Povezao sam racunar sa TV-om, preko HDMI kabla. E sad, zvuk mi se reprodukuje sa zvucnika sa racunara umesto sa TV-a.
Verovatno ja nisam izabrao neku normalnu opciju povezivanja pa zato ne radi, ali da pokusam da objasnim.. Zelim da koristim TV samo za pustanje filmova.. A pustim film na desktopu racunara i onda samo prevucem u desnu stranu, van desktopa i onda postaje vidljiva slika na TV-u...
Graficka karta je: AMD RADEON 7790 MSI 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/128BIT/R7790-1GD5
Slična varijanta, ali je samo TV povezan, bez monitora
04.05.2016. 14:02
status: user broj poruka: 207
Imao sam različita iskustva, nekad proradi odmah ok a nekad moraš da čačkaš po opcijama. Takođe AMD kartica. Probaj sledeće: Desni klik na ikonicu za zvuk, desno dole na taskbar-u pored sata. Opcija - Playback devices Trebalo bi da imaš: 1) Speakers 2) TV (ili nešto vezano za HDMI)
Verovatno su zvučnici čekirani (zeleni krug). Možeš da njih desni klik pa disable, trebalo bi automatski da se prebaci na TV.
Svi plejeri (osim HTML5 i Flash za browser-e) imaju mogucnost odabira zvucne kartice u njihovim setovanjima. Npr. imam 3 zvucne aktivne, X-Fi, Realtek (sa ploce) i nVidia HDMi. Za filmove sam u plejeru postavio da mi ide preko HDMI (Tj. pise mi LG TV). I tako mi za filmove ide preko TV-a, za ostalo preko X-Fi na zvucnike (default win kartica).
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Ljudi, sve je ovo tacno sto ste rekli, ali ja bih dodao jos nesto.
Ja koristim i TV (koji koristim kao monitor) i Realtek (samo kao slusalice) u isto vreme, te kad zatreba pojacam TV da cuju i ostali. Znaci obe zvucne da rade u isto vreme.
1. Desni klik na Sound ikonicu dole desno kod sata. 2. Playback Devices 3. Realtek Speakers da bude Default (a ne AMD) 4. Prebacis na tab Recording 5. Desni klik na prazan prosto u listi i kliknes Show Disabled devices 6. Desni klik na Stereo Mix i enable pa zatim Properties 7. Prebacis na tab Listen i ukljucis Listen This Device 8. Za Playback trough this device odaberes AMD. 9. Reset PC i kad upalis dole ces imati opciju da posebno pojacavas TV a posebno Slusalice
Napomena: AMD ili Nvidia ne bitno, bitno samo da je Realtek.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.