Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
dilema oko televizora
STRANA 1 OD 1
jowwa90 dilema oko televizora 18.04.2016. 09:08 T63424

status: user
broj poruka: 152
Postovani, dobar dan!
Imam dilemu oko TV-a. Gledao sam ima raznih modela, ni sam ne znam za sta da se odlucim. Samsung modeli mi se svidjaju a i citao sam da su ekrani dobri. Dajte mi predlog neki.

U igri su mi modeli od 32 inca koje sam prvo i gledao, koji se vrte oko 60hiljada dinara. Ali sad sam gledao i ove 4k modele koji su 40 inca i nesto preko 70 hiljada. Da li se isplati doplatiti toliko, da li je razlika bas znacajna? Dajte mi neke preporuke iz obe klase i ako mozete molim Vas predlozite nesto dobro, posto ih ima dosta :D :D Hvala :D
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 18.04.2016. 09:34 #617415

broj poruka: 12794
32 za 60.000? Pa nije 2007. godina, 32 inča su uglavnom oko 250 evra...

4K ti ne treba generalno jer nemaš sadržaj u 4K rezoluciji koji ćeš gledati, na prste mogu filmovi da se nabroje u 4K rezoluciji.

Za 60.000 možeš 42 inča sigurno da uzmeš...

jowwa90 .. 18.04.2016. 10:35 #617416

broj poruka: 152

Gledao sam 32 inca koji imaju smart funkcije i ostale napredne opcije. Da li ti za 250e podrzavaju sve?
Citao sam da 4k ima odredjenu upscaling funkciju, da li je to znacajno?

42 inca mi je previse, nije mi soba tako velika...

MACHINE Ne znam ni 10% ljudi 18.04.2016. 12:08 #617419

broj poruka: 5704
koji koriste SMART funkcije, to je promasena investicija. SMART ne TV-u pa i nema neku upotrbnu vrednost

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

gilopile ... 18.04.2016. 12:34 #617420

broj poruka: 9459
Ja ne znam ni jednog koji koristi nesto od toga, a dali za TV-e i do 1000eu. Zali Boze bacenog novca. Ako vec treba nesto vise, onda napravis HTPC mITX ili kupis nekog Androida ( sada su dzaba quad core/2GB RAM...) i pevas.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

djokosrb Sto se tice TV-a od 32 inca 18.04.2016. 13:10 #617422

broj poruka: 6875
Sto rece Daum danas za 250evra mozes da uzmes tv da padnes na dupe, naravno kod `Madjara`, sigurno ne kod nasih pilicara.

Ja licno ne vidim svrhu SMART opcije, a tek ni 4K modela. Sta znam...

Ja sam sebi ovako nesto gledao, posto mi je crkao skoro u sobi jedan stari:

http://www.kupujemprodajem.com/AkcijA-LG-32LF561v-AkcijA-32553127-oglas.htm?filter_id=48372562

LG garancija vazi kod nas, tako da je to jos samo jedan plus.
To je neki moj savet, ostatak ostavi za nesto korisnije.

Dete Partizana

Seerauber re 18.04.2016. 13:58 #617423

broj poruka: 946
gledam tv od 40` sa 3 - 3,5 m i nesmeta mi, nije prevelik, mislim da možeš slobodno da uzmeš 40` i to LG sa IPS panelom od ovih i mađarske ili sony:
https://www.bcgroup-online.com/televizori/sony-kdl_40r450c-led-full-hd-31268

slažem se da je smart opcija bacanje para, uglavnom svi koji kupe probaju i nikad više ne koriste

Daum Re: .. 18.04.2016. 14:05 #617424

broj poruka: 12794
Smart? Šta će ti to, youtube i skype imaš na kompu, povežeš komp na HDMI i imaš smart TV. Marketinško mazanje, ništa više...

::
:: Gledao sam 32 inca koji imaju smart funkcije i ostale napredne opcije. Da li ti za 250e podrzavaju sve?
:: Citao sam da 4k ima odredjenu upscaling funkciju, da li je to znacajno?
:: 42 inca mi je previse, nije mi soba tako velika..
phoboskv Re: .. 18.04.2016. 14:22 #617425

broj poruka: 940
TV nikad nije prevelik! Dijagonale nikad dosta

65` sa 2.8 - 3m ... pozz

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

:: Gledao sam 32 inca koji imaju smart funkcije i ostale napredne opcije. Da li ti za 250e podrzavaju sve?
:: Citao sam da 4k ima odredjenu upscaling funkciju, da li je to znacajno?
:: 42 inca mi je previse, nije mi soba tako velika..
Dexter013 @jowwa90 18.04.2016. 14:55 #617427

broj poruka: 17093
Bacas pare realno za tu dijagonalu...

42 ince ti je previse?
U smislu nemas gde da ga stavis ili ne volis toliko veliko?

E sad ako:

nemas gde da ga stavis, ima mesta za 32 bice i za 42 malo tamo vamo utegni pomeri,
ne kupujes tv svakih 2 meseca pa kao nije ni bitno, uzmi kako valja i zavrsio si.

Ako ne volis, da li volis bioskop i zasto?

Sve te budalastine smart 4d kurac palac neces koristiti nikada , sve se svede na tv, dakle gledas televiziju ili filmove za kompa i cao zdravo, a blenes u mali ekran sto je jedino bitno zar ne?

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Patriot 240gb +HDD 500gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Natec RX22
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp ... 18.04.2016. 19:27 #617434

broj poruka: 1368
Ne slazem se sa konstatacijom da je SMART bacanje para. Cist primer cu da navedem: Nakacim lap preko hdmi na isti i pustim 1080p klip i pojacam do daske i lap i tv = isto kao da sam preko yt app na smartu preko moba pustio isti taj klip i jasno vidim da je FHD (1080p). Jos kad zaredjas na fonu tj. youtube appu queue koji traje lupam 2 sata (bez potrebe logovanja na isti - mislim na youtube app na mobu) - kog kurcevog djavola ne dodati tih 100-150 eur ako je i toliko za smart tv. To sto su OSAKATILI J(U) seriju Tizenom a i unistili zavrsnu obradu same J(U)6xxx serije je definitivno znak da su teski govnari kao firma, a na proslom F6200 (dijagonale i ostali parametri su nebitni, bitno je da su na oba FHD samsung paneli) koji je bio nekih 52-3 crvene u tehnomaniji sa sve smart kurtonima sam se posteno nagledao bd remuxa, 720p, naslusao Youtubea, i i dan danas zalim sto jos onda nije bilo para za isti vece dijagonale. O zavrsnoj obradi i materijalima da ne pricam, 70% alkoholom sam ga cistio redovno, ma nema koju hemiju nisam probao i na okviru oko panela i na stalku i na panelu ... Panel redovno cistio alkoholom, sipam u bocicu, nastrcam ceo panel i brisem pamucnom belom majicom i bukvalno NOV panel... A ovo novo govno probaj da prebrises necim jacim od destilovane/obicne vode (mislim na sve osim panela) ili Philipsovog spreja - link u zagradi (https://goo.gl/kT172S) pa ces morati da na tih 85 crvenih dodas jos 13 za okvir panela, ukrasnu lajsnu ispod okvira i nogice tj. postolje.
Serem im se u celu Juznu Koreju. A firmware ne pustaju 2 meseca. Media player laguje kad ga bacas sa 1 na 5tu pesmu ma kog formata. Navigacija kroz film traje beskonacno. UI odvratan od prvog dana. Ne znam ni kome da ga zavalim a ima preko godinu i po garancije. Jedino sto valja na njemu je brutalni 120Hz panel, ok crna boja, po coskovima jedva primetno da je tamnije nego po ostatku kad je bela slika, brutalni zvucnici za jedan TV sa sve woofercicima (cuje se bass jbt). DA BI TO SVE GOVNARCINE IZ SAMSUNGA OSAKATILE UZASNIM UI-JEM, TIZENOM I KATASTROFALNIM MATERIJALIMA (OKVIR, LAJSNA, NOGICE)... Jos ja iskljucio Instant On cisto da se QUAD CORE slucajno ne zamori... TREBA MU 15-20 SEKUNDI DA ODREAGUJE NA VOL UP/DOWN nakon paljenja a stari F6200 - - - O D M A H... Al dobro... Nece ni on vecno da traje, cenim da ce vec u garantnom roku nesto da se zapali unutra tako da mi se jebe. Vraticu sad lepo instant on, usrani boot logo se nece prikazivati nadam se kada zabaguje, sm(a)rt hub je odavno iskljucen da se automatski pali i to je to. Uglavnom BEZITE OD J(U) SERIJE I TIZENA GLAVOM BEZ OBZIRA. KURCU NE VALJA.

Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka

Predrag55 Smart 18.04.2016. 19:35 #617436

broj poruka: 261
55` i veoma sam se brzo navikao. Sada bi moglo i veće.

Od `smart` funkcija koristim muzički plejer i WiFi.

Uključen DLNA ili već kako se zove i na kompjuteru samo desnim klikom na
Cast to device -> Samsung55 i to je to, Nema HDMI kabl od 10 metara itd.

Pitanje: Kako preko ove funkcije da prenesem i titlove? Ako neko ima iskustva?
dbqp Re: Smart 18.04.2016. 19:47 #617438

Ima leka tj. programa a kako se zove i steluje da ne aka cpu/gpu bas necu da ti kazem iz inata. A radi mi na oba TVa tj. preko istog vidim preko oba TVa sve sto vidi i Windows Explorer/Total Commander ili neki treci. Naravno, od media fajlova. Prijatno vece i gledaj da ti iduci televizor bude 75`` SUHD, jebes to sto kosta ko polovan Golf 5 GTI u TOP STANJU. Mada cenim da ti ni auto nije nista spektakularno sporiji od istog.

Tako da: Steluj. Ili kako to nemci kazu Einstellungen.

:: 55` i veoma sam se brzo navikao. Sada bi moglo i veće
:: Od `smart` funkcija koristim muzički plejer i WiFi
:: Uključen DLNA ili već kako se zove i na kompjuteru samo desnim klikom n
:: Cast to device -> Samsung55 i to je to, Nema HDMI kabl od 10 metara itd
:: Pitanje: Kako preko ove funkcije da prenesem i titlove? Ako neko ima iskustva?
pajsgudgud SMART da... 18.04.2016. 22:09 #617442

broj poruka: 3741
evo recimo bebcu pustam deciju muziku preko moba na tjub na LG smartu, a lezimo na krevetu/patosu i igramo se. Ne moram da skacem svaki cas do kompa da menjam. Drugo ako bas treba da pustim film sa kompa imam lepo opciju stream na win10 i vozi misko. Bez kabla jelte.

LG konkretno ima i zgodnu aplikaciju za pretvaranje telefona u daljinac. Savrsena stvar za kada ne znas gde ti je pravi daljinac plus radi deset puta bolje pri unosu teksta. Brauzer za net...sto da ne, ponekad pustim southpark. Da li sam napomenuo da lg aplikacija omogucava strimovanje slike sa tva na telefon? Nisam? Isto super opcija kada uspavate klinca u sobi, ugasite ekran i zvuk i odete u drugu prostoriju i na miru gledate neku emisiju na telefonu. Zena i ja redovno gledamo kesica na telefonu jer se malac ukomira do devet sati u sobi gde nam je tv. Apsolutno sam protiv opcije da u isto vreme mora da radi i tv i racunar. Sto sam onda kupovao smart???

Naravno jos jedan razlog zbog kog ne treba povezivati racunar kablom sa tvom je i taj sto imas usb portove pa lepo pljunes film sa titlom na flesku, tv sam prepozna titl odradis mu samo regionalizaciju titla i bez greske izbacuje čćšđž. Prava uživancija. Računar ugašen.

Pored filmova ide i stream muzike sa kompa. Mislim da se aplikacija zove plex. Slika ide preko tva pristupas kompu pretražuješ muziku, praviš liste, a sve putem telefona.

Na kraju, još nisam stigao da vidim ali kum je pazario Asusov ruter sa hddom. Pričali smo jednom na tu temu. Čini mi se da je opcija da je hdd šerovan na mreži i da mu računar pristupa kao skladištu i kada je računar ugašen pristupaš hddu preko tva najnormalnije.

Pametnome dosta :).

EDIT: sad tek vidim da je korisnik petar u mnogo kraće opisao prednosti smarta. Da dodam to sa titlovima i mene interesuje. Naravno uvek ostaje opcija fleške.
support normality

GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 560Ti, Chieftec modular 750W.

-ShonE- Re 18.04.2016. 22:23 #617445

broj poruka: 3529
SMART je odlicna stvar koju redovno koristim, sto gore kolega rece pustis preko moba i tube-a bilo sta ocas posla direktno na TV.
Sve serije koje gledam i skidam na kompu, preko SmartShare-a pustam na tv-u bez da se zezam sa externim flash-om ili hdd-om, odlicna funkcija zaista.

Sto se velicine tice, ja 55` gledam sa 2,5m i savrseno mi je, mada mi je krivo sto nema vise 4K sadrzaja, onda bi kupovina 4K tv-a bila potpuno opravdana a ugodjaj bio jos bolji.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium+Z-5500

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp Re: SMART da... 19.04.2016. 00:40 #617449

:: evo recimo bebcu pustam deciju muziku preko moba na tjub na LG smartu, a lezimo na krevetu/patosu i igramo se. Ne moram da skacem svaki cas do kompa da menjam. Drugo ako bas treba da pustim film sa kompa imam lepo opciju stream na win10 i vozi misko. Bez kabla jelte.

Onoj seljacini odozgo nisam hteo da pisem o kom IZUZETNO KVALITETNOM DLNA programu se radi, ali tebi cu reci iako ti mozda ne treba - UMS - universal media server... Konfigurises ga kako treba (prvo te pita da li su racunar i televizor(i) vezani preko WLAN ili LAN, znaci ako ti je TV vezan KABLOM za ruter a PC takodje, kazes LAN ako je pak komp vezan LAN kablom a TV WiFi-jem moras mu reci da je WLAN... E onda samo sta preostaje je da dodas exceptions da ti on sam u cilju smanjenja bandwidtha tj. da bi zauzimao sto manje protoka sto JEBENO LEPO OPTERECUJE SVAKI CPU, od i3 do i7, a ja na lapu imam grejalicu i7-4700MQ i dok nisam dodao exceptions za .mkv. .mp4 i sta sve vec ne - nisam mogao film da odgledam a da ne procesor ne radi na 80-85 stepeni a pritom ventilator sisti kao da ce svakog trenutka da eksplodira. Kad se unesu exceptionsi za sve poznate video/audio formate odnsono extenzije - nema problema, bukvalno komp samo ``sprovodi`` do TV-a ono sto je na folderima koje mozes da biras, ja odaberem i C: i D: particiju pa lepo listam gde ima muzike pustim muziku gde ima filma pustim film, ali opet mi nekako draze da BD REMUX gurnem na neki EXT HDD ili USB flash od 64 GB (jos nisam video BD REMUX veci od 50 GB koliko iznosi velicina BluRay diska) i to je to sto se tice strimovanja sa kompa na tv odnosno DLNA... Sve ide preko rutera ili AP-a i rutera i najsigurnija veza je KABL. Dobijes lepo u listi Source-ova (makar na Samsungu ne znam kako je na eLGe-u Universal Media Server sa sve svojom simpaticnom ikonicom, udjes u to i vozis).

:: LG konkretno ima i zgodnu aplikaciju za pretvaranje telefona u daljinac. Savrsena stvar za kada ne znas gde ti je pravi daljinac plus radi deset puta bolje pri unosu teksta. Brauzer za net...sto da ne, ponekad pustim southpark. Da li sam napomenuo da lg aplikacija omogucava strimovanje slike sa tva na telefon? Nisam? Isto super opcija kada uspavate klinca u sobi, ugasite ekran i zvuk i odete u drugu prostoriju i na miru gledate neku emisiju na telefonu. Zena i ja redovno gledamo kesica na telefonu jer se malac ukomira do devet sati u sobi gde nam je tv. Apsolutno sam protiv opcije da u isto vreme mora da radi i tv i racunar. Sto sam onda kupovao smart??

I Samsung ima svoj PEEL ili nekada zvani Smart Remote, kojim bukvalno mozes da kontrolises SVE ZIVO od TV-a, STB-a, OGROMNOG BROJA KLIMA (izostaje na zalost nesrecni Vivax), itd. itd. Za unos teksta preko njega ne znam, radije na TV nakacim bezicnog misa i tastaturu, i uredno ih vidi iako su tako reci preko jednog dongle-a odnosno Logitech receivera. Dakle, SMART TV je ujedno i neka vrsta KOMPJUTERA :) Sto defakto jeste jer fura neki OPERATIVNI SISTEM. Inace i SCREEN MIRRORING (to sto zoves strimovanjem slike) je odavno poznata fora kod Samsunga, i mnogo sam je voleo dok nisam skapirao kolika LAGCINA nastaje izmedju onoga sto je na ekranu telefona i onoga sto je na ekranu TV-a. Tako da to odavno ne koristim. Ali strimovanje slike sa TV-a na FON??? Pobogu covece jesi li cuo slucajno nekad za D3GO aplikaciju??? Mnogo bolje od strimovanja slike i pritom ti ne treba nikakav TV, ono sto imas na D3-jevima (imam ih 2) to imas i na D3GO bilo za mobilni bilo za komp.

:: Naravno jos jedan razlog zbog kog ne treba povezivati racunar kablom sa tvom je i taj sto imas usb portove pa lepo pljunes film sa titlom na flesku, tv sam prepozna titl odradis mu samo regionalizaciju titla i bez greske izbacuje čćšđž. Prava uživancija. Računar ugašen.

Samo sto ne mozes da stelujes nista osim velicine slova. Font, border, senka, boja, - FORGET.
:: Pored filmova ide i stream muzike sa kompa. Mislim da se aplikacija zove plex. Slika ide preko tva pristupas kompu pretražuješ muziku, praviš liste, a sve putem telefona

Zove se UNIVERSAL MEDIA SERVER. Pise gore. I radi nikad bolje.
dbqp nastavak... 19.04.2016. 00:41 #617450

:: Na kraju, još nisam stigao da vidim ali kum je pazario Asusov ruter sa hddom. Pričali smo jednom na tu temu. Čini mi se da je opcija da je hdd šerovan na mreži i da mu računar pristupa kao skladištu i kada je računar ugašen pristupaš hddu preko tva najnormalnije.

E sad da bacam 200-300-400 evra za ruter i hdd - hvala lepo brale, cim on vidi EXT HDD - meni dovoljno. Makar jedan od ova dva. Tj. oba ga vide, ali ovaj J(U)gosloven nece da pusta nista sa njega. Mnogo mu 500 GB jbg.

:: Pametnome dosta :)

Sa time se apsolutno slazem.

:: EDIT: sad tek vidim da je korisnik petar u mnogo kraće opisao prednosti smarta. Da dodam to sa titlovima i mene interesuje. Naravno uvek ostaje opcija fleške.

Sto se titlova tice, kao sto rekoh, ni SAMSUNG ni LG nisu ludi u glavu da ti dopuste da imas ono sto ti nudi MPC-HC i da stelujes boju, visinu, sirinu, font, i sto raznih picki materinih vezanih za sam titl. Samo se podesava velicina slova i encoding - i tak oce ostati. Zato u tu svrhu ipak bolje je imati HTPC od 150-200 i TV od par 50tina evra manje nego biti zavisnik od toga da li ce sledeci firmware ocitavati ext hdd, da li ce lagovati muzicki plejer, itd. Youtube, AccuWeather, TuneIn Radio i eventualno Osmatrac koji ponekad gledam kad se bas smorim iako su kamere masne i prljave ce uvek raditi kako treba.

Tako da sama svrha SMART-a u sustini i jeste i nije presudna za izbor TV-a. Konkretno, dovoljan je samo TV sa kvalitetnim media playerom (znaci da cita makar te titlove pisljive i pusta te jebene mp3ojke) a sto se Youtube-a tice - ako je to JEDINI ARGUMENT ZA SMART TV, bez obzira sto za nove serije (najnovije da budem precizan) ima NA TONE APLIKACIJA opet ce se svako dovesti u stanje zbunjenosti i razmisljati da li ipak da da tih 100-200 evra vise ili koliko god za Smart Hub na Samsungu ili kako se to vec zove na eLGe-u ili ih lepo ulozi u dobar HTPC i batali kompletnu zajebanciju i sa Firmware-ima i sa njihovim odvratim intefejsima i operativnim sistemima. Da sam znao sta me ceka sa J(U)goslovenom - ne da ga ne bismo kupovali nego mi na pamet ne bi palo, ali jebi ga, decko debil, video TV sa wooferima (koji stvarno do jaja zvuce) ali opet sta mi to znaci ako cu na D3 da gledam pretezno EU NATO propagandu, rasParove, imam reklame na Youtube-tu posle svake 3.-ce ili 5.-te pesme i pizdim zbog toga.

:: support normalit
:: GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 560Ti, Chieftec modular 750W.

dbqp Re: Re 19.04.2016. 00:51 #617451

Pa ti onda u Ameriku, tamo imas UHD kablovsku koliko znam. Samo jebi ga - nema masnih zutih cirilicnih titlova na srpskom jeziku. :)

Cuj 55 inca odnosno 140 cm dijagonale sa 2.5 metra? Koliki ti je razmak izmedju ociju - 15 cm ili si ekstremno razrok lik? Boze me sacuvaj. Meni i ovih 40 mnogo. Taman da popuni rupu u namestaju. Veci ne moze da stane i da hocu osim da komplet menjam dnevnu sobu i namestaj. A to ne bih radio sve i da imam para za 75 inca tv i ne znam kakav namestaj. Prosto jer necu da budem rob Samsunga, LG-a, JUZNE KOREJE, NATO PAKTA, EVROPSKE UNIJE I VUCICA PEDERA.

Trebalo je umesto SRBIJA POBEDJUJE da slogan bude ZNA SE KO POBEDJUJE. Usta ga jebem pickousta.

:: SMART je odlicna stvar koju redovno koristim, sto gore kolega rece pustis preko moba i tube-a bilo sta ocas posla direktno na TV
:: Sve serije koje gledam i skidam na kompu, preko SmartShare-a pustam na tv-u bez da se zezam sa externim flash-om ili hdd-om, odlicna funkcija zaista
:: Sto se velicine tice, ja 55` gledam sa 2,5m i savrseno mi je, mada mi je krivo sto nema vise 4K sadrzaja, onda bi kupovina 4K tv-a bila potpuno opravdana a ugodjaj bio jos bolji
:: i7 6700K + Noctua NH-D1
:: GTX980ti Gigabyte G
:: MSI Z170A Krait Gamin
:: Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savag
:: Dell U2515H + LG D2343 3
:: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB
:: Thermaltake Urban S71 + CM V85
:: Creative X-Fi Titanium+Z-550
-ShonE- @dbqp 19.04.2016. 09:10 #617458

broj poruka: 3529
Nisi mi vredan ikakve diskusije.
Ali ako te bas zanima progooglaj malo sta kazu pametni ljudi koji su smislili i patentirali THX sertifikat, pa i ovi iz LucasArts-a, sa koje razdaljine se koja dijagonala gleda ako hoces pravi ugodjaj.

EDIT:
Po THX-u:
35 inch class TV = 3.5-5 feet away (106 - 152 cm)
40 inch class TV = 4-6 feet away (122 - 182 cm)
50 inch class TV = 5-7.5 feet away (152 - 228 cm)
60 inch class TV = 6-9 feet way (183 - 274 cm)

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium+Z-5500

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ICEsd re: 19.04.2016. 10:22 #617459

broj poruka: 2157

Smart tv extra stvar, problem je sto su ljudi kod nas toliko pismeni da ne znaju ni da se potpisu kad treba a ne da koriste sve funkcije koje smart tv ima. Uglavnom se kupuju zbog onog Smart i cene da se pokazu kod komsija da crknu od muke.

Sto se diagonale tice, zavisi ti od udaljenosti od tv-a, 32` nekakav optimum, 40` za malo vecu udaljenost. Jos jedan plus kod 32` je sto tv mozes da koristis kao monitor.

Sto se cene tice gledaj sto bolji ekran da ima, znaci da ne koci sliku kad pustis full HD film ili neki klip ( kad kazem koci, kad gledas klip na tv izgleda kao da daje manje od 25 fps-a ), vidjao sam par modela koji su papreno skupi a slika se vuce po ekranu.

Sto se tice digitalne televizije kod nas: ona je analogna :), tj. rezolucija koju nasi kablovski distributeri emituju je 570i evo i linka:

https://en.wikipedia.org/wiki/576i

Znaci analogna televizija u digitalnom signalu, samo par kanala ima full HD sa 5.1 zvukom ( 5 kanala kod mene ) tako da nemoj da ocekujes neku kristalno jasnu sliku, nije problem do Tv vec do kablovskog distributera, tek kad pustis full HD kanal vidis kolika je to razlika.
repsi re 21.04.2016. 13:52 #617523

broj poruka: 1276
Po meni uopste nema smisla uzimati 4k na 40-42`, jedino ako ces sedeti stvarno blizu. Moj ti je savet da bolje uzmesh malo kvalitetniji 40-42 ili 32` sa dobrim panelom, osvezhavanjem, bojama itd nego da jurish 4k na tako maloj dijagonali. Ne mogu ti preporuchiti panel jer nisi rekao ni koje su ti preference ni sta bi radio/gledao na tv-u. Iskreno ovi shto vuku od madjara jesu znatno pristupachniji po ceni od nashih kokoshki (pilitji davno operjali), ali znam da se mozhe josh dosta jeftinije proci ako bi ishao sam po to.

P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d5000
G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing seat

profil oko panela 22.04.2016. 09:09 #617536

broj poruka: 351
Kako da prilikom kupovine znas koj je panel samsugu zapao

Predrag55 Samsung Tip panela 22.04.2016. 10:09 #617537

broj poruka: 261
Na daljincu:

Info-Menu-Mute-Power

Dobiješ info i gledaš `Option`

55A1UU8EH

55 — inches, the screen size
A — panel manufacturer (A = Samsung. P = CMI. R = AUO. S = Sharp. D =CMO. H=Sharp. S=Sharp )
1 — frequency (6 = 50/60 Hz. 1 = 100/120 Hz. 2 = 200/240 Hz)
U — panel coating (A = AntiGlare. U = Ultra Clear)
U — resolution (F = Full HD. U = UHD)
8 — 1st, 2nd panel and so on (1st = 0. 2nd = 1 ...)
EH — backlight unit (S = Single side LED. V= Two side Edge LED. EH= Even Horizontal . RH= Rounded Horizontal )

dbqp Re: Samsung Tip panela 22.04.2016. 19:21 #617551

Inace cacnes li nesto u tom meniju osim factory reseta - LOGUJE SE SVE I AUTOMATSKI GUBIS GARANCIJU, A DOBRE SU TI SANSE DA GA ZAUVEK USPAVAS AKO CACNES GDE NE TREBA

:: Na daljincu
:: Info-Menu-Mute-Powe
:: Dobiješ info i gledaš `Option
:: 55A1UU8EH
:: 55 — inches, the screen size
:: A — panel manufacturer (A = Samsung. P = CMI. R = AUO. S = Sharp. D =CMO. H=Sharp. S=Sharp )
:: 1 — frequency (6 = 50/60 Hz. 1 = 100/120 Hz. 2 = 200/240 Hz)
:: U — panel coating (A = AntiGlare. U = Ultra Clear)
:: U — resolution (F = Full HD. U = UHD)
:: 8 — 1st, 2nd panel and so on (1st = 0. 2nd = 1 ...)
:: EH — backlight unit (S = Single side LED. V= Two side Edge LED. EH= Even Horizontal . RH= Rounded Horizontal )
profil nisi shvatio pitanje 22.04.2016. 20:13 #617553

broj poruka: 351
Kako da prilikom kupovine znas koj je panel samsugu zapao....
covek gore kaze gledaj sto bolji ekran, samsung u recimo moj tv ugradjuje 4 vrste panela(koliko sam nasao po forumima).
nikako ne mozes da znas da li kupujes kinesko sranje ili nesto drugo. meni naravno zapao kinez CMO.Slika je bila ocajna do izlaska novog firmvera, sada je zadovoljavajuca.
sve u svemu kineski samsung ue40h50003 placen 350e i nije toliko los.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs