTV se pojavljuje samo na YPB izlazima sa plejera, ali bez sinhronizacije za obicne tv sisteme, tako da je slika neupotrebljiva, ali u trenutku prikljucivanja na trenutak mozes razabrati sta se nalazi na ekranu, udjes li u set-up DVD player-a polako uz bockanje mozes doci do resenja da iskljucis HDTV, STAP I KANAP, znam ali ja sam uspreo, a ako ti tako nesto ne podje za rukom, javi se ponovo pa cu probati da ti dam korake `on blinde` (na slepo)((znas ono stisni meni, dva puta dole,tri puta levo.....)

standstand POMOC, kako da izadjem iz HD moda...!!! 15.08.2013. 05:34 #508959

broj poruka: 1
Zdravo :)
Molim te da mi pomognes da `na slepo` izadjem iz HD moda na DVD plejeru XWAVe 5000. Video sam na forumu da sam napravio istu gresku kao i ti, cackajuci po opcijama u meniju.. Imam obican CRT tv i ne mogu da vidim nista an ekranu kada ugljucim DVD, pa bi trebalo da odradim ot na slepoi, da izadjem iz HD moda...
Molim te, pomozi mi, tj. napisi kojim redosledom da pritiskam tipke na daljinskom..
UNAPRED HVALA!
POZDRAV!
Dejan

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs