Zdravo forumasi,pomagajte vasem drugaru u izboru TFT monitora.Planiram uskoro da kupim monitor pa me interesuje koja je bolja kupovina?Monitor bi najvise koristio za multimediju..Znaci 16:10 ili 4:3.Hvala vam puno unapred.
...jos jedan bambi za wide aka 16:10 aka 16:9... jednostavno, filmovi su mnooogo bolji na wide ekranu, slika je veca i ne zvrji ti polovina ekrana prazna kada gledas wide film, npr 720p... a i sam kazes da ti treba za multimediju pa eto...
napomena ako volis starije igrice/igre: postoji problem, razvuce se slika, tako da ti krug postane elipsa... mada za neke od popularnijih igara postoji nacin da to resis....
I Ja bih ti preporucio 16:10.....ali da kazemu jednu stvar kao minus tom aspec ratio-u! Ako recimo imas 19 incha on standardno ima 900 px po visini pa ces recimo dok surfujes po netu uglavnom imati dosta mesta sa strane zbog sirine od 1400px ..... Znaci vise ces imati porebe da scrolujes stranu po vertikali nego sto je slucaj sa 4:3 odnosno 5:4(kod 19 inch tft)
Sustinu wide formata... Ja se ubih od objasnjavanja zasto je wide bolji (veca radna povrsina za 30%) ali samo u varijanti 20` Zoll ili ti engleski palceva, koji imaju 1050 tacaka po vertikali pa ces onda morati da skrolujes 3% manje nego na non wide formatu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.