Pozdrav, pokusavam da povezem ali ne radi... Ovako, setup je sledeci, hocu da povezem smart TV preko optickog izlaza sa zvucnom karticom u kompjuteru(Creative X-FI extreme music) na koju su povezani 5.1 zvucnici. Znaci hocu da mi tv program ide preko kompjuterskih zvucnika. Kupio sam opticki kabl (jedan kraj je toslink uticnica za tv, a na drugom kraju je 3.5mm uticnica koja ide u zvucnu karticu). Znam da moja zvucna ima takozvani FlexiJack (to je Digital I/O ili ulaz za mikrofon). Ubo kabl, u drajverima podesio da je to Digitalni ulaz umesto difoltnog mikrofona, ubo kabl u TV, podesio na TV-u da je Sound Out external speakers...i jedno veliko NISTA se desava. Jel neko probao nesto slicno i da li je uopste moguce da ovo proradi?
Nego lepo kvalitetni činčevi, neko fino pojačalce, neki fini zvučničići i au pičku materu. Jes sad ćeš pališ komp svaki put da bi gledao ReTeEs i ostale NATO kanale. Molim lepo. Što ih i dan danas (činčeve) stavljaju na najnovije serije televizora? Nije to toliko HD zvuk koliko ti zamišljaš ni preko STBa ni preko DVB-T2 a naročito ne preko analogne TV da bi se ti mlatio sa optikom. Vrati kabl gde si kupio i oprosti se od svoje svetle ideje.
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
Ima 2 opticka ulaza i brdo sranja usput a ne kosta ni ljubicantsvenu http://www.player.rs/economy/onkyo-tx-sr444-black/pro/7733 Pitaj u playeru sta od kutija da metnes na njega i slusaj RTS HD u `HD` zvuku hahahaha I to preko SMRT Televizora
Daj ne budi smešan... Pa za ove pare imaš KRŠVAX 42 inča da se nagledaš ti i cela porodica
Jeste, tv je na zidu, odmakao sam ga i ispravio kabl i nista. Nisam planirao da investiram u pojacalo, nego da isprobam sa postojecom tehnikom koju posedujem da li ovo uopste funkcionise, jedina investicija je kabl od 400 din. E sad sto nece, mozda treba neki kvaliteniji kabl, ko ce ga znati?
Ma kabl 100%... Investiraj i u kutiju bensedina dok ti sve to `ne proradi`
:: Jeste, tv je na zidu, odmakao sam ga i ispravio kabl i nista. :: Nisam planirao da investiram u pojacalo, nego da isprobam sa postojecom tehnikom koju posedujem da li ovo uopste funkcionise, jedina investicija je kabl od 400 din :: E sad sto nece, mozda treba neki kvaliteniji kabl, ko ce ga znati :: :: :: ::
Tako je! Po mogucnosti, zagutaj 2 od po 10mg sa 1dl vinjaka i dobices preko optike i zvuk i sliku :)
Salim se...Pokusaj da nadjes drugi kablic, jer je moguce da je u tom kvrcnulo vlakno od tog savijanja...Najbolje je da nadjes one sa dzekovima pod `L`, tako da ti nece praviti problem mali prostor izmedju TV i zida.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Polako druze... Opicki ulaz,i opticki izlaz, nije isto... Ta kartica ima ulaz za mikrofon, ali za optiku ima izlaz. da bi povezao opticki ulaz treba da uradis sledece...
Treca vatijanta,da povezes kompletnu konzolu koja ide na xfi platinum,i slicne varijante,koje su iste kartice kao i tvoja,samo dolaze sa tom konzolom...
Mada ja licno sam imao sve moguce varijante creative kartica, doduse ja sam u hi - fi vodama, trenutno imam externu zvucnu karticu xonar u7,i na nju da nakacim dac. najbolje sto sam imao je xonar stx,i to je zaista klasa za sebe . Naravno, skuplje dac uredjaje i da ne spominjem,to vec zvuci nestvarno dobro. Audio interfejse za studio najbolje zaobilaziti jer imaju ravan frekventni opseg,i takav zvuk jednostavno nije preporucljiv za nekoga ko zeli da uziva u slusanju muzike i slicno.... recimo, konkretna kartica koju ti imas,nema donjeg basa,visoki su katastrofa,sveukupno zvuk mi je bio ocajan, cistu reprodukciju sam dobio tek sa prodigy 7.1 hifi karticom,ali to je studijska kartica, kasnije sam uzeo stx,i dobio donji bas,separaciju instrumenata,prelep detaljan zvuk,siru zvucnu sliku,ma ostao sam zatecen, i jednostavno izvor zvuka je jako bitan,kao i svaka karika u sistemu - izvor,kablovi,pojacalo,zvucnici . Recimo,skoro sam menjao pojacalo,i covek mi je menjao kablove za napajanje ( osnovni kabal koji je isao u pojacalo je bio malo bolji nego od onoga koji dolazi uz kompjutersko napajanje ) , pa mi je povezao ovaj koji sada imam,koji je pravljen,ima izolaciju,i pozlacen konektor koji ide u uticnicu, i jos jedan,samo jos deblji,i jos skuplji. Znaci kako je stavio taj ogromni debeli skupoceni kabal,odmah smo culi poboljsanje u basu. Tako da svaka karika u sistemu je od znacajne vaznosti !
ne znam sta imas povezano,i kakvi su ti 5.1 zvucnici, ali moj savet bi ti bio da prodas tu zvucnu,i uzmes za pocetak neku noviju sa jacim snr-om,tj da odnos signal sum bude veci od 100db,ili jos bolje veci od 110db,da ima sto bolji dinamicki opseg,itd.skupi uredjaji idu oko 120db,tako da tezi sto blize tome...
Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.
:: Pozdrav, pokusavam da povezem ali ne radi.. :: Ovako, setup je sledeci, hocu da povezem smart TV preko optickog izlaza sa zvucnom karticom u kompjuteru(Creative X-FI extreme music) na koju su povezani 5.1 zvucnici. Znaci hocu da mi tv program ide preko kompjuterskih zvucnika. :: Kupio sam opticki kabl (jedan kraj je toslink uticnica za tv, a na drugom kraju je 3.5mm uticnica koja ide u zvucnu karticu). Znam da moja zvucna ima takozvani FlexiJack (to je Digital I/O ili ulaz za mikrofon). Ubo kabl, u drajverima podesio da je to Digitalni ulaz umesto difoltnog mikrofona, ubo kabl u TV, podesio na TV-u da je Sound Out external speakers...i jedno veliko NISTA se desava. :: Jel neko probao nesto slicno i da li je uopste moguce da ovo proradi :: :: Hvala
Zvucna ti ima Digital IO samo za koaksijalni kabl, na tom FlexiJack portu.
Za optiku ti treba bracket za zadnji deo kucista, koji se kaci na SPDIF IO konektor na zvucnoj ili Digital IO module, koji ide na 5.25` slot prednjeg dela kucista (gde ide DVD drajv i sl.), a kaci se na SPDIF IO i AD EXT konektore na zvucnoj.
To je jedini nacin da nakacis optiku sa TVa na zvucnu.
Inace, postoje i ugaoni Toslink konektori za opticke kablove. Bas namenjeni za tu svrhu, kada je TV nakacen na zid ili za bilo koji uredjaj koji je blizu zida.
Kada sve to sredis, moras da ukljucis u Control Panelu Digital I/O pod Jacks -> FlexiJack opcija i na Digital I/O opciji moras ukljuciti Enable bitmatch recording, zbog sinhronizacije clocka prema risiveru. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Izgleda da ipak nećeš moći da uradiš ovo što si naumio, nakon malo više istraživanja, ispada da tvoja zvučna može da ima uključen samo digital ili samo analog, ali ne oba istovremeno
Mislio sam da moze prostim putem da se poveze i da radi...ali to je Creative :( Citao sam za taj originalni Creative modul koga je nemoguce pronaci. Znaci da batalim pricu? Imam Altec Lansing 5100 analogne zvucnike, ako je tacno da ne moze istovremeno i analog i digital onda nista ne pomaze nazalost...samo druga zvucna karta.
Moze analogno i digitalno u isto vreme, ali samo ako je digitalni ulaz u pitanju. Cak moze i izlaz, ali samo ako podesis What U Hear opciju da ide na digitalni izlaz. Ta opcija samo se moze naci na Daniel_K pack drajverima.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Pazi ako nađeš negde jeftino ovaj toslink kabal/adapter koji se kači na ploču zvučne, vredi probati, samo obrati pažnju kao što reče ovaj lik dole na linku imaju dve vrste kablova jedni za input drugi za output
:: Ovaj kabl sam kupio :: http://www.belielektronik.rs/OPTIK-3.5mm-3M?filter_name=opti :: :: Mislio sam da moze prostim putem da se poveze i da radi...ali to je Creative : :: Citao sam za taj originalni Creative modul koga je nemoguce pronaci :: Znaci da batalim pricu? Imam Altec Lansing 5100 analogne zvucnike, ako je tacno da ne moze istovremeno i analog i digital onda nista ne pomaze nazalost...samo druga zvucna karta :: :: ::
Na ovaj nacin ne mozes nikako dobiti zvuk. Ne mozes vezivati direktno digi i/o sa standardnog TRS 3.5 jacka na opticki i/o. Bez odredjenog adaptera takva veza nikako ne moze da proradi. Trebao si da se raspitas pre nego sto si bacio 400 din za kabl. Bez kupovine dodatnog HW-a jedino mozes da povezes headphone out sa TV-a na line in u zvucnoj kartici. Znaci treba ti kabl 3.5 mm TRS (M) - 3.5 mm TRS (M), da bi dobio analogni stereo signal na svojim zvucnicima. Za bilo koju drugu varijantu ti treba ili nova zvucna karta koja poseduje optical i/o ili A/V receiver sa optical i/o ili odgovarajuci adapter na toslink.
Da, nisam se dobro informisao za ovo sto sam hteo da uradim. Znaci ako sam dobro razumeo posto onaj Creative modul sto ide na FlexiJack je nemoguce nabaviti jedino mi preostaje da povezem neki bracket na SPDIF I/O pinove koji su na stampanoj ploci moje zvucne kartice ili negde da iskopam Digital IO module 5.25`` od neke X-Fi Titanijum zvucne. Nesto ovako: http://ebay.to/1RdxNRL Samo ne znam da li ce raditi jer je ovo od Gigabyte integrisanih zvucnih karti.
Imam jos jednu ideju za povezivanje zvuka sa TV-a na graficku kartu. Da li je moguce da zvuk iz TV-a ide preko HDMI ARC konektora na HDMI graficke kartice? Grafika bi u tom slucaju radila samo pass trought na zvucnu i dalje na zvucnike. Da li uopste tako nesto postoji, mislim da je ovo dobra ideja :D. Inace grafika je ATI Sapphire 7970.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647020. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.