Izgleda mi riknuo tv, star je mozda malo vise od godinu dana.
Upalim tv i tv daje zvuk , cuje se sve ali se slika pojavi sekund i ugasi se ..crn ekran. Prebacim na drugi kanal, nekad se pojavi slika nekad ne ali ako se pojavi posle prebacivanja opet nestane i crn je ekran posle par sekundi.
Ima li mu leka ili da bacam u kantu . Isti ovaj tv ,tj isti model mi je riknuo pre pola god mozda kod ujaka. . Izgleda da ili je model totalni ocaj ili je serija takva.
Koji je model? Polako, ne kanta jos...Najverovatnije problem sa pozadinskim svetlom.
Uperi neko jace svetlo u panel i gledaj izbliza i vidi da li se nadzire slika. Najverovatnije LED drajver ili inverter ako ima CCFL. Itekako popravljivo i isplativo...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Mozda je drajver za osvetljenje, mozda je zveknuo neki elektrolit na naponskoj sekciji pa ti zato baci sliku na neki sekund (imao sam takav slucaj sa monitorom). CFL lampa ili LE diode tesko, mada nije neverovatno, panel isto. Kapiram da je neka glupost u pitanju.
Uglavnom, nemoj da bacas, vec ako znas nekog elektricara ili nekoga ko vrsi servis televizora nek pogleda.
:: Izgleda mi riknuo tv, star je mozda malo vise od godinu dana. :: :: Upalim tv i tv daje zvuk , cuje se sve ali se slika pojavi sekund i ugasi se ..crn ekran. Prebacim na drugi kanal, nekad se pojavi slika nekad ne ali ako se pojavi posle prebacivanja opet nestane i crn je ekran posle par sekundi :: :: Ima li mu leka ili da bacam u kantu . Isti ovaj tv ,tj isti model mi je riknuo pre pola god mozda kod ujaka. . Izgleda da ili je model totalni ocaj ili je serija takva. :: :: ::
ne secam se koji je model?znam da je 32` fullhd. Isti simptomi kao kd tebe,odneo sam ga u servis sa garancijom i kad sam ga preuzeo,rekli su da su zamenili ceo ekran..da je on riknuo.Evo ga sad radi bez problema,cak je i slika bolja.
` Izgleda da ili je model totalni ocaj ili je serija takva. `
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: Izgleda mi riknuo tv, star je mozda malo vise od godinu dana. :: :: Upalim tv i tv daje zvuk , cuje se sve ali se slika pojavi sekund i ugasi se ..crn ekran. Prebacim na drugi kanal, nekad se pojavi slika nekad ne ali ako se pojavi posle prebacivanja opet nestane i crn je ekran posle par sekundi :: :: Ima li mu leka ili da bacam u kantu . Isti ovaj tv ,tj isti model mi je riknuo pre pola god mozda kod ujaka. . Izgleda da ili je model totalni ocaj ili je serija takva. :: :: ::
Ma riknulo pozadinsko, najverovatnije. Kod nekih LED modela se gasi pozadinsko pri menjanju kanala da bi se izbegao onaj efekat probijanja svetla na crnoj pozadini dok ne `povuce` kanal...i upravo se njemu tako desava da pri promeni kanala kratko dodje slika, tj. svetlo. Sa CCFL to nije slucaj.
Osim samog drajvera, moguce je da je neki LED segment rcko...
Model je UE32F5000AW . Kao sto rekoh izbegavajte ovaj model, riknula su mi dva koja su naravno kupljeni kao novi, zapakovani itd.
Gile gledao sam pod lampom, vidi se slika bledo, cuje se ton...Sta sad to znaci da je samo led osvetljenje riknulo ? Moze li se popraviti i koja je cifra u pitanju ?
Istekla mi garancija pre mesec dana, 2 god je star. Donet iz madjarske
@ Masino moze biti ali ne mora da znaci...u drugoj sobi imam isto Samsung LCD 46`a ali je premium model bio, top u to vreme oko 1200e placen , 10 god star, 24/7 je upaljen.
Kvar moze biti u drajveru ili samim segmentima LED iza panela. U svakom slucaju vrlo isplativo i lako za popravku. Cena popravke zavisi od servisera do servisera, ali realna cena popravke je nekih 30eur.
Lepo ljudi odradili sta je do njih, i ono sto su garantovali..Radio toliko koliko su naznacili i molim lepo. Sve je preko je besplatno, znaci cist bonus.
Nosi kod majstora Šanjike. 063/531-706. Boljeg elektroničara i sposobnijeg majstora za tu oblast u Ns nisam upoznao. Ako čovjek ima vremena, prva preporuka. Ako on ne može, dobićeš broj od još jednog majstora, ali prvo ga moram pitati da li mogu da ostavim njegov broj javnoili ću ti poslati na email. Javio bih se ranije, ali prije 10 minuta sam ušao u stan.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.