Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
I jos jedna - koji TV
STRANA 1 OD 1
milos24 I jos jedna - koji TV 09.02.2016. 08:05 T62922

status: user
broj poruka: 282
Dobar dan svima,

Doslo vreme da se kupi TV, pa mi treba mala pomoc.

Bitno:

1. 55`
2. Kvalitet slike
3. UHD rezolucija (4k, 3840 x 2160, kako ko vec preferira da je zove)
4. HDMI 2.0 (da mogu sa kompa da pustim 4k@60hz)
5. Neki od poznatijih proizvodjaca
6. VESA kacenje na zid
7. cena
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gustav Znam da je ovo VOX ali... 09.02.2016. 10:38 #613695

broj poruka: 90

Za te pare (110-120 hiljada), za tu garanciju, tu dijagonalu, te specifikacije i domace trziste... ne moze bolje. Znam da su nekad (pre 5 i vise godina) neki kudili VOX ali nikako da nadjem po netu skorasnju kritiku koja bi me ubedila u los kvalitet. Ja merkam (skupljam pare) za 65 inca ali da trazim 55 ovo bi mi bio prvi izbor. Usput, da li neko ovde ima iskustva sa ovim novijim (2015.) modelima VOX-a vecih dijagonala?

http://goo.gl/gV3801

http://goo.gl/llJbCw
Adzem ... 09.02.2016. 10:53 #613700

broj poruka: 3797
Ne razumem se u televizore, pa moram da pitam... Koja je svrha kupovati 4k televizor, kada nasa kablovska nema adekvatnu podrsku ni za 720p, a kamoli nesto bolje/jace?

http://valid.x86.fr/cx7btw

xenox Re: ... 09.02.2016. 11:12 #613702

broj poruka: 1400
Kao da samo TV mora na tome da se gleda!
Meni FullHD TV od 39 sluzi kao monitor. Antenu mu nisam ni postavio, a izbacio sam ga i iz input izbora :)
Mogu misliti tek kako pice igrice na 55... i jos 4K...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

:: Ne razumem se u televizore, pa moram da pitam... Koja je svrha kupovati 4k televizor, kada nasa kablovska nema adekvatnu podrsku ni za 720p, a kamoli nesto bolje/jace
::
:: http://valid.x86.fr/cx7bt
Adzem ... 09.02.2016. 11:13 #613703

broj poruka: 3797
Televizor u ulozi monitora, ah da...

http://valid.x86.fr/cx7btw

:: Kao da samo TV mora na tome da se gleda
:: Meni FullHD TV od 39 sluzi kao monitor. Antenu mu nisam ni postavio, a izbacio sam ga i iz input izbora :
:: Mogu misliti tek kako pice igrice na 55... i jos 4K..
ZooLoo ... 09.02.2016. 11:21 #613704

broj poruka: 3975
Upravo tako, 4k je bacanje para, nema toliko podrzanog sadrzaja da bi se isplatilo jer i glupi HD je retkost u banani. 3D je vec stvar izbora i uzitka ali po meni je i to bacanje viska novca. Bolje uzeti neki Smart/Android tv, sto vece rezolucije od poznatih i proverenih proizvodjaca.

Vox je donji deo lestvice tv proizvodjaca, nekvalitetni su i samim tim jeftini, a bednom srbinu pristupacni jer bolje to nego stari kolor tv iz devedesetih..

I najbitnije od svega NE UZIMATI TV KOD NAS, osim ako nemate vezu iz podzemlja, samo KP za kes!

gustav @ZooLoo 09.02.2016. 11:37 #613707

broj poruka: 90

Ovo za Vox mnogi govore ali ja ne videh ni jedan konkretan argument a bas trazim jer sam potencijalan kupac. Ne bih da se zeznem. Da li si imao dodira sa konkretnim modelima novije generacije (kao korisnik, prodavac, serviser)? Ako Vox daje garanciju 3 godine a etablirane firme 2 godine (sa par izuzetaka) onda mora postojati odredjen kvalitet. Trenutno imam Panasonic lcd 42. Sve radi kao podmazano ali hocu mnooogo vecu dijagonalu. Za cenu 2 Vox-a od 65 inca sa garancijom od 3 godine (u zbiru 6 godina) mogu da kupim jedan poznatije marke sa garancijom od 2 godine. Pa ti budi pametan.
ZooLoo ... 09.02.2016. 12:17 #613711

broj poruka: 3975
Pre bih uzeo Sony, Panasonic ili Samsung sa dve godine ali mislim da je daleko vise nego Vox, prvo sam kvalitet panela i izrade do samih detalja. A i kupovinom preko KP-a, ne dajes 30-50% vise domacim pilicarima.
Bobi4ever 32` 1080p ftw 09.02.2016. 12:36 #613713

broj poruka: 4875

Posle 32` 1080p za monitor, ne vracam se na manje!!! :P

4K izgleda bolesno dobro na velikim dijagonalama (55` i vise).

Licno sam video par 82` 4K sa pustenim 4K video sadrzajem i bukvalno sam se raspametio koliko dobro to izgleda.

U pravu su kolege da 4K materijala za gledanje nema mnogo, kao i to da nam je kvalitet TV kanala mahom 720i i tek poneki su 720p.

Ako imas nameru da doticni TV koristis za igre, probaj da saznas koliki je input lag kod doticnog modela, to ti je u sustini i najbitniji podatak ako ces TV koristiti za igre.

Ono sto ti je takodje bitno da saznas je tip panela koji se ugradjuje i koja firma ga proizvodi.

Ipak ne kupujes TV svaki dan.

-ShonE- Re 09.02.2016. 12:59 #613715

broj poruka: 3529
I ja prosle godine, kada sam uzimao moj 55` tv, sam bio u istoj dilemi, da li uzeti 4K ili ne, i na kraju prelomio i ipak uzeo 1080p. Iskreno nisam se pokajao, noviji modeli imaju bolje panele, bolji procesor obrade slike i svakakva cuda, sto sve skupa cini da slika bude vrlo prijatna i lepa za gledanje, bez obzira sto je piksel povelik na 55` pri rezoluciji od `samo` 1080p. I dalje je uzitak, i bolji osecaj nego u bioskopu, a pogotovo ako ga gledas sa ~2.2m. .)

Nisam siguran da je dobro vreme kupiti 4K koji je jos uvek da tako kazem u razvoju, do skoro smo imali osvezavanje od svega 30Hz, sada je pojavom novog hdmi standarda bolja situacija, ali ja iskreno mislim da treba ipak jos malo sacekati pa tek onda uzeti.
Kao sto rekose kolege i materijal je upitan, jer tesko ces naci nesto da gledas a da je bas bas u punoj 4K rezoluciji.
Za igre ti trebaju minimum dve 980ti u SLI za taj poduhvat.

Sta znam, ja bih ipak isao na 1080p jos uvek, samo uzmes neki napucani model, sa dobrim panelom sa full led osvetljenjem, i MCI-em od minimum 700Hz, da vidis sta je slicica. .)
Uzmes lepo LG preko madjara(kod Mikija), ustedis 250e na tv koji kosta ~1200-1300e, a sam LG ima internacionalnu garanciju, uredno ostvarivu i kod nas, i nema glava da te boli.

Ili da ipak jos malo sacekas pa vidis sta nas ceka tokom leta, neki novi modeli itd...

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium+Z-5500

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milos24 Sumiranje 09.02.2016. 17:56 #613726

Hvala mnogo svima na savetima.

Nekako se desilo da sam prvi post poslao polovicno. Sada vidim i kako znak manje izaziva prekid jer se ocekuje tag

Izvinjavam se zbog toga.

Nastavak bi izgledao otprilike ovako:

7. cena ~ 150k

Nebitno:

1. 3d
2. Smart mogucnosti (Prikopcan je na komp, gde ces pametnije od toga :))
3. Dizajn (Ne patim od toga da bude ultra tanak i slicno, ali bi bilo lepo da nije bas kao da je sklepan na otpadu)

Ni moja u svakom pogledu bolja polovina, a ni ja nismo neki gledaoci klasicnog TV programa, ja oko 1h mesecno, supruga oko 5h nedeljno i to od kada je trudna, pre toga mozda 1h nedeljno. Imamo prastari TV (CRT 19`) koji gledamo sa 4m :). Za nas nivo gledanja TV, vise nego dovoljno. Novi TV kupujemo jer nam je dosadilo da kada hocemo da pogledamo film ili gledamo na njenom laptopu ili se lomimo na radnim stolicama i gledamo na mom desktopu. Ja sam glasao za 60+`, ali ona tvdri da je preveliko. Mislim da sam jedini muskarac koji mora d aubedjuje zenu da je veci bolji :). Moja ideja je cak bila da uzmemo samo projektor, ali verovatno nije mnogo prakticno, tako da smo se ipak odlucili za TV.

Sto se 4K tice, slazem se da nema mnogo smisla u ovom trenutku, ali ocekujem da ce TV da nam traje barem 5 godina, s obzirom da ne gledamo mnogo, pa bih ipak hteo da bude koliko toliko future proof. Kao sto rekoh TV kanali s ejako slabo gledaju pa to sto ih nema $k nije neki problem. 4k ima jednu prednost a to je gledanje fotografija na njenu. A i malo mi je bez veze da mi najveci ekran u kuci ima najmanju rezoluciji :).

Igre se nece igrati uopste na TV-u.

@Gustav

Hvala mnogo za preporuku, mozda je stvarno dobar, mozda sam snob, ali mi stvarno neki djavo neda da kupim van ovih da kazem koliko toliko poznatijih proizvodjaca.

Nisam gadljiv na kupujem-prodajem i ta mi opcija zvuci sve bolje.

Ako imate ideju za neki konkretniji model, vicite.

Hvala jos jednom

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Daum ... 09.02.2016. 20:29 #613733

broj poruka: 12794
Projektor ti je mnogo praktičnije rešenje koje zauzima daleko manje mesta. Za tih 100.000 možeš da nadješ 1080p LED projektor kome se ne menja lampa. Za 20.000 uzmeš platno koje se izvlači kao roletna sa plafona i imaš praktično bioskop u kući i dijagonalu od 3m...

Čak i za gaming nije loše rešenje.

Evo recimo na šta je ličilo to kod mene u stanu, i to direktno na zid gde je blago lošija slika, Benq 1080p DLP 3D projektor:

http://bit.ly/1PAfh1K
http://bit.ly/1PAfiCV
http://bit.ly/1PAfp1f

Dati 100.000 za Vox je budalaština stvarno, Samsung ili LG obavezno zbog kvaliteta panela i hardvera unutra.

-ShonE- 4K Tv 09.02.2016. 22:58 #613739

broj poruka: 3529
Sto se tice tv-a, evo konkretnog modela:

LG 55UF850V
http://www.lg.com/uk/tvs/lg-55UF850V
https://www.kupujemprodajem.com/NOVO-LG-55UF850V-4K-3D-smart-wi-fi-11169082-oglas.htm?filter_id=62964254

ili nesto malo jeftiniji model, bez 3D-a.
LG 55UF7787
http://www.lg.com/rs/televizori/lg-55UF7787-ultra-hd-tv
https://www.kupujemprodajem.com/NOVO-LG-55UF7787-4k-smart-wi-fi-11289297-oglas.htm?filter_id=62964254

Oba modela imaju sve zivo sto ti treba i ne treba. .)
4K rezolucija, mikro pixel deaming itd....

Koji god od ovih nema greske.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium+Z-5500

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milos24 Konkretni modeli 10.02.2016. 23:56 #613783

Hvala jos jednom na savetima.

@Daum
I meni se projektor mnogo svidja kako ideja, ali je problem sto mi ne bismo uopste imali TV a nekada hoces da vidis samo vremensku prognozu ili nesto na dva minuta i ne bi bilo mnogo zgodno da se pali projektor samo zbog toga. A drugi problem je sto nisam bas siguran kako bi to izgledalo danju.

Ovo kod tebe izgleda stvarno super, svaka cast.

@ShonE

Hvala mnogo za preporuku Mikija, deluje mi super.

I meni se LG mnogo svidja, ali sam nasao nekoliko review-ova gde nisu preterano zadovoljni kvalitetom slike na LG tv-ima.

Po mom misljenju problem sa ocenama TV-a je sto ako to radi obican korisnik, on je najcesce koristio jako mali broj TV-a (obicno ispod 5) u velikom vremenskom razmaku i nije preterano merodavan a ako TV ocenjuje neko ko se time bavi ozbiljnije, onda on ima testove i kriterijume koje mi obicni korisnici ne mozemod a primetimo u realnim uslovima.

Jos jedno pitanje za sve. Da li je neko prikljucivao SBB-ov digitalni kakoGodDaSeZoveUredjaj preko HDMI-a na 4k TV i kako to izgleda?

Hvala mnogo

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.

Bobi4ever ... 11.02.2016. 08:51 #613802

broj poruka: 4875

Mogu ti reci da na 1080p TV-u neki 720p kanali izgledaju lepo bas (Travel npr), dok vecina kanala ima 720i rez. i to izgleda bzvz.
Kao da si razvukao 240p snimak na 720p, muljavo, mutno, bas je primetno losiji kvalitet od native 720p kanala.

Verujem da bi na vecoj dijagonali to izgledalo jos gore.

br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

neXus2000 ... 11.02.2016. 09:04 #613804

broj poruka: 3350
Na poslu imamo 42 inca, sad ne znam bas model napamet, uzet za prezentacije, obuke itd... Tv ima i 3D. Ok nije lose, posto sam se nauzimao dodatnih naocara iz bioskopa, pa kad je bleja neki put na poslu odgledamo i neki 3D film. Uglavnom slika je super, ali trazi paznje da ga nastelujes. Postoje par stavki, a posebno da osyrina ne predje 20 po horizontali i vertikali, jer posle toga nastaje bezvezna slika. Mogu proslediti podesavanja ako zelis. Jedina mana IPS panela kod LG, u odnosu na SPVA kod Samsunga je nivo crnoce, tu je malo losiji, ali nista ne smeta. Boje su bolje nego kod Samsunga, naravno kad iskljucis sve dynamic color, contrast..itd. i trumotion (filmovi i serije izgledaju kao da su snimane amaterskom kamerom).
LG je plus, u odnosu na Samsung, uglavnom u svemu, osim te crnoce. A i kod Samsunga mi se ne svidja sto ne mogu bas da nastelujem da odnos boja kontrasta i osvetljenja prikaze malo prirodnije. Imam kuci Samsung od 55 LED, ali vise mi se svidja LG. I jedina mana kod Samsunga, na LG nisam primetio, da ima taj global dimming koji ne mozes da iskljucis, osim ako ne stavis sliku na game mode. Pa kad gledas neke tamnije scene (svemir) zvezde ilo sitnija osvetljenja nestaju, osim u tom game modu. Kod LGza sada nisam to primetio.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs