Bukvalno me sve živo zanima o ovim spravama ali ne bih da uzimam ništa dok ne čujem vaša iskustva sa njima i po mogućstvu preporuku za neki brend mada kod Kilotrona ih ima za svaki džep. Pitam zato što ne bih da to kupim i da mi stoji badava posle određenog vremena u nekom šteku, a bukvalno ukoliko bi mi se svidela ta tehnologija - spustio bih ``klapnu`` na starom dobrom šporetu i izvukao ga iz struje i počeo da spremam sve na njemu, kafu, roštilj, supe, čorbe, i ostalo... Imam kvalitetno posuđe od kojeg je dobar deo sertifikovan za upotrebu na indukcionim ``ringlama`` tako da da se ne bih razočarao u pomenutu spravu jer sam samo video da voda za kafu provri bar duplo brže nego na konvencionalnoj ringli - hteo bih da naučim ovo da koristim pa Bože zdravlja da uzmem i neki indukcioni štednjak ali odustao bih od toga jer keva voli da peče paprike na konvencionalnim ringlama što na indukcionim pločama neće da može...
Da ste mi zdravo i svaki komentar je dobrodošao.
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
... pogledaj yt šta se desi kada ti padne šećer na indukcionu, ili pokipi i ispari neka tečnost šećeruša... tipa kafa, čaj, ili, jel`te, kada kuvaš coca-colu zarad yt pregleda...ništa nije savršeno.
za sada sve pozitivno, koristio model neki first ( valjda austrija ) podeavanja temperature, tajmer, svasta nesto. Od posudja mozes koristiti sve sto privlaci magnet. Sto se tice polivanja po `ringli` polivana cela svim i svacim, kafa, mast, voda, i za sada sve radi.
Jeste vala moj Pisko to što si rekao je tačno 100%, samo što bi bilo lepo da si priložio neki klip jer se ubih prevrćući Youtube i samo neka uputstva za upotrebu i čišćenje. Ne kuvam vodu sa šećerom i pijem isključivo gorku kafu, što gorča to bolja i lepša, čaj takođe ne zaslađujem a koka kolu sa 300g šećera na 2 litra ne da ne bih pio nego time otpušavam slivnike =) Fosforna kiselina je čudo, kresneš šibicu pa udahneš na nos i hoćeš da crkneš a kamo li šta radi fosfor crevima i ostalim organima, ali za vodovod je vrh vrhova, nema šta.
komshaa, da li baš mora da bude od materijala koji privlači magnet? Evo ove dve džezve od kojih je jedna tanki turski krš a druga iz doba druga Tita ne da ne privlači magnet nego ni pod razno... A primarno mi je kuvanje kafe.
Ništa, da ne filozofiram puno, uzeću neki rešo koji mi se svidi i za koji budu rekli da ima najmanje reklamacija, tajmeri i ludila se podrazumevaju, o ceni nećua s obzirom da je u pitanju ``pilot program`` gledaću da bude što manje love za što više muzike.
Čekam druge članove da jave iskustva, komshaa me je poprilično ohrabrio da uzmem tu skalameriju, video sam kako radi i uživo pa mi d`izvine narod zinulo d..e da i ja to imam u kući, em štedi struju em štedi vreme.
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
Pitaj ortaka fredi krugera mislim da se on bolje razume u misteriju
:: Bukvalno me sve živo zanima o ovim spravama ali ne bih da uzimam ništa dok ne čujem vaša iskustva sa njima i po mogućstvu preporuku za neki brend mada kod Kilotrona ih ima za svaki džep :: Pitam zato što ne bih da to kupim i da mi stoji badava posle određenog vremena u nekom šteku, a bukvalno ukoliko bi mi se svidela ta tehnologija - spustio bih ``klapnu`` na starom dobrom šporetu i izvukao ga iz struje i počeo da spremam sve na njemu, kafu, roštilj, supe, čorbe, i ostalo.. :: Imam kvalitetno posuđe od kojeg je dobar deo sertifikovan za upotrebu na indukcionim ``ringlama`` tako da da se ne bih razočarao u pomenutu spravu jer sam samo video da voda za kafu provri bar duplo brže nego na konvencionalnoj ringli - hteo bih da naučim ovo da koristim pa Bože zdravlja da uzmem i neki indukcioni štednjak ali odustao bih od toga jer keva voli da peče paprike na konvencionalnim ringlama što na indukcionim pločama neće da može.. :: :: Da ste mi zdravo i svaki komentar je dobrodošao :: :: :: Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
Sag mir wo die Männer sind wo sind sie geblieben? Sag mir wo die Männer sind, was ist geschehen? Sag mir wo die Männer sind, zogen fort, der Krieg beginnt, Wann wird man je verstehen? Wann wird man je verstehen?
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
:: Pitaj ortaka fredi krugera mislim da se on bolje razume u misterij :: :: :: :: Bukvalno me sve živo zanima o ovim spravama ali ne bih da uzimam ništa dok ne čujem vaša iskustva sa njima i po mogućstvu preporuku za neki brend mada kod Kilotrona ih ima za svaki džep :: :: Pitam zato što ne bih da to kupim i da mi stoji badava posle određenog vremena u nekom šteku, a bukvalno ukoliko bi mi se svidela ta tehnologija - spustio bih ``klapnu`` na starom dobrom šporetu i izvukao ga iz struje i počeo da spremam sve na njemu, kafu, roštilj, supe, čorbe, i ostalo.. :: :: Imam kvalitetno posuđe od kojeg je dobar deo sertifikovan za upotrebu na indukcionim ``ringlama`` tako da da se ne bih razočarao u pomenutu spravu jer sam samo video da voda za kafu provri bar duplo brže nego na konvencionalnoj ringli - hteo bih da naučim ovo da koristim pa Bože zdravlja da uzmem i neki indukcioni štednjak ali odustao bih od toga jer keva voli da peče paprike na konvencionalnim ringlama što na indukcionim pločama neće da može.. :: :: :: :: Da ste mi zdravo i svaki komentar je dobrodošao :: :: :: :: :: :: Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
:: https://youtu.be/rlVKEMMOBj :: :: Sag mir wo die Männer sin :: wo sind sie geblieben :: Sag mir wo die Männer sind :: was ist geschehen :: Sag mir wo die Männer sind :: zogen fort, der Krieg beginnt :: Wann wird man je verstehen :: Wann wird man je verstehen :: :: :: Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka :: :: :: Pitaj ortaka fredi krugera mislim da se on bolje razume u misterij :: :: :: :: :: :: :: Bukvalno me sve živo zanima o ovim spravama ali ne bih da uzimam ništa dok ne čujem vaša iskustva sa njima i po mogućstvu preporuku za neki brend mada kod Kilotrona ih ima za svaki džep :: :: :: Pitam zato što ne bih da to kupim i da mi stoji badava posle određenog vremena u nekom šteku, a bukvalno ukoliko bi mi se svidela ta tehnologija - spustio bih ``klapnu`` na starom dobrom šporetu i izvukao ga iz struje i počeo da spremam sve na njemu, kafu, roštilj, supe, čorbe, i ostalo.. :: :: :: Imam kvalitetno posuđe od kojeg je dobar deo sertifikovan za upotrebu na indukcionim ``ringlama`` tako da da se ne bih razočarao u pomenutu spravu jer sam samo video da voda za kafu provri bar duplo brže nego na konvencionalnoj ringli - hteo bih da naučim ovo da koristim pa Bože zdravlja da uzmem i neki indukcioni štednjak ali odustao bih od toga jer keva voli da peče paprike na konvencionalnim ringlama što na indukcionim pločama neće da može.. :: :: :: :: :: :: Da ste mi zdravo i svaki komentar je dobrodošao :: :: :: :: :: :: :: :: :: Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
Pališ ti nas malo, a? Prednosti: izgled, ušteda u vremenu i energiji, osećaj zadovoljstva posedovanjem i uštedom. Mane: teško da ti svo posuđe koje imaš odgovara, što vrstom materijala što ograničenjem veličine pogodne za baš tvoju peć, može da se izgrebe (grubim gvozdenim posuđem, solju prostuom između posude koja se potom pomera-trlja) može da se ošteti rastopljenim šećerom koji se ohladi, i, može da pukne ako nešto ispadne sa veće visine a pogotovo ako padne na ćoše ili ima neko izbočenje, zrači EMT bez ikakve zaštite u prostor oko sebe, a koji višestruko prevazilaze dozvoljene granice - na 30cm i bliže od grejača ne i dalje pa tako prolaze bezbednosne testove. Oko ovega se tek očekuje hype. Također, krčkanje iliti kuvanje na `slaboj vatri` je za sve navikle na druge načine kuvanja, problematično `da se nabode` ili uopšte postigne. Za neke kulinarske cake, dakle nije baš, baš... To što brzo provri, ide u prednosti, ali zato i brzo i lako iskipi pa se i na to treba navići što dubljom posudom što nadzorom.... I, dalje, nije pojeftinilo i `spustilo se u mase` bez razloga. U hiperprodukciji je, a ona snižava cenu koštanja kao i kvalitet i trajnost. Sigurno je to budući hype u kupovini i na našim prostorima, kad - tad, tako je bilo i pri prelasku sa drvnih na električne šporete, sa ovih na plinske, sa plinskih na kombinovane a najposle na mikrotalasne. Prvo se sve novo okuje u zvezde a onda se po tome dobro izasere.
Mislim da si ti pomesao kermicku i indukcionu plocu... Te dve stvari nisu iste...
Koliko je meni poznato indukcioni grejac/ringla ili kako se vec zove radi tako sto izaziva grejanje samog metalnog suda a ne prvo ringla pa da se toplota prenosi na sud...
Elem buduci da secer nema u sebi nista od metala nece se ni zagrejati...
Isto tako mozes iznad tih magneta indukcione ringle da stavis ruku i neces osetiti toplinu...
Mislim da je taj problem sa secerom rezervisan za keramicke ploce one su prilicno osetljive na secer, SO (sa ili bez bibera)... koji se istopi od toplote i razara strukturu same keramicke ploce...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Pališ ti nas malo, a :: Prednosti: izgled, ušteda u vremenu i energiji, osećaj zadovoljstva posedovanjem i uštedom :: Mane: teško da ti svo posuđe koje imaš odgovara, što vrstom materijala što ograničenjem veličine pogodne za baš tvoju peć, može da se izgrebe (grubim gvozdenim posuđem, solju prostuom između posude koja se potom pomera-trlja) može da se ošteti rastopljenim šećerom koji se ohladi, i, može da pukne ako nešto ispadne sa veće visine a pogotovo ako padne na ćoše ili ima neko izbočenje, zrači EMT bez ikakve zaštite u prostor oko sebe, a koji višestruko prevazilaze dozvoljene granice - na 30cm i bliže od grejača ne i dalje pa tako prolaze bezbednosne testove. Oko ovega se tek očekuje hype. Također, krčkanje iliti kuvanje na `slaboj vatri` je za sve navikle na druge načine kuvanja, problematično `da se nabode` ili uopšte postigne. Za neke kulinarske cake, dakle nije baš, baš... To što brzo provri, ide u prednosti, ali zato i brzo i lako iskipi pa se i na to treba navići što dubljom posudom što nadzorom... :: I, dalje, nije pojeftinilo i `spustilo se u mase` bez razloga. U hiperprodukciji je, a ona snižava cenu koštanja kao i kvalitet i trajnost :: Sigurno je to budući hype u kupovini i na našim prostorima, kad - tad, tako je bilo i pri prelasku sa drvnih na električne šporete, sa ovih na plinske, sa plinskih na kombinovane a najposle na mikrotalasne. Prvo se sve novo okuje u zvezde a onda se po tome dobro izasere.
:: @Pisko :: :: Mislim da si ti pomesao kermicku i indukcionu plocu.. :: Te dve stvari nisu iste.. :: :: Koliko je meni poznato indukcioni grejac/ringla ili kako se vec zove radi tako sto izaziva grejanje samog metalnog suda a ne prvo ringla pa da se toplota prenosi na sud.. :: :: Elem buduci da secer nema u sebi nista od metala nece se ni zagrejati.. :: :: Isto tako mozes iznad tih magneta indukcione ringle da stavis ruku i neces osetiti toplinu.. :: :: Mislim da je taj problem sa secerom rezervisan za keramicke ploce one su prilicno osetljive na secer, SO (sa ili bez bibera)... koji se istopi od toplote i razara strukturu same keramicke ploce.. :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: Pališ ti nas malo, a :: :: Prednosti: izgled, ušteda u vremenu i energiji, osećaj zadovoljstva posedovanjem i uštedom :: :: Mane: teško da ti svo posuđe koje imaš odgovara, što vrstom materijala što ograničenjem veličine pogodne za baš tvoju peć, može da se izgrebe (grubim gvozdenim posuđem, solju prostuom između posude koja se potom pomera-trlja) može da se ošteti rastopljenim šećerom koji se ohladi, i, može da pukne ako nešto ispadne sa veće visine a pogotovo ako padne na ćoše ili ima neko izbočenje, zrači EMT bez ikakve zaštite u prostor oko sebe, a koji višestruko prevazilaze dozvoljene granice - na 30cm i bliže od grejača ne i dalje pa tako prolaze bezbednosne testove. Oko ovega se tek očekuje hype. Također, krčkanje iliti kuvanje na `slaboj vatri` je za sve navikle na druge načine kuvanja, problematično `da se nabode` ili uopšte postigne. Za neke kulinarske cake, dakle nije baš, baš... To što brzo provri, ide u prednosti, ali zato i brzo i lako iskipi pa se i na to treba navići što dubljom posudom što nadzorom... :: :: I, dalje, nije pojeftinilo i `spustilo se u mase` bez razloga. U hiperprodukciji je, a ona snižava cenu koštanja kao i kvalitet i trajnost :: :: Sigurno je to budući hype u kupovini i na našim prostorima, kad - tad, tako je bilo i pri prelasku sa drvnih na električne šporete, sa ovih na plinske, sa plinskih na kombinovane a najposle na mikrotalasne. Prvo se sve novo okuje u zvezde a onda se po tome dobro izasere.
Posuda na indukcionoj ploči je skroz hladna, i još i ne prenosi nikakvu toplotu na samu ploču. Slobodno se može hvatati golim rukama, a čim se makne sud u kome se nešto kuvalo, tu se odmah može nasloniti i pritisnuti golim dlanovima. Svemirska tehnologija. Šećer nije provodnik EMT-a stoga se neće ni rastopiti na takvoj peći, zato što je sve hladno kakvo je i bilo pre uključivanja, a pogotovo između posude i same ploče. Prosuta slatka masa ostaje tu forever, čak ni ne isparava na sobnoj temperaturi. Daj malo mašte. Babi se tresu ruke, i prosipa šećer oko džezve... :-) .. a onda blesavi unuk on-line twentyfourseven, sve to struže nazubljenim hleborescem, i tako... čelična žica je također dobrodošla. Videh snimak, i verovatno je to iz onih američkih uputstava `ne ostavljajte decu u frižideru` i `ne prati u mašini kućne ljubimce`, al` reko` nek` mu i to bude prisutno.
Pa ako mi se ne svidi - до свиданья, друг мой, до свиданья. Što se posuđa tiče - a shebe li mi tiganj ima da mi kupe 3 nova identična takva pa ću da otvorim ćevabdžinicu u stanu jer ovo što imam je perverzija šta radi sa roštiljem. Drugo ``oružje`` za kuvanje će u peMziju a valjalo vi i da smanjim malo kafu, ne valja za čučuk Stanu odnosno ``vodenu pumpu``. A od ``vodene pumpe`` mi je gro familije otišlo dragom Bogu tako da ne bih da se više zezam, već sada pijem Tritace i Bisoprolol, a nisam baš toliko mator.
Pisko, komshaa, MaliAbner i nenika2009 - živi mi bili i da ste mi zdravo, now I know what I have to know tako da jedva čekam da prestanem da arčim trofaznu struju i nabijam račun.
Elem, ovo mi se ponajviše svidelo: http://skr.rs/J5x, lepo će da stoji na spuštenom ``ekranu`` MBS Arthur Martina...
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
Vrhunski klipovi a naročito prvi koji je najkraće rečeno - brutalan! Jedva čekam da ne moram da krčkam ćevape i kobaje u švajcarcu na klasičnom štednjaku i da ne brinem da li će supica i čorbica da mi bude uništena i sve zalepljeno za dno. Mislim da će i gospođa mama da se oduševi ovim a novčanica od 100 dinara sada ima novo značenje za mene. T=Wb/m^2. Hvala ti Nikola Tesla, više ne moramo da ložimo ugalj i drva i trošimo brutalno mnogo kWh da bismo napravili sebi toplo i ukusno jelo! Restorani, roštilji i ostali - viđaćete me samo ... hmmm. Pa nećete me više viđati =) Osim naravno u specijalnim prilikama. Pa pobogu ručak za četvoro košta kao onaj rešo sa slike a često i puta 2 a dok mi donesu čorbu popušim pola pakle cigareta i popijem dva espresa... Drugari, ova tema bi trebalo da bude lepljiva!
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
Sve je to super, medjutim stare metalne posude koje sam koristio na plinu su verovatno dosta oksidirale, i desava se da cure. Gledas tiganj sve ok stavis vodu sve ok ne propusta, zagrejes ga na indukcionom ulje pocne da curi iz njega, na plinu taj isti tiganj se normalno ponasa.
+> brzo greje, 2 solje kafe za 1 min, pasulj skuva za 1h, greje samo posudu, itd....
-> neki modeli imaju prorez na ploci i ako nesto iskipi voda udje u uredjaj i sprzi ga, treba vremena da se nauci da se koristi ( dosta zagorelih tiganja i serpi u pocetku )
3x brzi od plina... 5x brzi od klasicnog elektricnog sporeta...
Potrosnja energije visestruko manja od oba gore navedena...
Uz napomenu da plin ima tu prednost da radi i kad nema struje...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: :: :: :: Sve je to super, medjutim stare metalne posude koje sam koristio na plinu su verovatno dosta oksidirale, i desava se da cure. Gledas tiganj sve ok stavis vodu sve ok ne propusta, zagrejes ga na indukcionom ulje pocne da curi iz njega, na plinu taj isti tiganj se normalno ponasa :: :: +> brzo greje, 2 solje kafe za 1 min, pasulj skuva za 1h, greje samo posudu, itd... :: :: -> neki modeli imaju prorez na ploci i ako nesto iskipi voda udje u uredjaj i sprzi ga, treba vremena da se nauci da se koristi ( dosta zagorelih tiganja i serpi u pocetku )
Brutalno, brutalno i brutalno moćna sprava! Kafa se kuva u sekundama ali da bi ispala lepa i ukusna ima tu nekih fora i fazona oko obaranja snage. Sve na tiganju je ukusnije nekoliko puta! Sve u šerpi je ukusnije nekoliko puta! Mane su što ne voli baš svaku džezvu kao nijednu od obe moje caffetiere za espresso ali Bože moj, tu je stara ``dobra`` gutačica struje zvana ringla na struju .-) Oduševljen sam i verujte ni plin ni elektrika nisu do članaka indukciji... Svakako - ima tu još da se uči no ipak prosta je logika, ako hoćeš kafu na 2 kW naravno da će da pokipi ali ako je ``nežno`` zagreješ na 800-1000W pa oboriš na 200W kreće lagano da ``pulsira`` tj. diže se što je SPEKTAKL jer to je ona stara fora - da provri tri puta :-) E ovako sa pulsiranjem će da provri bezbroj puta i da bude ukusnija i lepša od svake kuvane na struju - plin. Zaključak - BRUTALNO, BRUTALNO I BRUTALNO rešenje za moram reći i napomenuti - moderniji svet.
Kao kada bismo poredili pisaću mašinu koja čvakće sa kucanjem na računaru, formatiranjem teksta, itd. i laserskim otiskom na papiru.
T=Wb/m^2
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
Re: Re: Bem ga, sad ga nadjoh... možda nekom zatreba
14.11.2018. 19:00
#650931
status: user broj poruka: 6645
Treba tu malo i naočara, a bogami, i ono iza njih, duboko iza njih. Radi se o indukcionom. Samo o njemu. Toplota ne može da se zadrži, pa ni na samoj posudi. Prenosi je na podlogu. Debil koji prosipa šećer i stavlja posudu preko toga, recimo, kuva kafu, a ta iskipi.... ili bilo šta za kolače i ko zna šta što je slatko, nebitno. Ako postoji procenat mogućnosti, DESIĆE SE. Pun je kurac foruma onih koji misle da ne treba backup, da njih neće droga ili alkohol već obratno itd. Što rekoše braća Hrvati, `misliti je drek znati` ili na našem, jedan mislio pa se usro. Pusti to da li će ili neće. Neko ima decu, neko stare osobe... neko pije. Dobro je znati ako ništa a ne do imbecilnosti braniti nešto što, kao i sve drugo, nije baš, baš savršeno. Sve što valja, stoji.
Budale računaju na sreću.
:: Da se razumemo NISU sve keramicke ploce INDUKCIONE.. :: :: I to je ono gde ti konstantno pravis gresku u koracima.. :: :: Konretno ni na jednom kadru snimka se ne vidi indukciona ringla... kod indukcionog sporeta ringla se ne greje nego se greje sud iznad nje.. :: :: Dalje koji debil treba da budem i zahvatim secer kasicicom i pospem ga po keramickoj ploci... pa jos i da preko tog brdasceta secera stavim serpu.. :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: Neke #mane` staklokeramičkog indukcionog šporeta :: :: :: :: :: :: :: :: https://www.youtube.com/watch?v=8Eau4Tw-yo :: :: :: :: Budale računaju na sreću. :: :: :: ::
To su dva pojma koja nemaju nista zajednicko, osim sto greju hranu. ja imam Crown reso sedam osam godima, I svasta je prosuto po ploci i nista, kao nava je. Koristi jabukovo sirce i soda bikarbonu za ciscenje. I uvek ce biti kao da si je danas kupio.
Re: Re: Re: Bem ga, sad ga nadjoh... možda nekom zatreba
15.11.2018. 22:45
#650953
status: user broj poruka: 7769
Pisko majstore zaboravio si u jednacinu da ubacis solarne oluje i meseceve mene...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Treba tu malo i naočara, a bogami, i ono iza njih, duboko iza njih :: Radi se o indukcionom. Samo o njemu :: Toplota ne može da se zadrži, pa ni na samoj posudi. Prenosi je na podlogu :: Debil koji prosipa šećer i stavlja posudu preko toga, recimo, kuva kafu, a ta iskipi.... ili bilo šta za kolače i ko zna šta što je slatko, nebitno. Ako postoji procenat mogućnosti, DESIĆE SE. Pun je kurac foruma onih koji misle da ne treba backup, da njih neće droga ili alkohol već obratno itd. Što rekoše braća Hrvati, `misliti je drek znati` ili na našem, jedan mislio pa se usro :: Pusti to da li će ili neće. Neko ima decu, neko stare osobe... neko pije. Dobro je znati ako ništa a ne do imbecilnosti braniti nešto što, kao i sve drugo, nije baš, baš savršeno. Sve što valja, stoji :: :: Budale računaju na sreću. :: :: :: Da se razumemo NISU sve keramicke ploce INDUKCIONE.. :: :: :: :: I to je ono gde ti konstantno pravis gresku u koracima.. :: :: :: :: Konretno ni na jednom kadru snimka se ne vidi indukciona ringla... kod indukcionog sporeta ringla se ne greje nego se greje sud iznad nje.. :: :: :: :: Dalje koji debil treba da budem i zahvatim secer kasicicom i pospem ga po keramickoj ploci... pa jos i da preko tog brdasceta secera stavim serpu.. :: :: :: :: Citat: :: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: :: :: Neke #mane` staklokeramičkog indukcionog šporeta :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: https://www.youtube.com/watch?v=8Eau4Tw-yo :: :: :: :: :: :: Budale računaju na sreću. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.