Nosim se mislju da zamenim fabricki radio u Pezou 307 iz razloga sto mi ovo preko USB trasmitera ne odgovara zato sto ne mogu da menjam pesme,ne rizikujuci da izgubim kontakt na njemu i tako resetujem ga na pesmu broj 1 (a ja sam bio na 150 i nekoj), ne vidim ime pesme, a ni najavu sledece pesme i kada povezem taj transmitor sa mobilnim zvuk je preslab. Konkretno to je ovaj transmitor http://www.ponuda.rs/autoradio__480/xwave-radio-bt65-mp3-wma__5203011
Na fabricki radio ima ulaz samo da Diskove (inace crkao) dok USB i/ili Line in ulaze nema, a oni bi mi bas trebali. Takodje radio je povezan sa displeyem automobila i ima dugmice kod volana za prebacivanje stanica i jacine zvuka.
Dakle moja dva pitanja su: Da li je moguce da Aftermarket radio ostane povezan sa Displeyem i Dugmicima kod volana? Koji radio sa ovim kriterijumima i da ima USB i Line in ulaz predlazete?
Povezuje se na `CD changer` konektor fabrickog media plejera i simulira signal samog CD changer-a.
E sad, ja sam kliknuo bukvalno na jedan od prvih rezultata pretrage samo da bi se na slici lepo videlo kako to izgleda pa ti kopaj dalje, ima toga i kod nas...
Hm, za to nisam ni znao da postoji, dobra je fora. E sad caka je sto pise od 2005 godiste pa na dalje a moj je stariji, moracu da skinem da vidim da li ima ulaz za to.
I to je ok, pod uslovom da ti zavrsava posao posto je u pitanju samo AUX ulaz. To ti je ono: Povezes telefon i on menja media plejer - fabricki ti sluzi samo za pojacavanje/smanjivanje zvuka. Evo ga jos jeftiniji: http://goo.gl/FV8bTZ - zenski ulaz pa mozes i da izbusis rupicu negde na tabli i montiras ga da izgleda skoro kao fabricki (ili na neko, ne tako vidno mesto).
Moj predlog jeste dosta skuplji ali lepo gurnes USB disk i zaboravis da postoji + zadrzavas komande na volanu, prikaz na displeju i ostalo sto ide uz to...
Postoje i (jos skuplje!) varijante sa Bluetooth-om pa telefon povezujes bez kabla.
Ovde vazi pravilo: `kolko para, tolko muzike`, pa sam prelomi sta ti najvise odgovara
...moze da ti uradi bilo koji iole krsen serviser za radio i tv tehniku a gotovo svaki elektronicar koji je barem dva strucna ispita na fakultetu polozio samostalno. To je 15ak minuta posla max. Ulaz se izvlaci sa predpojacala ili pojacala u kasetofonu, tri zice, sest lemova i samo odaberes kako ces i gde da izvuces bananicu koju posle ustekas u telefon/tablet/mp3. To sam uradio na tolilko kasetasa za koje su pricali da mogu samo da se bace jer nemaju ni konektor za CD charger.
i7-950@3.6GHz/GA-EX58 Extreme/Kingston 16GB@1600MHz Sapphire Radeon 7950 3GB Dual-X OC OCZ ARC100 120GB/WD Caviar Green 2TB/Blue 320GB LC Power LC6650GP3 v2.3 650W Gericom GM2600/Philips 220E Cyborg R.A.T.7 & M.M.O.7/Microsoft Natural Ergo
Pa o tome smo pricali. Treba ga ubosti u moj uredjaj, ali problem je sto po linku sa stranog sajta (odakle sam izvukao sliku koju sam linkovao) moj Clarion nema taj ulaz. Do duse Crni Vuk jeste dobro zapazio i sad razmisljam i sam da otvorim moj uredjaj da potvrdim. Ako nije u pravu i to nije prikljucak za CD changer, onda sam u bedaku.
Eh da, ni jedan ne pise da je za Pezo, mada : Which vehicles can the Microlink device be installed in. It is possible to install the Microlink in vehicles from the following manufacurers Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Volkswagen, Seat, Audi, Skoda, Renault and Dacia. Currently, we are working on emulator for Citroen-Peugeot vehicles
:: Što ne uzmeš kao čovek Microlink, pa dobiješ i USB, SD Card, Aux i Bluetooth a košta nešto oko 70 evra ::
posedujem Renault Megane GrandTourer, 2006 decembar. Zamenio sam fabriku sa JVC-KDR 311 (ima tome izvesni broj godina) i sa kablicem sa e-baya, dobio sam komande na volanu I DISPLEY. na displeju doduse samo izbaci broj pesme i ime do 8 karaktera, ali sasvim dosta, da ne sedi beo i prazan
dakle sve je moguce. uredjaj ima aux line in, i usb. na sve to, kod kineza (aliex) sam narucio bt modul za upaljac koji ima aux kablic. tako da sam tu povezao mob radi telefoniranja, i koriscenja navigacije (sygic) i mp3 sa moba u isto vreme...
U koja vozila moze da se ugradi Microlink? Microlink je trenutno moguce ugraditi u vozila programa Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Volkswagen, Seat, Audi, Skoda, Renault i Dacia. Trenutno je u razvoju emulator za Citroen-Peugeot vozila
:: Ovo što sam pominjao ima kod nas u Beogradu da se kupi i instalira :: :: http://www.microlink.rs/index_sr.ph :: :: Pozovi ih pa proveri sa njima jel može.. :: :: ::
:: posedujem Renault Megane GrandTourer, 2006 decembar :: Zamenio sam fabriku sa JVC-KDR 311 (ima tome izvesni broj godina) i sa kablicem sa e-baya, dobio sam komande na volanu I DISPLEY. na displeju doduse samo izbaci broj pesme i ime do 8 karaktera, ali sasvim dosta, da ne sedi beo i praza :: :: dakle sve je moguce. uredjaj ima aux line in, i usb. na sve to, kod kineza (aliex) sam narucio bt modul za upaljac koji ima aux kablic. tako da sam tu povezao mob radi telefoniranja, i koriscenja navigacije (sygic) i mp3 sa moba u isto vreme.. :: :: ::
Jbg, nisam video da ne može u PSA grupu. Ako možeš da prežališ onaj daljinski iza volana stavi neki after market sa USB-om ili SD karticom i uživaj, samo nadješ model koji recimo menja boje i LCD-a i dugmića da bi podesio na ista kao na komandnoj tabli.
update, proverio sam ponovo i moj Clarion moze da podrzi CD changer. Nasao sam coveka koji je ponudio da za 45e sa ugradnjom proda USB i Aux prikljucak. Sad samo da dodje ponedeljak.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.